HerNews.gr
Διεθνή

Angelina Jolie: Θα υποδυθεί την θρυλική Μαρία Κάλλας για την βιογραφική της ταινία

Η Angelina Jolie θα υποδυθεί τη θρυλική Ελληνοαμερικανίδα σοπράνο Μαρία Κάλλας στη βιογραφική ταινία Maria .

Η σκηνοθεσία της ταινίας θα είναι του Pablo Larraín και το σενάριο του Steven Knight, ο οποίος πρόσφατα συνεργάστηκε στην ταινία Spencer .

Η ταινία “Maria” αφηγείται την πολυτάραχη, όμορφη και τραγική ιστορία της ζωής της μεγαλύτερης τραγουδίστριας της όπερας στον κόσμο, που ξανά ζωντανεύει κατά τις τελευταίες της μέρες στο Παρίσι της δεκαετίας του 1970.

Μιλώντας για τη βιογραφική ταινία, ο σκηνοθέτης της ταινίας δήλωσε ότι «Tο να έχω την ευκαιρία να συνδυάσω τα δύο πιο βαθιά και προσωπικά μου πάθη, τον κινηματογράφο και την όπερα, ήταν ένα πολυαναμενόμενο όνειρο».

«Το να το κάνεις αυτό με την Angelina, μια εξαιρετικά γενναία και περίεργη καλλιτέχνιδα, είναι μια συναρπαστική ευκαιρία. Ένα αληθινό δώρο», τόνισε ο Larraín

Μετά την ανακοίνωση Τύπου της νέας βιογραφικής ταινίας, η Angelina Jolie δήλωσε ενθουσιασμένη που μεταφέρει την κληρονομιά και την πολυτάραχη ζωή της Maria Callas στη μεγάλη οθόνη.

«Παίρνω την ευθύνη για τη ζωή και την κληρονομιά της Μαρίας πολύ σοβαρά. Θα δώσω ό,τι μπορώ για να ανταποκριθώ στην πρόκληση» δήλωσε η Jolie.

Η Μαρία Κάλλας, που κάποτε χαρακτηρίστηκε από τον Λέοναρντ Μπερνστάιν ως «Η Βίβλος της όπερας», συνδέεται επίσης με μια άλλη ταινία του Larraín με τίτλο Jackie . 

Επίκεντρο της ταινίας είναι ο θρυλικός έρωτάς της με τον Έλληνα μεγιστάνα της ναυτιλίας Αριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος τελικά παντρεύτηκε την Τζάκι Κένεντι .

Η Ελληνοαμερικανή ντίβα ήταν μια παγκοσμίου φήμης τραγουδίστρια όπερας . Ήταν παντρεμένη με τον πλούσιο βιομήχανο, Τζιοβάνι Μπατίστα Μενεγκίνι, από το 1949 έως το 1959. Ωστόσο, η πιο αξιοσημείωτη σχέση της Κάλλας ήταν με τον μεγιστάνα της ναυτιλίας Αριστοτέλη Ωνάση .

Η τραγουδίστρια της όπερας γεννήθηκε ως Σοφία Σεσίλια Άννα Μαρία Καλογεροπούλου στις 2 Δεκεμβρίου 1923 στη Νέα Υόρκη, αλλά το οικογενειακό της όνομα αργότερα συντομεύτηκε σε Κάλλας. Άρχισε να παίζει σε νεαρή ηλικία μόλις οκτώ ετών.

Η Μαρία Κάλλας έζησε στη Νέα Υόρκη τα πρώτα δεκατρία χρόνια της ζωής της, γι’ αυτό γνώριζε καλά αγγλικά, αλλά μιλούσε και ελληνικά στο σπίτι με τους γονείς της. Αργότερα, διέμενε κυρίως στην Ευρώπη, αλλά συχνά επέστρεφε στις ΗΠΑ από το 1959 έως το 1974.

Η Κάλλας πέθανε στο σπίτι της στο Παρίσι στις 16 Σεπτεμβρίου 1977 σε ηλικία πενήντα τριών ετών μετά από καρδιακή προσβολή.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Έρευνα: Αυξημένες οι περιπτώσεις άγχους και κατάθλιψης λόγω πανδημίας

Her News

Barbie: Η φωτογραφία του Ryan Gosling με πλατινέ μαλλιά

Her News b

Σοκάρει η Ρεμπέκα Βάρντι: «Με βίαζαν στα 12 και το έκρυβαν» – Κατηγορεί τους Ιεχωβάδες

Her News