HerNews.gr
Beauty

Κοντό bob: Όλα τα μυστικά για να αποκτήσετε το τέλειο αποτέλεσμα

Κοντό bob: Όλα τα μυστικά για να αποκτήσετε το τέλειο αποτέλεσμα

Το κοντό bob έγινε γνωστό στη δεκαετία του 1920 από την Αμερικανίδα ηθοποιό Λουίζ Μπρουκς και ήταν χαρακτηριστικό σήμα των cool-girls τη δεκαετία του ’90 με τις Ούμα Θέρμαν στο Pulp Fiction, τη Νατάλι Πόρτμαν στο Leon και την Ωντρέ Τατού στο Amélie. Στις μέρες μας το κοντό bob κάνει ξανά θραύση. 

κοντό bob“Τα καρέ κουρέματα ήταν, είναι και θα είναι για πολλά χρόνια ακόμα η πιο διαχρονικά κομψή επιλογή” λέει ο κομμωτής Λουκ Χέρσεσον.

“Μπορεί να πάρει διάφορα σχήματα, στρογγυλό ή γραμμικό, επιτρέποντας άπειρες παραλλαγές και μια φρέσκια, μοντέρνα αίσθηση. Επιπλέον, μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να ταιριάζει σε οποιαδήποτε εμφάνιση”. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε την κατάλληλη εκδοχή αυτού του στιλ για εσάς. 

Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του κοντού bob;  

γυναίκα με κοντό bob

Από τη Rihanna ως τη Kaia Gerber, από τη Bella Hadid ως τη Jourdan Dunn, κάθε διάσημος έχει αγκαλιάσει κάποια στιγμή το κοντό bob.

Και αν κρίνουμε από το Instagram, η τάση δεν φαίνεται να πηγαίνει πουθενά. Πρόσφατοι οπαδοί περιλαμβάνουν τη Hailey Bieber, τη Zendaya και τη Lily Allen.

Λοιπόν, ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της τάσης για το 2023; 

“Θα το περιέγραφα ως ένα αιχμηρό, ίσου μήκους στυλ χωρίς καμία καμπυλότητα στην μπροστινή περιοχή,” λέει ο κομμωτής George Northwood, “Πρέπει να είναι αρκετά ακριβές και καθαρό, σχεδόν αρχιτεκτονικό.” Ωστόσο, αν θέλετε, ο Northwood προτείνει να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή για μπουκλες κατά το styling, αφήνοντας τις ρίζες και τις άκρες έξω. 

Πώς μπορεί να δημιουργηθεί ένα ωραίο αποτέλεσμα με ένα κοντό bob; 

Όσον αφορά το styling ενός bob, υπάρχουν δύο διαφορετικές προσεγγίσεις: μια που υποστηρίζει ότι πρέπει να δείχνει απόλυτα άψογο και μια άλλη που απαιτεί ένα πιο ατημέλητο αποτέλεσμα.  

“Μια μέθοδος είναι να κάνετε ένα λείο, ίσιο blowout με μους ή σπρέι που προσθέτει όγκο στα μαλλιά”, λέει ο κομμωτής Andrew Fitzsimons. “Μια άλλη επιλογή είναι να δημιουργήσετε ένα ατημέλητο, καλοκαιρινό look.” 

Κοντό bob: Όλα τα μυστικά για να αποκτήσετε το τέλειο αποτέλεσμα

 Όσο πιο κοντό είναι το μήκος του bob, τόσο περισσότερο θα “αναδεικνύεται”, λέει ο Hersheson. “Η επιλογή ενός bob που ταιριάζει με τη φυσική σας τρίχα σημαίνει ελάχιστη παρέμβαση κατά το styling”, προσθέτει. Αν έχετε αμφιβολίες, συμβουλευθείτε τον κομμωτή σας. 

Το ωραίο με ένα κοντό bob είναι ότι το μήκος και η γωνία του κουρέματος μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να ταιριάζουν σε κάθε σχήμα προσώπου.

“Αν έχετε πιο έντονα χαρακτηριστικά, τολμήστε ένα πιο απαλό bob, ενώ αν έχετε απαλά χαρακτηριστικά, ένα πιο αυστηρό κούρεμα θα σας ταιριάξει καλύτερα. Θα πρόσθετα επίσης ότι σε ένα πιο μακρύ πρόσωπο ταιριάζει ένα πιο κοντό bob, καθώς προσθέτει πλάτος. Αν έχετε πιο στρογγυλό πρόσωπο, θα προτιμούσα έναν πιο μακρύ bob.” λέει ο Northwood 

Ανάμεσα σε μακριά και πολύ κοντά cuts, blunt και layered bobs, είναι σίγουρο πως θα βρείτε εκείνο που κολακεύει το δικό σας πρόσωπο και αναδεικνύει τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά του.

Γίνε και εσύ σαν τη Victoria Beckham ακολουθώντας τις 4 συμβουλές της!

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ηairstyle: Τα ιδανικά χτενίσματα για εσάς που φοράτε γυαλιά!

HerNewskl

Haircut | 3 ιδέες για τα πιο εύκολα και γρήγορα haircuts

HerNewskl

Anine Bing: Η απόχρωση που ταιριάζει στο bob κούρεμα

HerNewskl