HerNews.gr
DECORNEWS

5 χρώματα για να βάψετε το χολ σας στα οποία ορκίζονται οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων για την καλύτερη πρώτη εντύπωση

Η επιλογή της τέλειας απόχρωσης για το χολ σας μπορεί να δημιουργήσει ένα μεγάλο αίνιγμα. Τυπικά στενοί χώροι χωρίς φως, συχνά ξεχνιούνται και παραβλέπονται, όταν στην πραγματικότητα αποτελούν την τέλεια ευκαιρία να δώσουμε λίγη προσωπικότητα σε έναν μικρό χώρο και να δημιουργήσουμε μια ζεστή πρώτη εντύπωση.

Συχνά είναι το πιο σκοτεινό δωμάτιο του σπιτιού με φιλτραρισμένο φως που περνά από άλλα δωμάτια αντί για γενναιοδωρία φυσικού φωτός που διαπερνά το χώρο. 

Όταν πρόκειται για τα καλύτερα χρώματα του χολ, μερικές φορές το δυνατό και φωτεινό μπορεί πραγματικά να αποδώσει καρπούς, φέρνοντας προσωπικότητα στο σπίτι σας και δημιουργώντας μια εντύπωση. Εν τω μεταξύ, οι κλασικοί και πιο ουδέτεροι τόνοι στους τοίχους σας μπορεί επίσης να δημιουργήσουν μια ηρεμιστική αίσθηση όταν μπαίνετε στο σπίτι. Όλα έχουν να κάνουν με τη διάθεση που θέλετε να δημιουργήσετε όταν μπαίνετε σε ένα χώρο.

1. Πράσινο

Σε οποιαδήποτε απόχρωση, το πράσινο είναι πάντα στην τάση. Έχουμε δει μια εμμονή με το πράσινο του δάσους καθώς και με τους τόνους σε ασημί φασκόμηλο, αλλά καθώς οι τάσεις έρχονται και παρέρχονται, μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι οποιαδήποτε πράσινη απόχρωση θα δώσει μια διαχρονική όψη στο διάδρομό σας.

2. Υπόλευκο

Αν θέλετε κάτι που να αισθάνεται ήρεμο και ευάερο, ο ανάλαφρος και ουδέτερος χρωματικός συνδυασμός είναι μια διαχρονική επιλογή. Ένα απλό μπεζ μπορεί να αισθάνεται ζεστό – με αυτές τις καφέ αποχρώσεις – αλλά γαλήνιο και ήρεμο. Εάν το χολ είναι μικρό, σκεφτείτε να βάψετε σοβατεπί, επιστύλια και να καλύψετε μερικές αποχρώσεις πιο ανοιχτές από τους τοίχους. Αυτό θα διευρύνει την εμφάνιση του χώρου.

3. Ροζ

Εάν θέλετε να εισάγετε λίγη ζεστασιά  στο χολ σας – επιλέξτε απαλό ροζ. Τα χρώματα που έχουν μια υποκείμενη κόκκινη ή κίτρινη βάση μέσα τους από απαλά ουδέτερα ή τα ρομαντικά ροζ  θα προσθέσουν μόνο έναν υπαινιγμό ζεστασιάς. Το ροζ είναι ο τέλειος τόνος επειδή έχει επίσης την τέλεια ποσότητα χρώματος και κορεσμού, βολικό σε ένα τόσο πολυσύχναστο μέρος του σπιτιού.

4. Γήινοι τόνοι

Ένας άλλος τρόπος για να δημιουργήσετε ένα ήρεμο χολ είναι να επιλέξετε πιο σκούρες γήινες αποχρώσεις που καλούν τη φύση. Οι γήινες αποχρώσεις δίνουν μια φυσική και γειωμένη αίσθηση στην είσοδο. Προκαλούν μια αίσθηση ηρεμίας, ζεστασιάς και θαλπωρής, παρέχοντας μια φιλόξενη ατμόσφαιρα. Για να δώσετε ζωή στον χώρο, συμπληρώστε τη χρωματική επιλογή με φυσικά υλικά όπως φυτά εσωτερικού χώρου.

5. Γαλάζιο

Το ανοιχτό μπλε είναι ένα χρώμα που αντικαθιστά το γκρι ως βασικό στοιχείο του διαδρόμου. Σε ελαφριά μορφή, μπορεί να αισθάνεται φιλόξενο και χαρούμενο, αντί για κρύο και αποστειρωμένο, ενώ ο γκρι τόνος που βάφουμε στους τοίχους μας εδώ και δεκαετίες μοιάζει σαν μια μονότονη εναλλακτική. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

4 τρόποι για να κάνετε την κρεβατοκάμαρά σας ένα καλύτερο περιβάλλον ύπνου

HerNews ka

Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε στα έπιπλα κρεβατοκάμαρας & πως να τα διορθώσετε

HerNews ka

Πως μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη μικρή σας είσοδο στο σπίτι

HerNews ka