Οι στιγμές που μοιραζόμαστε τις αγαπημένες συνταγές μας οδηγούν σε έναν κόσμο αρωμάτων, γεύσεων και αναμνήσεων.
Και σήμερα, ετοιμάζοντας το ιδιαίτερο και γευστικότατο cupcakes με πορτοκάλι για τα Χριστούγεννα, ξεκινάμε ένα ταξίδι γεμάτο ανυπομονησία για να δημιουργήσουμε ένα γλυκό αριστούργημα που θα γεμίσει το σπίτι μας με αρώματα και γεύσεις από τη γιορτινή περίοδο.
Υλικά:
- Για τα Cupcakes:
- 1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1/2 φλ. ανανάς, ψιλοκομμένος
- Χυμός από 2 πορτοκάλια
- Τζίντζερ, 1 κ.γ. τριμμένος
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1/2 φλ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Για το Γλάσο:
- 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
- 2-3 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
- Τζίντζερ, 1/2 κ.γ. τριμμένος
- Ελάχιστο αλάτι
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και τοποθετήστε χαρτοκούτες για cupcakes σε ένα ταψί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
- Σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατέψτε τον ψιλοκομμένο ανανά, τον χυμό πορτοκαλιού και το τριμμένο τζίντζερ.
- Σε ένα τρίτο μπολ, κρεμάστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέστε τα αυγά ένα ένα, χτυπώντας καλά κάθε φορά. Προσθέστε τη βανίλια και συνεχίστε το χτύπημα.
- Προσθέστε αργά τα στεγνά συστατικά (από το πρώτο μπολ) στο μείγμα των υγρών, αναδεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Γεμίστε τις χαρτοκούτες με το μείγμα, γεμίζοντας περίπου 2/3 κάθε μια.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 18-20 λεπτά ή μέχρι να δοκιμάζετε τα cupcakes με ένα καθαρό μαχαίρι και να βγαίνει καθαρό.
- Ενώ τα cupcakes ψήνονται, ετοιμάστε το γλάσο ανακατεύοντας όλα τα υλικά του μαζί