HerNews.gr
Health

Η σωστή ώρα για κάθε γεύμα της ημέρας

Η κατανάλωση γευμάτων τη σωστή ώρα της ημέρας μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη. Μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος, να διατηρήσετε την ενέργειά σας και ίσως ακόμη και να καταπολεμήσετε τις ασθένειες. Πώς όμως μπορείτε να προσδιορίσετε την κατάλληλη στιγμή για κάθε γεύμα;

Η ώρα του πρωινού

Ίσως έχετε ακούσει πολλές φορές ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και αυτό είναι αλήθεια. Με το πρωινό γεύμα ορίζετε το πρότυπο του σακχάρου στο αίμα σας για την υπόλοιπη ημέρα.

Θα πρέπει να φάτε μέσα σε μια ώρα αφού ξυπνήσετε, ώστε να προετοιμάσετε το σώμα σας για μια επιτυχημένη μέρα. Μεταξύ 6 και 10 το πρωί θα ήταν η ιδανική ώρα για να πάρετε αυτό το πρώτο γεύμα! Έτσι θα προετοιμάσετε τον εαυτό σας για ένα δεύτερο γεύμα λίγες ώρες αργότερα.

Αυτό που τρώτε στο πρωινό έχει μεγάλο αντίκτυπο στην υπόλοιπη ημέρα. Αποφύγετε οπότε οτιδήποτε περιέχει ζάχαρη. Μια καλή ιδέα είναι τα δημητριακά ολικής αλέσεως ή το τοστ με φυστικοβούτυρο και φράουλες.

Πότε είναι η καλύτερη ώρα για το μεσημεριανό;

Ο μεταβολισμός σας κορυφώνεται κάθε μέρα μεταξύ 10 π.μ. και 2 μ.μ. Πρέπει να διατηρήσετε τη συγκέντρωσή σας κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών, καθώς το πιθανότερο είναι ότι είστε ακόμα στη δουλειά. 

Dinner time

Θα πρέπει να φάτε το βραδινό σας περίπου τέσσερις έως πέντε ώρες μετά το μεσημεριανό γεύμα. Εάν αυτό συμβεί μεταξύ 5 μ.μ. έως 6 μ.μ., φτάνετε την τελευταία ώρα του αυξημένου μεταβολικού ρυθμού του σώματός σας πριν αρχίσει να επιβραδύνεται.

Λάβετε υπόψη ότι όσο περισσότερο δίνετε στο σώμα σας μεταξύ του τελευταίου γεύματος και της ώρας του ύπνου σας, τόσο το καλύτερο. Το σώμα σας εκτελεί πολλές εργασίες συντήρησης κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως ξεκούραση και ανανέωση. Εάν εξακολουθεί να είναι απασχολημένο με την πέψη, αυτές οι άλλες εργασίες δεν λαμβάνονται υπόψη.

Η εξισορρόπηση της εργασίας, η άσκηση και η σωστή διατροφή μπορεί να είναι μια δύσκολη υπόθεση.  Για αυτό θα σας βοηθήσει να προγραμματίζεται από το Σαββατοκύριακο, τα γεύματα της εβδομάδας. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σωματικά συμπτώματα του άγχους

Her News

Μέρες Άδειας: Πως να ξεκουραστείτε και να αφήσετε το άγχος πίσω σας

Her News b

Τροφές που δίνουν ενέργεια για να συνεχίσουμε την ημέρα

Her News