HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Ο Λευτέρης Πανταζής μιλά στο HerNews: «Έχω να κάνω σχέση περίπου 2 χρόνια. Ελπίζω να έρθει σύντομα κάτι και για εμένα»

Ο Λευτέρης Πανταζής είναι από τους καλλιτέχνες που μένουν αναλλοίωτοι στο χρόνο, που πάντα εξελίσσονται και φυσικά  που έχει την αμέριστη αγάπη του κόσμου, όλα τα χρόνια που τραγουδά.

Όπου και αν πάει, αποθεώνεται και με τον μοναδικό και ξεχωριστό του τρόπο καταφέρνει πάντα να ξεσηκώνει τον κόσμο με τα τραγούδια του. Έχει τη δική του ταυτότητα την οποία ακόμη και σήμερα διατηρεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οι ατάκες του… έχουν γράψει ιστορία και έχουν αφήσει εποχή καθώς μέχρι και σήμερα εκτός από τον ίδιο, τις χρησιμοποιεί και ο κόσμος. Τα τραγούδια του, από τότε μέχρι σήμερα συγκεντρώνουν χιλιάδες προβολές και πωλήσεις και η αγάπη του κόσμου για εκείνον, είναι μεγάλη. Η μια επιτυχία διαδέχεται την άλλη και οι περιοδείες σε όλο τον κόσμο δεν σταματούν ποτέ.

Ο Λευτέρης Πανταζής μιλά στο HerNews και στη δημοσιογράφο Κατερίνα Αλεξανδρίδου

Νιώθω ότι σας πετυχαίνω σε μια πολύ δημιουργική στιγμή της ζωής σας, είναι αλήθεια;

Κάθε χρόνο που κάνουμε καινούργια πράγματα, καινούργιες συνεργασίες, καινούργια μαγαζιά, καινούργια δισκογραφική δουλειά, ο καλλιτέχνης πάντα νιώθει ότι εκείνη τη στιγμή ξεκινάει. Έτσι νιώθω και εγώ τώρα. Βέβαια τα τελευταία 2 χρόνια υπάρχει μια πιο δυνατή και συγκινητική στιγμή στη ζωή μου, γιατί πάντρεψα και το παιδί μου, ετοίμασα και μερικά τραγούδια, έκανα καλές συνεργασίες και τώρα τελευταία που έβγαλα και ένα καινούργιο τραγούδι με τίτλο “Παντρεμένος” που σκίζει στην αγορά, όλα αυτά είναι σίγουρα κάτι που σου φτιάχνει τη διάθεση, σου δίνει ζωή και ανησυχία γιατί πρέπει να είσαι καλύτερος στην άλλη δουλειά που θα παρουσιάσεις.

Ξεκινήσατε και την καλοκαιρινή σας περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο, τι βλέπετε στον κόσμο και τι σας μένει σε κάθε ταξίδι ; 

Αυτό που συνήθως συναντάμε είναι επειδή δεν έχουν τη δυνατότητα να σε βλέπουν ότι ώρα θέλουν και όποια στιγμή τους αρέσει, όταν ταξιδεύουμε και πηγαίνουμε σε άλλα μέρη του κόσμου ή της Ελλάδας μας περιμένουν με πολλή χαρά, με καλή διάθεση. Ειδικά αν ο καλλιτέχνης είναι από τους αγαπημένους τους είναι ακόμα καλύτερα. Ειδικά στο εξωτερικό… με ελληνικές σημαίες… βλέπουν στο πρόσωπο του καλλιτέχνη την Ελλάδα.

Χορταίνεται ποτέ τελικά η αγάπη του κόσμου; 

Νομίζω όση αγάπη και να παίρνεις ποτέ δεν είσαι χορτασμένος. Θέλεις κι άλλο κι άλλο. Και όλο αυτό ξέρεις, σου δίνει τη δύναμη για να συνεχίζεις. 

