HerNews.gr
Beauty

Πώς να σταματήσεις να τρως τα νύχια σου;

Όταν έχεις τη συνήθεια να τρως τα νύχια σου, η αλήθεια είναι ότι δύσκολα μπορείς να την κόψεις. Αντί όμως να κατηγορείς τον εαυτό σου, πρέπει να σκεφτείς για ποιον λόγο το κάνεις αυτό και να βρεις πρακτικούς τρόπους να το σταματήσεις.

Στην πραγματικότητα μάλιστα, η ονυχοφαγία ή το δάγκωμα των νυχιών, ταξινομείται ως μια συμπεριφορά ανακούφισης από το άγχος. Πρέπει όμως να λάβεις υπόψιν σου και το θέμα της υγιεινής. Όταν δαγκώνεις τα νύχια σου μπορεί να μεταφέρεις μικρόβια από τα δάχτυλα στο στόμα. Αυτά τα μικρόβια πολλές φορές ευθύνονται για ασθένειες, όπως το κοινό κρυολόγημα ή η μόλυνση από σταφυλόκοκκο.

Πέρα από τα γενικά θέματα υγιεινής, το δάγκωμα των νυχιών μπορεί επίσης να οδηγήσει σε παραμόρφωση  τους και σε μολύνσεις του δέρματος. Η παραμόρφωση των νυχιών είναι μάλλον επώδυνη και μπορεί να προκαλέσει λειτουργικά, αλλά και αισθητικά προβλήματα. 

Tips που θα σε βοηθήσουν να μην τρως τα νύχια σου

Η περιποίηση των νυχιών σου μπορεί να σε βοηθήσεις να κόψεις αυτή την συνήθεια. Το μανικιούρ βοηθάει να σχηματιστεί ένα προστατευτικό φράγμα πάνω από το νύχι, το οποίο είναι χρήσιμο για να σε κάνει να συνειδητοποιήσεις καλύτερα πότε πας να δαγκώσεις τα νύχια σου.

Είτε κάνεις μανικιούρ, είτε όχι, το να κρατάς κοντά τα νύχια σου, επίσης θα σε αποτρέψει να τα δαγκώσεις. Όσο πιο κοντά είναι το νύχια στην άκρη του δακτύλου, τόσο πιο δύσκολο και λιγότερο δελεαστικό είναι το “τσιμπολόγημα”.

Υπάρχουν πολλά ειδικά βερνίκια νυχιών με πικρή γεύση σήμερα στην αγορά που προορίζονται για την ονυχοφαγία. Αυτά τα προϊόντα μπορούν να σε κάνουν άμεσα να σταματήσεις να τρως τα νύχια σου. 

Επίσης κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει είναι το να φοράς γάντια όσο περισσότερη ώρα μπορείς. Προσπάθησε να κάνεις αρκετές δουλειές στο σπίτι με τα γάντια για να αποσπάται η προσοχή σου. Άπλωσε και λίγη βαζελίνη στα νύχια και στα χέρια σου όταν ξεκουράζεσαι και συνέχισε να φοράς τα γάντια για να έχεις έξτρα απορροφητικότητα. Αυτό θα βοηθήσει στην ενυδάτωση του δέρματος, θα κλειδώσει την υγρασία και θα δημιουργήσει επίσης φυσική προστασία.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πως θα αφαιρέσεις το ημιμόνιμο με 5 απλά βήματα

Her News

Eyeliner: Πως θα το αφαιρέσεις σωστά

Her News b

Κατερίνα Καινούργιου: Το αγαπημένο της προϊόν για τα φρύδια!

HerNewskl