HerNews.gr
DECORNEWS

Τα 5 καλύτερα φυτά για το σπίτι σου

Ο προσωπικός μας χώρος, το σπίτι μας, είναι πολύ σημαντικό να είναι διακοσμημένος με τρόπο που θα μας προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση. Πέρα λοιπόν από τα έπιπλα και τα χρώματα στους τοίχους, ένα μυστικό στην ανανέωση του σπιτιού, είναι και τα φυτά.

Τα φυτά δίνουν στο σπίτι μία αίσθηση πως βρίσκεσαι στην εξοχή. Επίσης δίνουν ένα φυσικό άρωμα σε όλο το σπίτι. Προσθέτοντας στον χώρο σου, κάποια φυτά, δημιουργείς ένα πιο καλά προστατευμένο περιβάλλον για σένα και την οικογένειά σου, από ασθένειες και αλλεργίες.

Μετά από μία μικρή έρευνα λοιπόν, σου παρουσιάζω παρακάτω πέντε μικρά και πιο μεγάλα φυτά για το σπίτι σου.

1. Η μυρτιά

Η μυρτιά φτάνει τα δύο μέτρα και έχει υπέροχο άρωμα. Το καλύτερο μέρος για την μυρτιά είναι ένα μπαλκόνι που το βλέπει ο ήλιος. Γενικά το φυτό αυτό αποτελεί το σύμβολο της ειρήνης και της ευχαρίστησης.

2. Η δάφνη

Η δάφνη είναι κατάλληλη για το σπίτι σου ειδικά αν σε κάποιο δωμάτιο υπάρχει πρόβλημα με την υγρασία. Επίσης τα φύλλα της μπορείς ξεραμένα να τα βάλεις στο μαγείρεμα, για παράδειγμα στις φακές, και να προσδώσουν νοστιμιά.

3. Ο κισσός

Ο κισσός ανήκει στα αναρριχώμενα φυτά και είναι γνωστός και σαν «κισσός του διαβόλου». Πρέπει να είσαι λίγο προσεκτική για το μέρος που θα το τοποθετήσεις στο σπίτι σου, γιατί «αγκαλιάζει» τα σημεία στα οποία ακουμπάει. Λειτουργεί ως φίλτρο του αέρα, αλλά πρόσεχε να μην το πειράζουν τα παιδιά, γιατί μπορεί να τους δημιουργήσει ερεθισμούς. Χρειάζεται να είναι σε κάποιο σημείο με σκιά και θέλει πολύ πότισμα. Μία καλή ιδέα διακόσμησης πάντως είναι, αντί για γλάστρα να το βάλεις στο τοίχο.

4. Η λεμονιά

Η λεμονιά εκτός του ότι θα ομορφύνει τον χώρο, θα χαρίσει κι ένα άρωμα φρεσκάδας. Από πότισμα δεν χρειάζεται κάτι το ιδιαίτερο, αρκεί να την βλέπει το φως και ο ήλιος. Και μην ξεχνάς, τα φρέσκα λεμόνια που μπορείς να έχεις άμεσα στο μπαλκόνι ή τον κήπο σου.

5. Η καλαχόη

Ένα από όμορφα φυτά από την Μαδαγασκάρη με χρωματιστά άνθη που θα ζωντανέψουν και θα φωτίσουν το χώρο. Δεν είναι ανάγκη να την ποτίζεις και πολύ, αλλά θέλει ήλιο αρκετό, οπότε μην την βάλεις στο χολ. Έχει πάνω της πολύ υγρασία, πράγμα θετικό για το περιβάλλον του σπιτιού.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Νέα Υόρκη: Κινηματογραφικά στούντιο με την υπογραφή του Ντε Νίρο

Her News

3 tips για να τακτοποιήσετε τον σπίτι σας

Her News b

Αυτός είναι ο λόγος που ο συνδυασμός χρωμάτων του σπιτιού σας δεν λειτουργεί

HerNews ka