HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνη: Γιατί πρήζετε το στήθος μας;

Ένα από τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι το πρησμένο στήθος. Μπορεί να παρατηρήσεις ότι το στήθος σου είναι πιο ευαίσθητο και πονάει, πριν από την καθυστέρηση της περιόδου. Μάθε περισσότερα για το πρησμένο στήθος στην εγκυμοσύνη και για το πώς να ανακουφιστείς από αυτό το σύμπτωμα.

Αιτίες για το πρησμένο στήθος

Το στήθος μπορεί να πονάει στην αρχή της εγκυμοσύνης για διάφορους λόγους, αλλά μια από τις κύριες αιτίες είναι η αλλαγή των επιπέδων των ορμονών, όπως τα οιστρογόνα, η προγεστερόνη και η προλακτίνη.

Ξεκινώντας από τον πρώτο μήνα και συνεχίζοντας σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το σώμα σου προετοιμάζεται να θηλάσει. Υπάρχουν πολλές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν, θα κάνουν τις θηλές μεγαλύτερες και πιο εμφανείς. Αυτές οι αλλαγές θα βοηθήσουν το μωρό σου να δει τις θηλές πιο εύκολα όταν έρθει η ώρα να θηλάσει.

Συμβουλές για να μειώσετε την ενόχληση

Δοκίμασε να φοράς πιο άνετα σουτιέν, που δεν πιέζουν από κάτω το στήθος σου. Κάθε σουτιέν που επιλέγεις πρέπει να προσφέρει καλή στήριξη. Ίσως να χρειαστείς ένα ή δύο νούμερα μεγαλύτερο. Σκέψου μήπως αρχίσεις να φοράς αθλητικά σουτιέν, που είναι πιο μαλακά. 

Μπορεί να νιώσεις κάποια ενόχληση όταν φορέσεις για πρώτη φορά αθλητικό σουτιέν, επειδή το στήθος είναι πιο ευαίσθητο. Μόλις συνηθίσεις την εφαρμογή, ένα αθλητικό σουτιέν μπορεί να προσφέρει μεγάλη υποστήριξη στο πρησμένο στήθος σου, στην διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Τέλος, το να φοράς σουτιέν ενώ κοιμάσαι, βοηθάει με το να ελαχιστοποιεί την κίνηση και προστατεύει το στήθος από την επαφή με τις πιτζάμες. Υπάρχουν σουτιέν ειδικά σχεδιασμένα για ύπνο, αλλά μπορείς επίσης να φορέσεις ένα αθλητικό σουτιέν.

Σωματικές αλλαγές στη διάρκεια της εγκυμοσύνης

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τσάντα Μαιευτηρίου: Τι πρέπει να περιέχει;

Her News b

Διατροφή και Γονιμότητα: Ο γυναικολόγος Στέλιος Παπαδόπουλος μας συμβουλεύει

Her News

Ο ρόλος του πατέρα στην κύηση, στον τοκετό και στη λοχεία – Ο γυναικολόγος Στέλιος Παπαδόπουλος μας ενημερώνει

Her News