HerNews.gr
Beauty

4 συμβουλές για να προετοιμάσετε το δέρμα σας για τον ήλιο

Η σωστή προετοιμασία του δέρματος για τον ήλιο είναι απαραίτητη για την αποφυγή βλαβερών συνεπειών όπως εγκαύματα, πρόωρη γήρανση και καρκίνος του δέρματος. Με την κατάλληλη φροντίδα και προφυλάξεις, μπορούμε να απολαύσουμε τον ήλιο με ασφάλεια και να διατηρήσουμε την υγεία και την ομορφιά του δέρματός μας.

Ακολουθούν μερικές σημαντικές συμβουλές για να προετοιμάσετε το δέρμα σας πριν εκτεθείτε στον ήλιο, ώστε να εξασφαλίσετε την καλύτερη δυνατή προστασία και φροντίδα.

1. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό, ενυδατικό απολεπιστικό

Χρησιμοποιούμενο από την αρχή του χρόνου, το μαύρο σαπούνι είναι το κορυφαίο απολεπιστικό των γυναικών της Ανατολής. Πράγματι, στον καυτό ατμό του χαμάμ εξαφανίζει απαλά τα νεκρά κύτταρα ενώ προστατεύει και ενυδατώνει την επιδερμίδα του δέρματος χάρη στη φυσική του φόρμουλα πλούσια σε βιταμίνη Ε. Ένα σημαντικό βήμα αφού η απολέπιση επιτρέπει στο μαύρισμα να καθίσει σε τέλεια καθαρισμό δέρμα και έτσι αποτρέπει το ξεφλούδισμα.2. Προτιμήστε ενυδάτωση πλούσια σε βήτα-καροτίνη

Πλούσιο σε βιταμίνη Α και βήτα-καροτίνη, το καροτέλαιο είναι ένα τέλειο φυσικό ενισχυτικό μαυρίσματος για την αύξηση της παραγωγής μελανίνης. Επομένως, λίγες εβδομάδες πριν από την έκθεση, συνιστάται η εφαρμογή αυτού του φυσικού ελαίου πρωί και βράδυ σε ολόκληρο το σώμα και το πρόσωπο για να προσομοιώσετε τη λάμψη του δέρματος ενώ το προετοιμάζετε για την έκθεση στις ακτίνες UV. Επίσης πολύ αποτελεσματικό μετά τον ήλιο , βοηθά στο μαύρισμα σας να διαρκεί περισσότερο.

3. Εφαρμογή αντηλιακού

Χρησιμοποιήστε αντηλιακό με ευρύ φάσμα προστασίας (SPF 30 ή πάνω) και επαναλαμβάνετε την εφαρμογή κάθε 2 ώρες ή μετά το κολύμπι ή τον ιδρώτα.

4. Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο σε ακραίες ώρες

Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο μεταξύ των 10 π.μ. και 4 μ.μ., όταν η ακτινοβολία UV είναι πιο έντονη.

5. Προσοχή στα ευαίσθητα σημεία

Προσέξτε περισσότερο τις ευαίσθητες περιοχές όπως το πρόσωπο, το λαιμό, τα χέρια και τα πόδια.

6. Προετοιμασία του δέρματος

Ενυδατώστε κανονικά το δέρμα σας και χρησιμοποιήστε ενυδατικές κρέμες και λοσιόν για να διατηρήσετε την υγρασία και την ελαστικότητά του.

Με τη σωστή προετοιμασία και προσοχή, μπορείτε να απολαύσετε τον ήλιο με ασφάλεια και να προστατεύσετε την υγεία του δέρματός σας.

Οι καλύτερες βιταμίνες για υγιές και λαμπερό δέρμα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Khloe Kardashian: Το must-have μανικιούρ της που θυμίζει κόσμημα

HerNewskl

Angelina Jolie: Επέστρεψε στο ξανθό μετά από 10 ολόκληρα χρόνια – (Εικόνες)

HerNews ka

Beauty: Γιατί το κόκκινο μανικιούρ θα είναι για πάντα το πιο κομψό;

HerNews ka