HerNews.gr
Ψυχολογία

Πώς θα γίνεις πιο θετικός άνθρωπος;

Οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας, η δουλειά, τα παιδιά και ό,τι άλλο μας απασχολεί σίγουρα επηρεάζουν τη διάθεσή μας. Ίσως μάλιστα να σκέφτεσαι πώς μπορείς να γίνεις πιο θετικός άνθρωπος. Γιατί αυτά που βιώνουμε, απαιτούν από εμάς σωστή διαχείριση και αντιμετώπιση.

Αλλά ορισμένες φορές έχουμε αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα. Μόνο από εμάς τις ίδιες εξαρτάται, όμως, πως θα καταφέρουμε παρά αυτές τις δυσκολίες να παραμείνουμε αισιόδοξες. 

Ο παρακάτω οδηγός αισιοδοξίας είναι για όλες τις γυναίκες που έχουν ως πυξίδα τους, τη θετική ενέργεια στη ζωή τους. Έτσι, πετυχαίνουν τους στόχους τους σε καθημερινή βάση και αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις πάντα με αισιόδοξο τρόπο!

Θετικός τρόπος σκέψης

Πρόκειται για μια ολόκληρη φιλοσοφία ζωής και θετικής αντιμετώπισης των πραγμάτων! Όταν επιλέγουμε να σκεφτόμαστε με θετικό και αισιόδοξο τρόπο, τότε σχεδόν αυτόματα αυξάνονται και οι πιθανότητες να «ελκύουμε» θετικές καταστάσεις. Ένα πολύ χρήσιμο tip εδώ είναι να έχουμε ένα «ημερολόγιο θετικότητας», όπως μπορούμε να το ονομάσουμε.

Σ’ αυτό θα γράφουμε κάθε μέρα τις θετικές σκέψεις που κάνουμε κατά τη διάρκεια της. Διαβάζοντας το στο τέλος της ημέρας είναι κάτι που μας βοηθάει να αναπτύξουμε ένα θετικό τρόπο σκέψης. Και φυσικά, να κρατήσουμε μόνο τα θετικά πράγματα, απορρίπτοντας τα αρνητικά από τη ζωή μας.

Η μέρα ξεκινά με χαμόγελο

Είναι μία πολύ απλή συνήθεια που πρέπει να βάλουμε στην καθημερινότητά μας για να έχουμε περισσότερη θετική ενέργεια. Δηλαδή, κάθε πρωί όταν ετοιμαζόμαστε μπροστά στον καθρέφτη χαμογελάμε και μ’ αυτό τον απλό τρόπο «στέλνουμε μήνυμα» στον εαυτό μας ότι είμαστε αισιόδοξες και με θετική ενέργεια. Είναι μία τεχνική που σίγουρα έχει άμεσα αποτελέσματα.

Το χαμόγελο και το πηγαίο γέλιο δεν λείπουν και στη διάρκεια της υπόλοιπης μέρας! Βλέπουμε γενικότερα, κωμωδίες και αστεία βίντεο που μας φτιάχνουν αμέσως τη διάθεση! Εξάλλου, το γέλιο όπως έχει διαπιστωθεί και από έρευνες μειώνει τα επίπεδα του άγχους και συντελεί στο να έχουμε περισσότερη δημιουργικότητα.

Πίστη στον εαυτό μας

Είναι ένα από τα πιο σημαντικά «μυστικά» που θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Όταν εμείς οι ίδιες πιστεύουμε στις δυνάμεις και στον εαυτό μας είναι σίγουρα το «ήμισυ του παντός». Εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς να πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε όλους τους στόχους που έχουμε. Και στη συνέχεια, αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να οραματιστούμε ότι εκπληρώνουμε τους στόχους και τα όνειρά μας.

Δεν έχουμε παρά να ανατρέξουμε στις στιγμές εκείνες που καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση. Έτσι, υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας ότι υπερπηδήσαμε όλα τα εμπόδια που υπήρχαν και πραγματοποιήσαμε τα όνειρά μας. Τώρα πλέον, νιώθουμε μέσα μας ότι τα καταφέραμε και το ίδιο θα κάνουμε και με τους μελλοντικούς στόχους που έχουμε θέσει!

Συναναστροφή με θετικούς ανθρώπους

Είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για να διατηρήσουμε τη θετική ενέργεια σε καθημερινή βάση. Αποφεύγουμε να έχουμε πολύ στενές σχέσεις με τους τοξικούς και αρνητικούς ανθρώπους. Χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι τους αποκλείουμε τελείως από τη ζωή μας. Έτσι, επιλέγουμε συνειδητά να αφιερώνουμε τον περισσότερο χρόνο μας σε αισιόδοξους και θετικούς ανθρώπους.

Μ’ αυτό τον τρόπο, είμαστε πιο ξεκάθαροι και συνεπείς απέναντι στον ίδιο τον εαυτό μας ότι θέλουμε μόνο θετική ενέργεια και θετικά συναισθήματα στις συναναστροφές μας. Και στην περίπτωση, που έχουμε κάποιους αρνητικούς ανθρώπους στο στενό μας κύκλο, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους μεταδώσουμε λίγη από τη θετική ενέργεια και την αισιοδοξία που έχουμε, δίνοντας εμείς οι ίδιοι το καλό παράδειγμα!

Ευγνωμοσύνη: Πώς βελτιώνει τη διάθεσή μας;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

”Οι άλλοι να είναι καλά, εμείς θα τη βρούμε την άκρη”. Γιατί υπάρχει αυτό το φαινόμενο;

Her News

Τι μου έμαθε ένα γαϊδούρι: Μην ξοδεύεις την ενέργειά σου αλόγιστα. Δεν θα μείνει τίποτα για εσένα

Her News

Δεκέμβριος: Γιατί μας πιάνει η μελαγχολία των Χριστουγέννων;

Her News b