Το καινούριο σας τραγούδι με τίτλο “Παντρεμένος” κυκλοφόρησε και μέσα σε λίγες ημέρες απέσπασε 1 εκατομμύρια προβολές 

1.100.000 περίπου σε 12 μέρες, μπήκε όλος ο κόσμος να το δει γιατί όλοι λένε καλά λόγια για το videoclip, γιατί είναι μια ωραία ιστορία και νομίζω είναι ρεκόρ αυτό. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και έχω πολύ καλή διάθεση. Το δοκίμασα το τραγούδι τον χειμώνα στο μαγαζί που τραγουδούσα με τον Χρήστο Δάντη και τον Κωνσταντίνο Παντελίδη και έβλεπα τον κόσμο που μόλις το τραγουδούσα, ενώ δεν το ήξεραν -απλά τους έλεγα ότι είναι ένα καινούργιο τραγούδι- να τραγουδάει και να χορεύει μαζί μου. Αυτό έδειχνε σημάδια ότι θα κάνει πολλή μεγάλη επιτυχία. Κάναμε και ένα πολύ έξυπνο και γουστόζικο videoclip.

Θεωρείτε πως έπαιξε ρόλο και η παρουσία της Δήμητρας Αλεξανδράκη και της Super Κικής; 

Όλα τα παιδιά. Και ο Λευτέρης Ελευθερίου και ο Μιχάλης Ιατρόπουλος και η Super Κική και η Δήμητρα Αλεξανδράκη και ο σκηνοθέτης και η ιδέα η δική μου, όλοι παίξαν ρόλο. Όταν κάνει κάτι επιτυχία όλα αυτά παντρεύονται μαζί και κάνουν την επιτυχία.

Οπότε βάλατε και εσείς ένα λιθαράκι εκτός από την καλλιτεχνική πλευρά στο videoclip

Βέβαια, εγώ το σκέφτηκα και ο Μάνος Καμπίτης ο σκηνοθέτης έδωσε την εικόνα σε αυτό που σκέφτηκα και ήταν πολύ ωραίο.

Πρόσφατα κάνατε remake το πιο hot hit της σεζόν το “Madame” με τον Valentino, πως σας ήρθε η ιδέα; 

Εγώ πάντα είχα επαφή με τη νεολαία, ποτέ δεν τους ξέχασα. Έκανα συνεργασίες με τον Tus, με τους Master Tempo, πάντα έκανα επιτυχίες ποτέ δεν τους ξέχασα. Τώρα επειδή το “Δυνατά Τα Τα Τα” και το “Madame” έκαναν επιτυχία, τους έδωσα πιο λαϊκή νότα και έβαλα και άλλα τραγούδια μέσα και σάρωσε αυτό. Το καλοκαίρι, ξαφνικά η νεολαία που ερχόταν στις συναυλίες μου μαζί με τους γονείς τους, τα πιτσιρίκια 8 και 10 χρονών ήθελαν να δουν τον Λεπά, ήταν τεράστια επιτυχία!

Σας έχει γίνει πρόταση να συνεργαστείτε με τράπερ; 

Μα έχω κάνει ήδη με ράπερ, γιατί να μην κάνω και με τράπερ; Δεν έχω πρόβλημα. Εγώ προσπαθώ εκτός από τον Λευτέρη Πανταζή που τον ξέρουμε σαν ερωτικό τραγουδιστή, σαν διασκεδαστή, να είμαι κοντά στη νεολαία και ότι ακούει η νεολαία όταν μπορείς να το παντρέψεις μαζί με το δικό σου στυλ, νομίζω ο κόσμος το δέχεται. 

Θα κάνατε ποτέ κάτι το οποίο “πουλάει” αλλά δεν σας αρέσει τόσο πολύ;

Θα κάνω κάτι το οποίο θα μείνει στην ιστορία, στη διαδρομή και στην καριέρα μου και σίγουρα θα κάνω και κάτι το οποίο πουλάει εμπορικά. Για να είσαι μέσα στα πράγματα, μέσα στη μόδα και στην επικαιρότητα θα κάνεις και ένα τραγούδι τέτοιο. Αυτό δε σημαίνει ότι το σνομπάρεις. Επειδή το ακούει η νεολαία είναι το αύριο μας, αυτοί που βγαίνουν τώρα. Όταν μπορείς με τον δικό σου τρόπο, όπως το έκανα εγώ να τους φέρεις και στα μαγαζιά που τραγουδάς που είναι πιο λαϊκά μαγαζιά αυτό είναι μεγάλη επιτυχία. 

