HerNews.gr
Καριέρα

5 Λόγοι για να αλλάξεις καριέρα

Η απόφαση να αφήσεις μια δουλειά μπορεί να γίνει περίπλοκη και συναισθηματική. Θα πρέπει να είσαι αρκετά σίγουρη ότι θέλεις να αλλάξεις καριέρα. Είναι σημαντικό να έχεις σκεφτεί ποιοι είναι οι μακροπρόθεσμοι επαγγελματικοί σου στόχοι. Χρειάζεται πολύς χρόνος και προσεκτική σκέψη για να προσδιορίσεις εάν η εύρεση νέας εργασίας είναι το σωστό επόμενο βήμα στο ταξίδι της καριέρας σου.

Ειδικά στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον, το να αφήνεις ένα σταθερό εισόδημα για να πάρεις την απόφαση για κάτι καινούργιο μπορεί να είναι τρομακτικό. 

Όταν αποφασίζεις να εγκαταλείψεις την τρέχουσα εργασία σου, θα πρέπει επίσης να σκεφτείς πώς θα διατυπώσεις την αλλαγή της καριέρας σου σε μια συνέντευξη με έναν πιθανό εργοδότη. Η επικοινωνία των δεξιοτήτων και των γνώσεών σου είναι ζωτικής σημασίας για μια επιτυχημένη συνέντευξη.

Ωστόσο πιστεύουμε ότι συνήθεις λόγοι για να φύγεις από μια δουλειά μπορούν να συνοψιστούν σε πέντε λόγους.

Επαγγελματική ανέλιξη

Η πρόοδος στην καριέρα σου είναι ένας κοινός λόγος που οι άνθρωποι αλλάζουν δουλειά. Ίσως να είσαι στάσιμη στον τρέχοντα ρόλο σου και αναζητάς νέες ευκαιρίες. Εάν θέλεις μια προαγωγή, που δεν είναι εφικτή στη δουλειά σου, ίσως να την αναζητήσεις αλλού. Το να βρεις περισσότερες ευκαιρίες που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τους στόχους σου, είναι απολύτως κατανοητός λόγος για να αλλάξεις καριέρα.

Μισθός

Ένας λόγος που δουλεύουμε είναι σίγουρα και ο μισθός μας. Ενώ μπορεί στην εργασία σου να είσαι ικανοποιημένη από τις οικονομικές απολαβές, αλλά ίσως να αναζητάς κάτι παραπάνω. Μια νέα καριέρα που μπορεί να σου προσφέρει μια επιπλέον άνεση στην καθημερινή σου ζωή, μπορεί να λειτουργήσει ως αφορμή για να κυνηγήσεις μια καλύτερη για εσένα δουλειά.

Εργασιακό περιβάλλον

Οι συνάδελφοι και οι ανώτεροί μας είναι σημαντικό να μας δημιουργούν ένα περιβάλλον στο οποίο μπορούμε να αναπτυχθούμε και να αξιοποιήσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Δυστυχώς όμως στις μέρες το “ομαδικό πνεύμα” είναι μάλλον επιφανειακό. Αν λοιπόν βρίσκεσαι σε ένα εργασιακό περιβάλλον που δεν σου ταιριάζει, μπορεί να ήρθε η ώρα να αλλάξεις καριέρα.

Σου δίνεται μια απροσδόκητη ευκαιρία

Μερικές φορές η απόφαση να κάνεις μια αλλαγή εργασίας δεν είναι δική σου. Μιλάμε φυσικά για την απόλυση. Αλλά μπορείς να τη δεις ως μια ευκαιρία για να κάνεις το σωστό βήμα προς την αναζήτηση μιας εργασίας που σου ταιριάζει. 

Προσωπικοί λόγοι

Ενώ ξοδεύουμε πολύ χρόνο στη δουλειά κατά τη διάρκεια της ζωής μας, είναι μόνο ένα κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Εκτός δουλειάς, είμαστε πολλά περισσότερα από εργαζόμενες γυναίκες. Είμαστε γυναίκες, μητέρες και σύζυγοι. Έχουμε επίσης ενδιαφέροντα και ανάγκες που η εργασία από μόνη της δεν μπορεί να εκπληρώσει.

Μπορεί να βρεθείς σε μια εποχή της ζωής σου όπου η δουλειά βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα. Πρέπει να θυμόμαστε να ζούμε τη ζωή μας εκτός εργασίας και να γνωρίζουμε πότε είναι ώρα να βάλουμε πρώτα τις ανάγκες μας που δεν σχετίζονται με την εργασία.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Τρόποι για να ενισχύσετε την ηγετική σας συμπεριφορά

Her News

5 λάθη που κάνεις με τα χρήματά σου αν ανήκεις στους 30άρηδες

Her News

Φάρος ελπίδας: Πρόσληψη απόφοιτου μαθητή με αναπηρία !

Her News b