HerNews.gr
Σχέσεις

Σχέσεις: Υπάρχει ο σωστός σύντροφος για εμάς και ποια είναι τα χαρακτηριστικά του;

Η life strategist, Μαρέα Λαουτάρη, βρέθηκε καλεσμένη στην Ελένη για να μιλήσουν για το θέμα της συντροφικότητας και το κατά πόσο υπάρχει ο σωστός σύντροφος.

«Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός. Αυτό που διαλέγω  αυτή τη στιγμή δεν σημαίνει πως αυτό θα θέλω μετά. Στο μυαλό μας ψάχνουμε εάν σύντροφο που θα κουμπώσει και θα καλύψει τα κενά. Αυτός ο σύντροφος δεν υπάρχει. Υπάρχουν οι σχέσεις ζωής και υπάρχουν και αυτές του έρωτα».

Σύμφωνα με την ειδικό, οι σχέσεις ζωής είναι με αυτόν που θα μας υποστηρίξει και θα χτίσουμε πράγματα για το μέλλον ή μία σχέση που εκτείνεται στον χρόνο.

«Η αγάπη χτίζεται στις  ομοιότητες ενώ ο έρωτας και το πάθος χτίζεται στις διαφορές. Ο έρωτας φέρνει κοντά δύο ανθρώπους που ποθούν ο ένας τον  άλλον αλλά όταν θα φύγει αυτή η φούσκα μπορεί να ανακαλύψει πως ο άνθρωπος δεν είναι αυτός που θα μπορούσες να συνεργαστείς μαζί του. Σε μία σχέση ζωής εάν περιμένεις να μείνεις ερωτευμένος θα απογοητευτείς άρα πρέπει να δούμε τι είναι αυτό που θα απομείνει».

Η Μαρέα Λαουτάρη αναφέρει πως ανά δεκαετία είμαστε πολύ διαφορετικοί. Σε έναν γάμο πρέπει να υπάρχει η ωριμότητα να ξεχωρίσεις το ότι θέλεις και τι όχι. Πρέπει να συζητάγαμε και όχι να απαιτούμε να ακολουθεί ο άλλος.

Η λίστα με τα χαρακτηριστικά

Πολύ σημαντικό είναι να είσαι φίλος με τον σύντροφό σου και να τον υποστηρίζεις. Πρέπει να ξέρουμε τι θέλουμε από μία σχέση και εμφανισιακά και εσωτερικά.

«Πρέπει να φτιάξεις μία λίστα με το πώς θα ήθελες στον σύντροφό σου αλλά και με πράγματα που δεν θα ήθελες καθόλου να έχει. Μετά πρέπει να δούμε εάν εμείς είμαστε σε θέση να δεχτούμε αυτόν τον άνθρωπο εκείνη τη χρονική στιγμή για να προσελκύσουμε αυτό που θέλουμε».

Η ειδικός αναφέρει πως πρέπει να εξεταστούν οι αξίες του συντρόφου όπως και οι δικές σου.

«Καλό θα είναι στα πρώτα ραντεβού να αξιολογήσεις για το τι είναι σημαντικό και ότι όχι. Πρέπει να γνωρίζω τις δικές μου αξίες αλλά και του άλλου. Αν εμπιστευτείς μόνο το συναίσθημα που νιώθεις εκείνη τη στιγμή, δεν μπορείς να το εμπιστευτούμε ως κριτήριο για μία σχέση που θα αντέξει στον χρόνο».

Η Μαρέα Λαουτάρη δηλώνει πως το μυαλό μας λειτουργεί συγκριτικά και έτσι συγκρίνουμε τους συντρόφους μας μεταξύ τους αλλά γενικά συνηθίζουμε να έλκουμε αυτό που σκεφτόμαστε ή που έχουμε μέσα μας.

«Δεν είναι ο ρόλος του συντρόφου να σε κάνει να είσαι χαρούμενη αλλά πρέπει αυτό να το κάνεις μόνη σου και μετά θα έρθει ο κατάλληλος σύντροφος. Έτσι, ο άνθρωπος  μπαίνει σε μία σχέση αγάπης και όχι σε σχέση ανταλλαγής, όπου θα μπουν ως ‘’ζητιάνοι της αγάπης’’».

Σύμφωνα με την ειδικό, οι άνθρωποι επηρεαζόμαστε από τον σύντροφό μας ειδικά εάν νιώθουμε πως εισπράττουμε αγάπη από εκείνον και εάν είναι γνώστης ενός συγκεκριμένου θέματος.

Νεότερα Άρθρα

Σχέσεις: Πως να του δείξω ότι μου αρέσει πραγματικά;

Her News b

Πώς να δείξετε στον σύντροφό σας ότι τον αγαπάτε

HerNews ka

Όλοι οι λόγοι που δεν πρέπει να στείλεις σήμερα μήνυμα στον πρώην σου

Her News b