Είστε αρκετά ενεργός στα social media, σας αρέσει; Tο μάθατε εύκολα;

Δεν το έμαθα εύκολα αλλά με βοήθησαν. Η κόρη μου τα ξέρει πολύ καλά, ο γαμπρός μου, οι φίλοι μου… και τώρα σιγά-σιγά νομίζω το πάω καλά.

Με την κόρη σας Κόνι Μεταξά, πως και δεν έχετε βγάλει ακόμα τραγούδι μαζί ; 

Θα βγάλουμε σιγά-σιγά, τώρα κάνει τα δικά της, ετοιμάζει κάτι δικό της με τον Χρήστο Δάντη, σε λίγο καιρό θα βγει, έχει κάνει ένα εκπληκτικό τραγούδι που νομίζω όλοι θα ξαφνιαστούμε με τη φωνή της και με το τραγούδι που θα αγγίξει πολύ κόσμο. Όπως και εγώ ήδη ετοιμάζω κάτι διαφορετικό από το “Παντρεμένος”, καμία σχέση. Άλλο είδος τραγουδιού, άλλο μήνυμα περνάω στον κόσμο. Ο καλλιτέχνης πάντα πρέπει να κάνει καινούργια πράγματα και όχι μόνο αυτά που τον ξέρει ο κόσμος.

Γενικά σας αρέσει να πειραματίζεστε πάρα πολύ;

Ναι μου αρέσει πάρα πολύ! Έχω δοκιμάσει πολλά είδη, Γαλλικά, Αγγλικά, Ποντιακά, Ρώσικα, Τουρκικά… έχω δοκιμάσει πολλά είδη τραγουδιών.

Αλλά παρόλα αυτά μένετε σταθερός στην ταυτότητα σας..

Σίγουρα δεν ξεχνάμε ποτέ από που ξεκινήσαμε, από αυτά που σε αγάπησε ο κόσμος, αυτά είναι η τράπεζα σου από εκεί ξεκινάς. Τώρα όλα τα υπόλοιπα, επειδή είσαι καλλιτέχνης, δοκιμάζεις και άλλα είδη και προσπαθείς τουλάχιστον. Ας πούμε έκανα την “Ταραχή” το 90′ που ήταν έκπληξη για τον κόσμο, δεν έβαλα μπουζούκι ήταν κάτι πρωτοποριακό. Μετά αφού αυτός ο δίσκος πούλησε 750.000 δίσκους και κασέτες, πλατινένιος 7-8 φορές και χρυσός, αμέσως μετά έβγαλα με τον Μίμη Πλέσσα έναν δίσκο ο οποίος ήταν ερωτικός αλλά δεν είχε καμία σχέση με τον δίσκο “Ταραχή” που είχα κάνει. Δεν με ένοιαξε αν αυτός ο δίσκος πούλησε 150.000 νομίζω, με ένοιαξε ότι αφήνω πίσω μου μια ιστορία. Γιατί τα τραγούδια που κάνουν επιτυχία πολλές φορές, άλλα μένουν στο χρόνο, αντέχουν και άλλα φεύγουν. Ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Τσιτσάνης, που έχω κάνει τέτοια αφιερώματα, θα μείνουν για πάντα.

Πλέον, επειδή μιλήσατε για δίσκους, έχει εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο, θα μπούμε στο YouTube για να ακούσουμε ένα τραγούδι, είναι κάτι που σας πονά σαν καλλιτέχνη;

Σίγουρα γιατί έχει άλλη ποιότητα ο δίσκος, πάντα είχε και από ότι ξέρω στην Αμερική σιγά-σιγά ξανά βγάζουν δίσκους γιατί έχει άλλη ποιότητα.

