HerNews.gr
Ελλάδα

Γιώργος Γεωργίου: «Έφυγε» από τη ζωή ο δημοσιογράφος σε ηλικία 71 ετών

Ο γνωστός αθλητικογράφος Γιώργος Γεωργίου έφυγε από τη ζωή σήμερα Δευτέρα 5 Ιουνίου σε ηλικία 71 ετών.

Ο Γιώργος Γεωργίου έπασχε από καρκίνο και το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στον Άγιο Σάββα.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Γεωργίου

Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής, γεννήθηκε στα Πετράλωνα στις 26 Μαΐου 1952. Ήταν συμμαθητής με τον μετέπειτα επίσης γνωστό αθλητικογράφο Κώστα Καίσαρη.

Η πρώτη του ενυπόγραφη παρουσία στην έντυπη δημοσιογραφία καταγράφηκε σε πολύ νεαρή ηλικία, στην εβδομαδιαία Παναθηναϊκή Φλόγα στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Είχε νυμφευθεί δύο φορές, το 1980 την πρώτη του σύζυγο Μαρία και το 1997 την δεύτερη του σύζυγο Ευγενία. Είχε αποκτήσει με καθεμιά από τις δύο συζύγους του από ένα παιδί, τον Τάσο (έφυγε από τη ζωή το 2017 λόγω της σπάνιας ασθένειας «Αταξία Φρίντριχ»)  και την Σταυρούλα (γενν. 1998) αντίστοιχα.

Καριέρα

Επαγγελματικά ο Γιώργος Γεωργίου, δραστηριοποιήθηκε στο χώρο από το 1982, ως μέλος της ιδρυτικής ομάδας της αθλητικής εφημερίδας Ο Φίλαθλος του εκδότη Γιώργου Κουρή, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Καραγιαννίδη, ενώ είχε συνεργαστεί και με τα περιοδικά Σύγχρονος Αθλητισμός και Forza. Έγινε ευρύτερα γνωστός στο κοινό μέσω της καθημερινής στήλης που διατηρούσε στον Φίλαθλο, καθώς και με την αρχικά ραδιοφωνική, μετέπειτα τηλεοπτική εκπομπή του Το Καφενείο των Φιλάθλων.

Η εκπομπή Το Καφενείο των Φιλάθλων, τηλεοπτικά στο Κανάλι 5 του Γιώργου Κουρή και ραδιοφωνικά στον Sprint FM, υπήρξε η πρώτη ευρείας ακροαματικότητας εκπομπή στην Ελλάδα, που παρείχε βήμα στους φιλάθλους για να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τα αθλητικά δρώμενα και όχι μόνο. 

Από το 2008 έως το 2021 πραγματοποίησε καθημερινές ραδιοφωνικές εκπομπές στο ραδιοσταθμό Real FM 97.8 και ήταν ένας από τους μακροβιότερους δημοσιογράφους του σταθμού από ίδρυσης του.

Τον Μάρτιο του 2010 ο Γιώργος Γεωργίου, ανακοίνωσε ξαφνικά την αποχώρησή του από την ενεργό δημοσιογραφία, απόφαση την οποία ανακάλεσε μία ημέρα αργότερα, αποδίδοντάς την σε προσωπικούς και όχι επαγγελματικούς λόγους.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Βασίλης Γκουρούσης: Αποφυλακίστηκε μετά από 14 μήνες o σύζυγος της Τέτας Καμπουρέλη

Her News b

Η Daikin με το VRV 5 Heat Recovery φέρνει την απόλυτη ισορροπία ενός βιώσιμου κόσμου από το μέλλον στο τώρα

Her News

Επιστρέφει τη Δευτέρα η μουσική σε εστίαση & διασκέδαση – Απελευθερώνεται το ωράριο

Her News