HerNews.gr
Fitness

5+1 Μυστικές συμβουλές προπόνησης από αρχαίους Έλληνες αθλητές

Είτε ελπίζατε να χάσετε μερικά κιλά είτε να φτιάξετε αυτό το καλοκαιρινό κορμί που επιθυμείτε, οι αρχαίοι Έλληνες αθλητές μπορούν να δώσουν χρήσιμες συμβουλές για να αποκτήσετε φόρμα.

Δοκιμάστε αυτές τις χρήσιμες συμβουλές προπόνησης για να ξεπλύνετε τις ενοχές σας και να μειώσετε τα κιλά. Παραδόθηκαν ανά τους αιώνες από αρχαίους Αθηναίους αθλητές.

Βήμα 1: Γυμναστείτε όταν είστε μεθυσμένοι

 Παρόλο που, τις περισσότερες φορές οι προπονητές θα ζητούσαν από τους αθλητές τους να απέχουν από άγριες νύχτες μέθης, αν τύχαινε να είχαν μία έως πολλές το προηγούμενο βράδυ, όπως περιγράφεται στο περιοδικό Mental Floss, δεν τους απάλλαξε ποτέ από την πρωινή τους προπόνηση.

Οι προπονητές παρότρυναν τους αθλητές να ολοκληρώσουν «προπονήσεις μεθυσμένου». Ωστόσο, θα ολοκλήρωναν τις προπονήσεις με λιγότερη προσπάθεια από ό,τι αν δεν ήταν μεθυσμένοι. Η άσκηση με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο βοηθά στην απώλεια λίγων κιλών, αλλά απελευθερώνει τοξίνες (και ναι, το αλκοόλ είναι πραγματικά τοξίνη) από τους πόρους όταν ιδρώνετε.

Βήμα 2: Αλείψτε το σώμα με λάδι πριν την προπόνησή σας

Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια αρκετά ενδιαφέρουσα ιδέα, αλλά ο αφρός ή το μασάζ στο σώμα με φυσικά έλαια χαλάρωνε τους αθλητές. Επιπλέον, οι αρχαίοι Έλληνες αθλητές ήταν γνωστό ότι αλείφονταν με φυσικά έλαια πριν από την άσκηση, επειδή έδινε στο σώμα τους μια χαρακτηριστική λάμψη. Εκείνη την εποχή, οι μελετητές υποστήριξαν ότι κάτι τέτοιο εμποδίζει τους αθλητές να κρυώνουν ενώ σκληραίνει το δέρμα τους.

Βήμα 3: Εκτέλεση Forest Run

Τα οφέλη του τρεξίματος περιλαμβάνουν την αυξημένη ικανότητα των πνευμόνων, ένα ενισχυμένο ανοσοποιητικό σύστημα και έναν εξαιρετικό μηχανισμό για τον έλεγχο του βάρους. Για τους αρχαίους Αθηναίους αθλητές το τρέξιμο ήταν απαραίτητο στην προετοιμασία των Ολυμπιακών αγώνων.

Βήμα 4: Δοκιμάστε ένα σύκο ή δύο

Τα σύκα θεωρούνται από το πιο υγιεινό τρόφιμο στον κόσμο. Τα οφέλη για την υγεία των σύκων προέρχονται από την παρουσία μετάλλων, βιταμινών και φυτικών ινών που περιέχονται στα φρούτα. Τα σύκα περιέχουν πληθώρα ευεργετικών θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνη Α, βιταμίνη Β1, βιταμίνη Β2, ασβέστιο και σίδηρο. Τα ξερά σύκα, το υγρό τυρί και το σιτάρι για πρωινό ήταν το πρότυπο για πολλούς αθλητές. Φαίνεται επίσης ότι τα φασόλια και το τυρί ήταν αρκετά δημοφιλή μεταξύ τους.

Βήμα 5: Πηγαίνετε για ψάρεμα

Δεν μπορούμε να καλύψουμε τις συμβουλές των αρχαίων αθλητών χωρίς να μιλήσουμε για δίαιτα. Στη Μεσόγειο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, η περιοχή είναι βραβευμένη για τα χαμηλότερα ποσοστά καρδιακών παθήσεων. Σε γενικές γραμμές, η εστίαση ήταν να τρώνε δημητριακά, φρούτα, λαχανικά, όσπρια και ψάρια λόγω της εγγύτητας των Ελλήνων με τη θάλασσα. Το κρέας κοτόπουλο, αρνί και βοδινό κρέας για παράδειγμα ήταν μια πολυτέλεια που προοριζόταν για τους πλούσιους ή ειδικά για τις ελληνικές θρησκευτικές γιορτές. Πηγαίνετε για ψάρεμα λοιπόν.

Βήμα 6: Γυμναστείτε ακούγοντας μουσική

Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι η εκπαίδευση και η μουσική έπρεπε να βιώνονται μαζί γιατί και τα δύο ικανοποιούσαν το πνεύμα ενός άνδρα ή μιας γυναίκας. Η μουσική χρησιμοποιήθηκε τόσο στην προπόνηση όσο και στον αγώνα. Κάθε γυμνάσιο είχε τουλάχιστον έναν αυλιστή.

Η δουλειά του αύλου ήταν να παράγει ρυθμική μουσική για να βοηθάει τους αθλητές, ιδιαίτερα στο ζέσταμα. Οι αθλητές έπρεπε να επικεντρωθούν κυρίως στην ακριβή εκτέλεση των ασκήσεων σύμφωνα με τις συμβουλές του προπονητή τους. Η μουσική είναι απαραίτητη για να προσθέσει ρυθμό και αρμονία στις κινήσεις ενός αθλητή.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σχοινάκι: ο πιο fun τρόπος γυμναστικής!

Her News

Διαλογισμός: Οι πιο γνωστοί μύθοι

Her News

Έξοδο μετά το γυμναστήριο: Όλα όσα θα χρειαστείς μαζί σου

Her News b