HerNews.gr
Παιδί

Ύπνος του νεογέννητου: Συμβουλές για μια νέα μαμά

Ως νέα μαμά θέλετε να κάνετε ό,τι μπορείτε για να βοηθήσετε το μωρό σας να κοιμάται όσο το δυνατόν καλύτερα. Ο ύπνος του νεογέννητου είναι σημαντικός για αυτό πρέπει να του παρέχετε έναν ύπνο σε ασφαλή περιβάλλον. Το να καθιερώσετε μια ρουτίνα πριν τον ύπνο, θα βοηθήσει το μωρό σας να αναπτύξει καλές συνήθειες ύπνου.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για τη σημασία του ύπνου για τα νεογέννητα και μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν.

Γιατί είναι σημαντικός ο ύπνος του νεογέννητου;

Ο ύπνος παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του μωρού σας. Ο ύπνος μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διάθεση, τη συμπεριφορά του μωρού σας και ακόμη και να μειώσει τον κίνδυνο παχυσαρκίας στη μετέπειτα παιδική ηλικία. Μόλις το μωρό σας αρχίσει να κοιμάται καλύτερα τη νύχτα, το ίδιο θα κάνετε και εσείς. Έτσι μαμά και μωρό θα ξεκουράζεστε μαζί!

Ρουτίνα ύπνου

Ένα από τα πράγματα που θα σας βοηθήσει με τον ύπνο είναι να αφήνετε το δωμάτιο του μωρού σας πιο σκοτεινό όσο βραδιάζει, κλείνοντας τις κουρτίνες και αφήνοντας ένα μικρό φωτάκι. 

Επίσης, το μωρό σας θα κοιμάται καλύτερα εάν δεν μπορεί να ακούσει κάθε μικρό θόρυβο στο σπίτι. Ένα καλό μηχάνημα ήχου μπορεί να βοηθήσει. Θέλετε έναν σταθερό ήχο που περιλαμβάνει χαμηλότερους τόνους και συχνότητες με βαθύτερο ήχο. 

Ο ύπνος του νεογέννητου χρειάζεται μια σταθερή ρουτίνα, που θα πρέπει να απολαύσετε εσείς και το μωρό σας μαζί. Διατηρήστε το απλό και προβλέψιμο, και μόλις έχετε μια ρουτίνα πριν τον ύπνο που λειτουργεί για το μωρό σας, είναι καλύτερο να την ακολουθήσετε.

Ο στόχος είναι να προσέχετε πόσο το μωρό σας είναι ξύπνιο, διασφαλίζοντας ότι δεν είναι για πολύ ώρα, ώστε να μην γίνει από κουρασμένο σε υπερβολικά κουρασμένο. Αν το κάνετε σωστά, συχνά επιλύονται πολλά από τα προβλήματα ύπνου του μωρού σας.

Μεσημεριανός ύπνος του νεογέννητου

Σχετικά με τον μεσημεριανό ύπνο, τους πρώτους μήνες, θα εξοικειωθείτε με τις φορές που το μωρό σας θέλει συνήθως έναν υπνάκο. Όσο πιο μικρό είναι τόσο πιο πολύ θα νυστάζει ή πιθανώς θα είναι λίγο ιδιότροπο καθώς κουράζεται. Αν παρατηρήσετε αυτά τα σημάδια, αφήστε το μωρό σας να κοιμηθεί. 

Αφήστε το μικρό σας να κοιμηθεί για όση ώρα θέλει, εκτός αν δυσκολεύεται να αποκοιμηθεί το βράδυ. Εάν διαπιστώσετε ότι το μωρό σας δεν κοιμάται καλά τη νύχτα, αλλά κοιμάται πολύ τη μέρα, μιλήστε με τον παιδίατρο σας, για να σας καθοδηγήσει.

Κρατήστε τα δωμάτια φωτεινά κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο το μωρό σας είναι ξύπνιο.  Φροντίστε να χρησιμοποιείτε διαστήματα αφύπνισης για να προγραμματίσετε τον ύπνο του μωρού σας, ώστε το μικρό σας να κοιμάται αρκετά κατά τη διάρκεια της ημέρας και να είναι έτοιμο για ύπνο το βράδυ. Να θυμάστε ότι καθώς το μωρό σας μεγαλώνει, θα χρειάζεται λιγότερο ύπνο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

Νεότερα Άρθρα

Πώς να βοηθήσετε τα παιδιά σας να κοιμούνται αρκετά

Her News

Το σκάκι «μπαίνει» στα μαθήματα νηπιαγωγείων και δημοτικών

Her News

Σχέση μητέρας – κόρης: Ο αιώνιος τσακωμός και η ανιδιοτελής αγάπη

Her News