HerNews.gr
Beauty

Expert tips για λαμπερά μαλλιά

Τον τελευταίο καιρό, τα λαμπερά μαλλιά κυριαρχούν στις πασαρέλες και στα stories των social media.  Το hashtag «#glossyhair» στο Instagram έχει σχεδόν 253 χιλιάδες αναρτήσεις. 

Πολλές είναι οι γυναίκες που ταλαιπωρούνται με θαμπά και ξηρά μαλλιά. Και η αλήθεια είναι ότι το styling, το λούσιμο με καυτό νερό, η ρύπανση και ο ήλιος, μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την υφή των μαλλιών.  Ενώ το βάψιμο μπορεί να χαρίσει μια προσωρινή λάμψη, μελλοντικά αυτή χάνεται.

Υπάρχουν, ωστόσο, εύκολοι τρόποι για να αποκτήσετε πιο λαμπερά μαλλιά και να πείτε αντίο σε κάθε bad hair day!

Βουρτσίστε τα μαλλιά σας

Το βούρτσισμα των μαλλιών σας τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές την ημέρα βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος. Επίσης τα θρεπτικά συστατικά φτάνουν στους θύλακες της τρίχας. Αυτό κάνει τα μαλλιά σας πιο υγιή και λαμπερά.

Χρησιμοποιήστε ειδικό λάδι για τα μαλλιά

Το λάδι βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας και κάνει τα μαλλιά απαλά και λαμπερά. Χρησιμοποιήστε έλαια μαλλιών βαθιάς θρέψης, όπως λάδι καρύδας ή αμυγδάλου δύο φορές την εβδομάδα. Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας με κυκλικές κινήσεις. Αφήστε το να δράσει για 30 με 45 λεπτά και λουστείτε.

Μην ξεχνάτε το conditioner

Το conditioner είναι απαραίτητο κάθε φορά που λούζεστε. Η σύνθεσή του κάνει τα μαλλιά πιο απαλά και λαμπερά. Τα προστατεύει επίσης από το στέγνωμα με το πιστολάκι. Μην ξεχνάτε μόνο να το απλώνετε κυρίως στις άκρες των μαλλιών σας κι όχι κοντά στις ρίζες.

Κάντε μια μάσκα μαλλιών

Η εφαρμογή μιας μάσκας μαλλιών τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα μπορεί να κάνει θαύματα για τα μαλλιά σας. Μια ενυδατική και θρεπτική μάσκα μπορεί να βελτιώσει τη λάμψη των μαλλιών σας.

Κοιμηθείτε σε μεταξωτή ή σατέν μαξιλαροθήκη

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο ύπνος με μεταξωτές ή σατέν μαξιλαροθήκες είναι το κλειδί για την προστασία των μαλλιών σας. Όταν τα μαλλιά τρίβονται πάνω σε μια κλασική βαμβακερή μαξιλαροθήκη, η τριβή αυτή μπορεί να προκαλέσει φριζάρισμα και έτσι να μειώσει τη λάμψη.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

Νεότερα Άρθρα

Liquid Molten Nails: Η νεά τάση στο τρισδιάστατο μανικιούρ!

HerNewskl

Πώς μπορείτε να αποκτήσετε πιο μακριές βλεφαρίδες με βαζελίνη;

HerNewskl

Βελούδινα Πέλματα: 4 DIY τρόποι για να τα πετύχεις

Her News b