HerNews.gr
Ταξίδια

Χαλκιδική: Οι καλύτερες παραλίες στην εντυπωσιακή χερσόνησο της Ελλάδας

Η Χαλκιδική είναι μια εντυπωσιακά όμορφη χερσόνησος που ανήκει στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας στη βόρεια Ελλάδα.

Από καιρό φημίζεται για τα όμορφα φυσικά τοπία, τα εξαιρετικά παραθαλάσσια θέρετρα και τις εξωτικές παραλίες. Η χερσόνησος χωρίζεται σε τρεις μικρότερες χερσονήσους, τα λεγόμενα «πόδια».

Το νοτιότερο πόδι, που ονομάζεται Κασσάνδρα, είναι γεμάτο με πολυτελή ξενοδοχεία, θέρετρα και παραλίες με όλες τις πιθανές ανέσεις. Το μεσαίο πόδι, που ονομάζεται Σιθωνία, είναι λιγότερο εμπορευματοποιημένο αλλά γεμάτο με υπέροχους απομονωμένους κολπίσκους. 

Το βορειότερο πόδι, ο Άθως, αποτελείται εξ ολοκλήρου από διαφορετικές μοναστικές κοινότητες και είναι, ως επί το πλείστον, είναι κλειστό για το κοινό.

 Μόνο οι άνδρες μπορούν να έχουν πρόσβαση εκεί και πρέπει να λάβουν ειδική άδεια εκ των προτέρων για να προσγειωθούν ακόμη και με πλοίο.

Η Χαλκιδική έχει τον τέλειο συνδυασμό παρθένων τοπίων και σύγχρονων ανέσεων που εξυπηρετούν σχεδόν κάθε επισκέπτη.

Το παρθένο φυσικό της περιβάλλον συμπληρώνεται από τις ζωντανές θρησκευτικές και πολιτιστικές παραδόσεις των κατοίκων της και το πλούσιο γαστρονομικό φαγητό της περιοχής εμφανίζεται τις γιορτές με περίτεχνες τελετές.

Ο συνδυασμός του αρώματος των πεύκων και της άλμης της θάλασσας χαλαρώνει τόσο το πνεύμα όσο και το σώμα, επιτρέποντας στους ταξιδιώτες να απολαύσουν τις φημισμένες ανατολές και ηλιοβασιλέματα της περιοχής με μεγάλη ηρεμία.

Παραλία Τρανή Αμμουδιά

Η Τρανή Αμμουδιά, που ονομάζεται και Όρμος Παναγίας, βρίσκεται στη Σιθωνία, το μεσαίο πόδι της Χαλκιδικής. Αυτή είναι μια εξωτική αλλά ήσυχη και γαλήνια παραλία και πιθανότατα έχει μια από τις μεγαλύτερες εκτάσεις άμμου στη Σιθωνία.

Η παραλία έχει πολλές ανέσεις για όσους τις επιθυμούν, αλλά διαθέτει και άφθονο χώρο για όσους χρειάζονται περισσότερη ιδιωτικότητα. Έχει χρυσαφένια άμμο και καθαρά, ρηχά νερά.

Αυτή η παραλία δεν γεμίζει ποτέ, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για οικογένειες και όσους θέλουν να χαλαρώσουν με ηρεμία δίπλα στη θάλασσα.

Η παραλία Καλογριάς, το τέλειο σημείο για χαλάρωση και οικογένειες

Η παραλία Καλογριάς βρίσκεται ανάμεσα σε καταπράσινα πευκοδάση και αποτελείται από απαλή, χρυσαφένια άμμο και τιρκουάζ νερά με καταπράσινους λόφους πίσω από την παραλία. 

Απολαύστε μια βουτιά στα ρηχά νερά και παρακολουθήστε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα με την παλέτα των χρωμάτων του στον ορίζοντα. Τα παιδιά, όπως και οι τολμηροί, σίγουρα θα θέλουν να κάνουν πεζοπορία στους λόφους πίσω από την παραλία για μια υπέροχη θέα της κοντινής χερσονήσου.

Παραλία Τορώνης

 Η Τορώνη είναι δημοφιλής για το γραφικό τοπίο και την υπέροχη αμμουδιά της. Βρίσκεται στο νοτιότερο τμήμα της Σιθωνίας και η παραλία διαθέτει καθαρά, πρασινογάλανα νερά και οι γύρω λόφοι είναι γεμάτοι με ελαιώνες και πεύκα.

Η περιοχή γύρω από την παραλία της Τορώνης έχει πραγματικά μια πλούσια ιστορία, και υπάρχουν πολλές όμορφες βυζαντινές εκκλησίες κοντά που αξίζει να εξερευνήσετε.

Παραλία Καλαμίτσι

Στη νοτιοανατολική πλευρά της χερσονήσου της Σιθωνίας, η παραλία Καλαμίτσι με τη χρυσαφένια αμμουδιά της που χαϊδεύεται από όμορφα νερά του Αιγαίου και τους μικρούς κολπίσκους της που περιμένουν να εξερευνηθούν είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να χαλαρώσετε.

Οι τολμηροί ταξιδιώτες μπορούν επίσης να στήσουν κατασκήνωση εδώ, η οποία θα ήταν μια αξέχαστη εναλλακτική λύση σε οργανωμένα ξενοδοχεία.

Παραλία Σάρτη στη Χαλκιδική με θέα στο Άγιο Όρος και λευκή άμμο

Σε απόσταση 77 χλμ. νοτιοανατολικά του Πολύγυρου στην ανατολική πλευρά της χερσονήσου της Σιθωνίας, η παραλία στη Σάρτη προσφέρει λευκή άμμο καθώς και όμορφους, προστατευμένους κολπίσκους.

Ενώ απολαμβάνετε την άμμο ή επιπλέετε στο νερό, μπορείτε επίσης να απολαύσετε την εκπληκτική θέα στο μαγευτικό Άγιο Όρος ,που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον κόλπο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Καλαμάτα έχεις πάει;

Her News

Πόρτο Χέλι: Ταξίδι του μέλιτος στη Ριβιέρα της Ελλάδας

Her News

4 Εστιατόρια από το «Emily In Paris» που μπορείτε να επισκεφτείτε

Her News