HerNews.gr
Beauty

Πόσο συχνά πρέπει να αντικαθιστάτε τα πινέλα του μακιγιάζ σας σύμφωνα με τους ειδικούς

Η φροντίδα του δέρματός μας είναι επιτακτική ανάγκη για να αποτρέψουμε τα σπυράκια και τους ερεθισμούς. Και ενώ δεν μπορούμε πάντα να ελέγξουμε τι συμβαίνει στο δέρμα μας,  μπορούμε να διατηρήσουμε τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε στο πρόσωπό μας και να διασφαλίσουμε ότι δεν επιδεινώνουν την κατάσταση.

Βασικές αρχές όπως το να κρατάμε τα δάχτυλά μας μακριά από το πρόσωπό μας και να απολυμαίνουμε τακτικά τις οθόνες του τηλεφώνου μας είναι γνωστές στους περισσότερους, μυστικά βακτήρια μπορεί να κρύβονται στα προϊόντα σας —ιδίως στα πινέλα μακιγιάζ σας— και να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία του δέρματός σας. 

Πόσο συχνά πρέπει να αντικαθιστάτε τα πινέλα του μακιγιάζ σας;

Κάποιοι ειδικοί λένε ότι πρέπει να τα αντικαθιστάτε σας κάθε δύο χρόνια. Εάν δεν επισκευάζονται επειδή δεν πλένονται αρκετά συχνά και οι τρίχες είναι δύσκαμπτες ή λιπαρές λόγω της υπερβολικής συσσώρευσης προϊόντος που δεν θα ξεπλυθεί, είναι καλύτερη πρακτική να τα αντικαταστήσετε αμέσως.

Τα πινέλα μακιγιάζ συνήθως αποτελούνται από συνθετικές και μη τρίχες, ανάλογα με τον κατασκευαστή και τον τύπο. Εάν τα διατηρείτε καθαρά και απαλλαγμένα από βακτήρια, μπορούν να διαρκέσουν πολύ (ειδικά αν είναι φτιαγμένα με ποιοτικές τρίχες όπως το σαμπρέ).

Γιατί πρέπει να πλένετε τα πινέλα του μακιγιάζ σας;

Αν και δεν είναι η αγαπημένη αγγαρεία κανενός, το να διατηρείτε τα πινέλα του μακιγιάζ σας καθαρά είναι επιτακτική ανάγκη για την κατάσταση του προσώπου σας. Το να μην πλένετε τακτικά τα πινέλα του μακιγιάζ σας μπορεί να έχει αρκετές αρνητικές επιπτώσεις στο δέρμα σας.

Τα βρώμικα πινέλα συσσωρεύουν υπολείμματα μακιγιάζ, έλαια, νεκρά κύτταρα δέρματος και βακτήρια με την πάροδο του χρόνου. Όταν επαναχρησιμοποιείτε αυτά τα πινέλα χωρίς να τα καθαρίσετε, επαναφέρετε αυτές τις ακαθαρσίες στο δέρμα σας, οδηγώντας σε φραγμένους πόρους, σπασίματα και ερεθισμούς. Τα βακτήρια στις βούρτσες μπορούν επίσης να προάγουν την ανάπτυξη επιβλαβών μικροοργανισμών, προκαλώντας δυνητικά λοιμώξεις ή άλλα δερματικά προβλήματα.

Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τα πινέλα του μακιγιάζ σας;

Ιδανικά, θα πρέπει να πλένετε τα πινέλα σας μία φορά την εβδομάδα, ακόμα κι αν τα χρησιμοποιείτε μόνο μία φορά. Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας συνιστά το πλύσιμο των πινέλων μακιγιάζ μία φορά κάθε 7-10 ημέρες.

Σαν γενική οδηγία, συνιστάται να καθαρίζετε τα πινέλα σας τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο εβδομάδες εάν τα χρησιμοποιείτε τακτικά. Ωστόσο, εάν τα χρησιμοποιείτε καθημερινά ή έχετε ευαίσθητο ή με τάση ακμής δέρμα , είναι καλύτερο να τα καθαρίζετε μία φορά την εβδομάδα ή ακόμα και μετά από κάθε χρήση. Είναι σημαντικό να τηρείτε καλές πρακτικές υγιεινής για να ελαχιστοποιήσετε τη συσσώρευση βακτηρίων και υπολειμμάτων προϊόντος στις βούρτσες.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ημιμόνιμο μακιγιάζ ματιών: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

HerNewskl

Blow out: Το signature χτένισμα της Jennifer Lopez- Αυτά είναι τα 4 βήματα να το αποκτήσεις!

HerNewskl

Κλέλια Ανδριολάτου: Έκανε το πιο girly beauty look

HerNewskl