Θέλω να μου πείτε πως προέκυψαν όλες αυτές οι πασίγνωστες ατάκες σας που μέχρι σήμερα χρησιμοποιεί όλος ο κόσμος μαζί με εσάς 

(Γέλια)… Αυτά όλα βγαίνουν την ώρα που τραγουδάω, διαδραματίζονται μπροστά μου διάφορες παραστάσεις με κοπέλες, όμορφες, ζουμπουρλούδικες και διάφοροι τύποι. Και εγώ βλέποντας όλα αυτά, τα λέω αυθόρμητα και πολλά από αυτά έχουν γίνει πολύ μεγάλες επιτυχίες. “Βασανιστείτε”, “να κάνουμε μια ομορφιά”, “βασανίσου μωρό μου”, “ζαργάνα μου”, “ελάφι μου” και πολλά τέτοια. Αυτά όλα μου βγαίνουν πάνω στην πίστα και λέω διάφορα.

 Είναι γνωστό ότι έχετε φανατικούς θαυμαστές και θαυμάστριες, σας έχει τύχει ποτέ να σας φέρει κανείς σε δύσκολη θέση;

Ε βέβαια, εντάξει συμβαίνουν και αυτά. Κατά λάθος μου έχουν πετάξει παγάκια και πρήστηκε το μάγουλο μου, έκλαιγε ο πελάτης μου ζήταγε συγγνώμη, κάποιος άλλος μου πέταξε λουλούδια μαζί με ένα πιρούνι, παραλίγο να μου βγάλει το μάτι (γέλια). Δεν το κάνουν επίτηδες, πίνουν και πάνω στη χαρά τους και στην τρέλα της στιγμής αρπάζουν ότι έχουν πάνω στο τραπέζι και το πετάνε. 

Τι είναι για εσάς η γυναίκα; 

Τα πάντα! Δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς γυναίκα. Αν σκεφτείς πόσο τυχερός μπορεί να είσαι όταν έχεις μια γυναίκα δίπλα σου. Καταρχήν η γυναίκα σε φέρνει στη ζωή, η γυναίκα που είσαι 9 μήνες μέσα στην κοιλιά της και βγαίνεις και βλέπεις το φως του κόσμου. Αυτή θα σε ταΐσει, αυτή θα σε μεγαλώσει, θα σε διαβάσει, θα σε πάει στο σχολείο. Η μάνα…. μπορείς να έχεις μια γυναίκα και να μην την προσέχεις σαν τα μάτια σου; Αν σκεφτείς μια γυναίκα πόσες δουλειές κάνει μέσα στο σπίτι, αξίζετε τόσα πολλά και απαγορεύεται να μην αγαπάς τη γυναίκα. Μάλιστα, εκτός από αυτό που σου είπα ότι ετοιμάζω, ετοιμάζω και άλλο ένα concept το οποίο θα κάνει πάταγο νομίζω γιατί είναι για τις κακοποιημένες γυναίκες. Είναι πολύ δυνατό. Φαντάζομαι ότι όλοι θα το βοηθήσετε και όλοι θα το διαφημίσετε γιατί αξίζει ο κόπος! Είναι ένα μήνυμα ζωής για όλο τον κόσμο. 

Είστε ερωτευμένος αυτή την περίοδο;

Έχω να κάνω σχέση 2 χρόνια περίπου. Ήταν και ο covid, ήσουν προσεκτικός και όλα αυτά… ξέρεις. Αλλά τώρα που είναι καλοκαιράκι και είναι άλλος άνεμος αισιοδοξίας νομίζω ότι η τύχη -η οποία είναι και αυτή γένος θηλυκού-, άμα τα έχεις καλά μαζί της και την καλοπιάνεις θα ανοίξει ένα παραθυράκι να έρθει και σε εσένα κάτι  καλό. Με το καλό να έρθει εγώ εδώ είμαι.

