HerNews.gr
Ελλάδα

Αίθριος ο καιρός την Κυριακή – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

Την Κυριακή θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα, με περιορισμένη αστάθεια και θερμοκρασίες σε ευχάριστα επίπεδα. Από το πρωί ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος σε όλη τη χώρα.

Εξαίρεση θα αποτελέσουν περιοχές της Μακεδονίας, όπου προβλέπεται συννεφιά με λίγες βροχές από νωρίς το πρωί. Όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι οι βροχές θα γενικευτούν στη Μακεδονία και θα επεκταθούν και σε τμήματα της Θεσσαλίας και θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Φαινόμενα που αργά το απόγευμα θα σταματήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα, με τοπικές μπόρες στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Όσον αφορά τη νησιωτική χώρα, ο καιρός θα παραμείνει αίθριος καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά. Θα πλησιάσει το θερμόμετρο το μεσημέρι τους 28 βαθμούς στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, και τους 29 στη Θράκη, και στην ανατολική Στερεά Ελλάδα. Οι μέγιστες στο Αιγαίο θα κυμανθούν κοντά στους 24-26 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο. Πιο δροσερές τιμές στα νησιά μας συγκριτικά με την υπόλοιπη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειο-βορειοδυτικές διευθύνσεις στα πελάγη 2-4 μποφόρ. Και μόνο στο ανατολικό Αιγαίο θα φτάσουν έως 5 και στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη

Στην Αττική θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες, με αρκετή ηλιοφάνεια από το πρωί και τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18-29 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 2-3 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές από το πρωί, με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας το μεσημέρι και βελτίωση το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20-27 βαθμούς και θα πνέουν ασθενείς νότιοι άνεμοι στο Θερμαϊκό 2-3 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες μέρες

Τη Δευτέρα, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος προβλέπεται αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, και τοπικές μπόρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Στη νησιωτική χώρα τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα, σταδιακά όμως θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, κατά βάση αραιές.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί κοντά στους 28-30 στα ηπειρωτικά και ως 27 στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα. Βοριάδες θα πνέουν στα πελάγη 3-5, στο ανατολικό Αιγαίο και 6 μποφόρ.

Την Τρίτη περιμένουμε τοπικές συννεφιές, με πιθανότητα να σημειωθούν μπόρες σε τοπικό επίπεδο στα βορειοδυτικά ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι βόρειοι στα πελάγη. Στο Ιόνιο 2-4 μποφόρ και στο Αιγαίο 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα θα κυμανθεί κοντά στους 28-30 βαθμούς.

Θερμοκρασίες ευχάριστες, που φαίνεται ότι θα μας ακολουθήσουν για αρκετές μέρες ακόμα, καθώς τουλάχιστον για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου δε φαίνονται έντονες ζέστες.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Δόμνα Μιχαηλίδου: Στο πλευρό της Σοφίας Ζαχαράκη για τα απεχθή σχόλια του Θάνου Τζήμερου – «Και εγώ άτεκνη είμαι και πάλεψα για τα παιδιά»

HerNews ka

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Προχωράμε στην επιδότηση νοικοκυριών που θερμαίνονται με ρεύμα»

HerNews ka

Νέα Χαλκηδόνα: Οικοδόμος επιτέθηκε σεξουαλικά σε νεαρή που τον είχε προσλάβει

Her News