HerNews.gr
DECORNEWS

5 αντικείμενα που δεν πρέπει ποτέ να ρίχνετε στην αποχέτευση της κουζίνας σας

Το να ρίχνετε υγρά ή ακόμα και ορισμένα τρόφιμα στην αποχέτευση μπορεί να φαίνεται σαν ένας εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε την κουζίνα ή το μπάνιο σας και να αποτρέψετε τυχόν περαιτέρω ακαταστασία, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να δημιουργηθούν σοβαρές υλικές ζημιές.

Παρακάτω, θα δείτε τα πέντε αντικείμενα στα οποία πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή κατά την απόρριψη.

Ωστόσο, εάν είναι πολύ αργά και ο νεροχύτης σας είναι ήδη βουλωμένος, να έχετε κατά νου ότι υπάρχουν πολλά hack που μπορείτε να δοκιμάσετε πριν καλέσετε έναν επισκευαστή. 

Λάδιαμαγειρικό λάδι σε μπολΟποιαδήποτε έλαια, λίπη, ακόμη και ντρέσινγκ για σαλάτες με λάδι μέσα τους, δεν θα πρέπει να πέφτουν στην αποχέτευση. Το λάδι μπορεί συχνά να συσσωρεύεται και να προσελκύει άλλα αντικείμενα. Όχι μόνο θα δημιουργήσει ένα τρομερό φράγμα, αλλά θα αρχίσει επίσης να μυρίζει σάπιο στο νεροχύτη, για το οποίο μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε φυσικές θεραπείες ή καθαριστικά για να απαλλαγείτε.

Ζυμαρικά και ρύζι

Ρίξτε αυτά τα τρόφιμα στον κάδο απορριμμάτων, όχι στην αποχέτευση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτά τα τρόφιμα μπορούν να επεκταθούν, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει φράξιμο. 

Κόκκοι καφέκατακάθι καφέ στο πιάτοΌταν αδειάζετε την καφετιέρα σας, πετάξτε τα επιπλέον υπολείμματα στα σκουπίδια και μην τα αδειάζετε στην αποχέτευση. Το κατακάθι του καφέ μπορεί να φαίνεται αβλαβής, αλλά μπορεί να δημιουργήσει φραγμούς στους σωλήνες σας. Θέλετε να σκεφτείτε λίγο πιο έξω από το κουτί; Λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν αρκετοί άλλοι τρόποι για να επαναχρησιμοποιήσετε το κατακάθι του καφέ. Αρχικά μπορείτε να τοποθετήσετε στο ψυγείο για να καμουφλάρετε μερικές από τις μυρωδιές εκεί μέσα. Μπορείτε επίσης να αναμίξετε κατακάθι καφέ με ελαιόλαδο για να κρύψετε γρατσουνιές σε ξύλινα έπιπλα, να δημιουργήσετε καφέ βαφές για χειροτεχνίες ή να φτιάξετε πηλό για να παίζουν τα παιδιά — οι δυνατότητες είναι ατελείωτες!

Αυτοκόλλητα προϊόντων 

Ακόμη και κάτι τόσο μικρό όπως το αυτοκόλλητο στο μήλο ή την μπανάνα σας μπορεί να προκαλέσει βλάβη εάν πέσει στον νεροχύτη. Αντ’ αυτού, πετάξτε τα στον κάδο απορριμμάτων. Θα γλιτώσεις από πονοκέφαλο μακροπρόθεσμα. 

Φάρμακα

Μην αρπάξετε αυτό το ληγμένο σιρόπι για τον βήχα από το ντουλάπι σας και κατευθυνθείτε προς το νεροχύτη για να το αδειάσετε. Είναι επιβλαβές να χύνετε το φάρμακο στην αποχέτευση καθώς μπορεί στη συνέχεια να καταλήξει στην τοπική παροχή νερού. Δεν πρέπει επίσης να τα πετάξετε ούτε στην αποχέτευση της τουαλέτας.

Πως να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά καμένου στον φούρνο μικροκυμάτων με 3 εύκολα βήματα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τα 5 πιο δημοφιλή χρώματα καναπέ για το 2024

HerNews ka

Τρόποι & ιδέες για να καλύψετε τα παράθυρα του μπάνιου χωρίς κουρτίνες

HerNews ka

4+1 εντυπωσιακά χρώματα κουζίνας που χρησιμοποιούν οι σχεδιαστές

HerNews ka