HerNews.gr
Ταξίδια

Ικαρία: Το εκπληκτικό νησί με πολλούς μύθους και την “άγρια” ομορφιά

Η Ικαρία είναι ένα πολύ γνωστό ελληνικό νησί που βρίσκεται στο ανατολικό Αιγαίο. Φιλοξενεί μια πλούσια ιστορία που χρονολογείται από την αρχαιότητα, καθώς και αμέτρητα φυσικά θαύματα.

Σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών νησιών , ωστόσο, δεν είναι περισσότερο γνωστό για τα εκπληκτικά τοπία και τα γαλαζοπράσινα νερά του.

Είναι κυρίως γνωστό λόγω της μακροζωίας των κατοίκων του  και της πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά Ικαριώτικης διατροφής.

Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να επαναφορτιστείτε και να κάνετε ένα διάλειμμα από την ταραχώδη καθημερινή ρουτίνα που διέπει τη ζωή μας.

Η Ικαρία θα σας δώσει την αίσθηση ότι ο χρόνος κυλάει πιο αργά. Και αυτός, ίσως, είναι ένας από τους λόγους που η ζωή εκεί διαρκεί περισσότερο.

Η άγρια, φυσική ομορφιά του νησιού κόβει την ανάσα 

Δραματικά φαράγγια, βραχώδη βουνά, γραφικές παραλίες, μονοπάτια πεζοπορίας και αγροτικά χωριά δημιουργούν το σκηνικό για ονειρεμένες και χαλαρωτικές διακοπές. 

Η μυθική ιστορία της Ικαρίας

Σύμφωνα με τον αρχαίο ελληνικό μύθο, ο βασιλιάς της Κρήτης Μίνωας είχε προσλάβει τον Δαίδαλο και τον γιο του Ίκαρο για να κατασκευάσουν τον περίφημο Λαβύρινθο. Ο λαβύρινθος χρησιμοποιήθηκε για να στεγάσει τον Μινώταυρο, ο οποίος ήταν μισός άνθρωπος, μισός ταύρος.

Ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος ήταν οι μόνοι θνητοί που ήξεραν πώς να ξεφύγουν από τον Λαβύρινθο, γι’ αυτό ο Μίνωας τους απαγόρευσε να φύγουν από την Κρήτη από φόβο μήπως βγουν τα μυστικά του Λαβύρινθου.

Ο Δαίδαλος κατασκεύασε φτερά από φτερά και κερί για να γλιτώσουν ο ίδιος και ο γιος του από το νησί.

Ο Ίκαρος, ωστόσο, πιστεύοντας ότι μπορούσε να είναι τόσο δυνατός όσο οι θεοί και να πετάξει τόσο ψηλά όσο εκείνοι, αγνόησε τη σοφή συμβουλή του πατέρα του να μην πετάξει πολύ κοντά στον ήλιο.

Η υπερηφάνεια ή η ύβρις του τον έκανε απρόσεκτο και είχε ως αποτέλεσμα να λιώσουν τα φτερά του και στη συνέχεια να πέσει στη θάλασσα όπου πέθανε.

Πού να κολυμπήσετε στην Ικαρία

Παραλία Λιβάδι

Ικαρία

Το Λιβάδι βρίσκεται κοντά στο χωριό Αρμενιστής, 48 χλμ. βορειοδυτικά του Αγίου Κηρύκου, της πρωτεύουσας της Ικαρίας, και διαθέτει ψιλή, απαλή άμμο και κρυστάλλινα νερά. Η πλούσια φυτική ζωή γύρω από την παραλία και μια στρογγυλή πισίνα που μοιάζει με λιμνοθάλασσα συμπληρώνουν το όμορφο τοπίο.

Παραλία Μεσακτή

Ελληνικό νησί Ικαρία

Κοντά στην παραλία του Λιβαδιού, 47 χλμ. βορειοδυτικά του Αγίου Κηρύκου, η παραλία της Μεσακτής έχει χρυσαφένια άμμο και κρυστάλλινα νερά. Δύο μικρά ποτάμια χωρίζουν την παραλία, σχηματίζοντας όμορφες μικρές λιμνοθάλασσες.

Παραλία Νας

Βρίσκεται περίπου 55 χλμ βορειοδυτικά του Αγίου Κηρύκου και είναι μια υπέροχη αμμώδης παραλία που βρίσκεται μέσα σε έναν γραφικό όρμο. Μπορείτε να δείτε δάση με καταρράκτες και ρυάκια λίγα μόλις μέτρα πίσω από την παραλία.

Θάλασσα

Παραλία Σεϋχελλών

Ελληνικό νησί Ικαρία

Αυτή η παραλία βρίσκεται σε έναν γραφικό, παρθένο κολπίσκο, 20 χλμ. νοτιοδυτικά του Αγίου Κηρύκου, και θεωρείται μια από τις πιο όμορφες και διάσημες στο νησί της Ικαρίας. Περιτριγυρισμένη από πανύψηλους βραχώδεις σχηματισμούς, η παραλία αποτελείται από βράχους και βότσαλα, και μπορεί να υπερηφανεύεται για τα  άψογα τιρκουάζ νερά για κολύμπι.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πάπιγκο: Μια εκδρομή που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις

HerNews ka

Το Ναύπλιο επιλέγουν ως προορισμό εκατοντάδες τουρίστες και ντόπιοι για τις καλοκαιρινές τους διακοπές

Her News

Το κρουαζιερόπλοιο που προσφέρει ένα ταξίδι διάρκειας τριών ετών

Her News