HerNews.gr
Σχέσεις

6 Συνήθειες που μοιράζονται τα ευτυχισμένα ζευγάρια

Ο έρωτας μπορεί κάποιες φορές να “ξεθωριάζει” αλλά έρχεται έπειτα η αγάπη που κρατάει μαζί ένα ζευγάρι στο πέρασμα του χρόνου. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια με μακροχρόνιες σχέσεις είναι η απόδειξη ότι η παντοτινή ευτυχία δεν είναι απλά ένα όνειρο ή το happy end σε ταινίες. 

Έλα να δεις, τις συνήθειες που μοιράζονται τα ευτυχισμένα ζευγάρια,  σύμφωνα και με τις γνώμες ειδικών σεξολόγων και ψυχολόγων!

Tι κοινό έχουν όλα τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Η Samantha Rodman, η οποία είναι ψυχολόγος αλλά και σύμβουλος για τις σχέσεις, τονίζει την ιδιαίτερη σημασία των φιλιών. Τα φιλιά βοηθάνε πολύ το δέσιμο στην σχέση σας, ώστε να παραμένετε νοητά και κυριολεκτικά πιο κοντά.

Η κοινωνιολόγος και σεξολόγος Pepper Schwartz υποστηρίζει την ανταλλαγή των κομπλιμέντων. Μέσα στα κομπλιμέντα εννοούνται τόσο κάτι που θα πεις για το ντύσιμο μία φορά που θα βγείτε έξω, κάτι για το πόσο όμορφος είναι ο σύντροφός σου όταν ξυπνάει, αλλά και κάτι πιο ουσιαστικό, όπως τι νιώθεις για εκείνον και πόσο όμορφο και ξεχωριστό είναι αυτό που έχετε. Και όπως μπορεί να κατάλαβες, μόλις σου έδωσα και μερικές ιδέες για κομπλιμέντα, αν δεν το έχεις και πολύ! Γιατί ακόμη και οι άντρες τα χρειάζονται.

Ο Kurt Smith που είναι θεραπευτής έρχεται για να μας πει ότι μία συνήθεια που έχουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια, που θα σου φανεί ίσως λίγο περίεργο, είναι οι διαφωνίες. Σίγουρα ο κάθε άνθρωπος είναι μία ξεχωριστή προσωπικότητα.

Όσο και να μοιάζεις ως χαρακτήρας με τον σύντροφό σου, δεν μπορείτε να συμφωνείτε σε όλα. Οπότε θα έρθουν στιγμές που θα διαφωνήσετε.

Το θέμα όμως είναι να αποφεύγονται οι έντονοι τσακωμοί. Δεν χρειάζεται να μειώνεις τον άλλον. Προσπάθησε απλά να ακούς πάντα την γνώμη του συντρόφου σου. Στο τέλος της μέρας είναι σημαντικό να μην είστε “μακριά” ο ένας από τον άλλον.

Η Kari Carroll, σύμβουλος σχέσεων θέτει απαραίτητο για μία υγιής και ευτυχισμένη σχέση, να κοιτάζεις τα θετικά του ανθρώπου που είστε μαζί. Επίσης αν έχεις καιρό σχέση και νιώθεις μία στασιμότητα, θυμήσου τι ήταν αυτό που σε έκανε να ερωτευτείς τον άντρα που είναι δίπλα σου στην αρχή. Δες τα προτερήματα του κι όχι ό,τι μπορεί να σε ενοχλεί. Το ίδιο βέβαια πρέπει να κάνει και εκείνος.

Μυστικά για να πετύχει μια σχέση από απόσταση

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Ποιοι είναι οι συναισθηματικά ανώριμοι άνθρωποι;

Her News

Σχέσεις και “αέρια”: Tips για να μη σας καταλάβει ο σύντροφός σας

HerNews ka

Όσα προσέχουν οι άνδρες σε μια γυναίκα

Her News