Πριν από ένα χρόνο παντρέψατε και την κόρη σας, πως είναι για έναν μπαμπά να παντρεύει το κορίτσι του; 

 Το όνειρο κάθε γονιού είναι το παιδί του να βρει έναν καλό άνθρωπο για να πορευτεί στη ζωή του, να βαδίσουν μαζί και ότι θέλει ο Θεός να γίνει. Ποιος γονιός δεν θέλει το καλό και την ευτυχία του παιδιού του; 

Εσείς τι ήταν αυτό που είδατε στα μάτια του Μάριου Καπότση και είπατε ότι αυτός μπορεί να είναι με το παιδί μου;

Καταρχήν όταν μου τον γνώρισε η Κωνσταντίνα, ήρθε κάθισε δίπλα μου και μου λέει: “Εγώ είμαι αυτός που αγαπάω την κόρη σας και θέλω να την προσέχω και να την προστατεύω” και λέω “Τι παιδί είναι αυτό που ήρθε και έκατσε δίπλα μου να μου πει αυτά τα πράγματα;” άρα μέσα του έχει τιμιότητα, είναι καλός άνθρωπος, έχει αρχές, είναι αθλητής, είναι σοβαρός. Είναι κάποια πράγματα τα οποία θέλεις να έχει ένα αγόρι που θα είναι δίπλα στο κορίτσι σου.

Υπάρχει κάτι τρελό που θέλετε καιρό να κάνετε και δεν το έχετε επιτύχει ακόμα; 

Ο καλλιτέχνης συνήθως πρέπει να έχει μια τρέλα για να μπορέσει να ζήσει και να βιώσει όλα αυτά που βάζει στόχους, να υλοποιήσει τα όνειρά του. Αν δεν έχεις και λίγο τρέλα… Για να καταλάβεις ήμουν ερωτευμένος και την πήρα ξαφνικά, μπήκαμε σε ένα αεροπλάνο, πήγαμε στη Ρώμη, της ψώνισα, ψώνισα στον εαυτό μου φάγαμε ένα παγωτό και το βράδυ γυρίσαμε. Άλλη φορά που ήμουν ερωτευμένος της έστειλα στον χώρο της δουλειάς της ένα φορτηγό κόκκινα τριαντάφυλλα. Γιατί έτσι μου βγήκε. Όταν είχε γενέθλια μπορεί να μη το θυμόμουν όμως είμαι πολύ αυθόρμητος και κάνω τη γυναίκα να αισθάνεται βασίλισσα. Μου αρέσει η γυναίκα, θέλω να την προσέχω να την αγαπάω. Άνθρωποι είμαστε, μπορεί να τσακωθούμε αλλά και αυτό είναι αλατοπίπερο στη ζωή του ανθρώπου. Η ζωή πρέπει να έχει εναλλαγές και να αλλάζεις εικόνες γιατί ο έρωτας και το συναίσθημα κάποια φορά μπορεί να φύγουν, μετά υπάρχει η αγάπη, ο σεβασμός και όλο αυτό που κρατάει τη σχέση. 

Είστε δηλαδή ανοιχτός για νέες γνωριμίες;

Ελπίζω να έρθει και σε εμένα κάτι καλό, για να δούμε! Έφυγε ο covid ας έρθει τίποτα καλό τώρα.

Για το καλοκαίρι εκτός από το tour, τι άλλο ετοιμάζετε;

Τα δυο concept που ετοιμάζω, μετά θα κάνω το χειμερινό σχήμα, κάπου θα είμαι πρώτα ο Θεός και αφού τελειώσει ο χειμώνας θα πάω στην Αμερική για 15 για συναυλίες και άλλες 5 εμφανίσεις στην Αυστραλία. 

Ευχαριστούμε τον Λευτέρη Πανταζή για τη συνέντευξη που μας παραχώρησε.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ελένη Φουρέιρα: Αποκαλύπτει για πρώτη φορά τον λόγο που αποφάσισε να κρύψει την καταγωγή της

HerNews ka

Lips winter: Όσα θες να ξέρεις από μια ειδικό

Her News

Έφη Θώδη: Μου έχουν κάνει απιστίες και τις συγχώρεσα

Her News