HerNews.gr
Ψυχολογία

Συμβουλές για να παραμένεις ήρεμη!

Το άγχος είναι τόσο αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας! Ειδικά μια γυναίκα, που τρέχει να τα προλάβει όλα και όλους, είναι δύσκολο να παραμείνει ήρεμη. Παρόλα αυτά το να βρίσκεσαι συνεχώς σε ένταση και στρες, μόνο καλό δεν σου κάνει. Συγκεντρώσαμε λοιπόν μερικές συμβουλές για σένα, που θέλεις να είσαι ήρεμη, αλλά δεν ξέρεις ακριβώς τον τρόπο.

Σκέψου το ποτήρι μισογεμάτο

Είναι σημαντικό να εκτιμάς όσα έχεις καταφέρει στη ζωή σου και να βλέπεις τα πράγματα όσο το δυνατόν γίνεται από μια θετική οπτική! Αμέσως θα δεις ότι υπάρχουν ευκαιρίες εκεί που δεν το περίμενες.

Γίνε πιο ρεαλίστρια

Το άγχος μπορεί να προκληθεί από ένα πρόβλημα που μπορεί να φαίνεται αδύνατο να λυθεί. Το να μάθεις πώς να βρίσκεις λύσεις στα προβλήματά, θα σε βοηθήσει να νιώσεις περισσότερο έλεγχο και θα παραμένεις πιο ήρεμη και ψύχραιμη.

Ξεκούρασε το μυαλό και το σώμα σου

Μάθε τεχνικές χαλάρωσης όπως ο διαλογισμός και η γιόγκα για τη διαχείριση του στρες. Αυτές οι τεχνικές βοηθούν στη μείωση του στρες, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στον καρδιακό σου ρυθμό. Προσπάθησε επίσης να γυμνάζεσαι πιο τακτικά. Το σώμα σου μπορεί να καταπολεμήσει καλύτερα το άγχος όταν είναι σε φόρμα.

Οι αγχωτικές καταστάσεις αυξάνουν το επίπεδο των ορμονών του στρες όπως η αδρεναλίνη και η κορτιζόλη. Η σωματική άσκηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο για τον μεταβολισμό των ορμονών του στρες και θα βοηθήσει να επαναφέρεις το σώμα και το μυαλό σου σε μια πιο ήρεμη κατάσταση.

Καλός ύπνος

Οι αγχωτικές καταστάσεις μπορούν να προκαλέσουν ένα burnout  και να διακοπεί ο ύπνος, αλλά τα οφέλη της ανάπαυσης για το άγχος είναι αμέτρητα. Προσπάθησε απλώς να πηγαίνεις για ύπνο και να ξυπνάς την ίδια ώρα κάθε μέρα. Μια τακτική ρουτίνα ύπνου θα αποκαταστήσει το σώμα, θα βελτιώσει τη συγκέντρωση, θα ρυθμίσει τη διάθεση και θα σου επιτρέψει να αντιμετωπίσεις το στρες πολύ καλύτερα.

Τρόποι για να είστε πιο ευτυχισμένες με τον εαυτό σας!

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Βήματα για να αποβάλλεις την τοξικότητα από τη ζωή σου

Her News

Τι σημαίνει αν βάζεις τελεία στο τέλος του μηνύματος σου

Her News b

Μήπως έχεις το… «Σύνδρομο του απατεώνα»;

Her News