HerNews.gr
DECORNEWS

5 κόλπα για να οργανώσετε τη ντουλάπα με τα λευκά είδη

Ένα ντουλάπι με λευκά είδη είναι γενικά μια μικρότερη έκδοση μιας κανονικής ντουλάπας. Χρησιμοποιείται συνήθως για την αποθήκευση λευκών ειδών και πετσετών. Αυτοί οι μικροί και εξειδικευμένοι χώροι στο σπίτι μπορούν γρήγορα να κατακλυστούν από πράγματα που υποτίθεται ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν εκεί ή που δεν έχουν βρει χώρο αλλού. Προσπαθήστε να αποφύγετε να συμβεί αυτό σχεδιάζοντας μια καλά μελετημένη και καλά οργανωμένη ντουλάπα.

Το υπέροχο με αυτές τις ιδέες είναι ότι μπορούν να γίνουν όλες σήμερα και δεν απαιτούν από εσάς να επενδύσετε σε νέους οργανωτές — ωστόσο, είναι δίκαιο να πούμε ότι μερικές καλά επιλεγμένες προσθήκες αποθήκευσης μπορούν πραγματικά να ανεβάσουν τη ντουλάπα σας.λινό ντουλάπα με αποθήκη

1. Βγάλτε τα πάντα

Όταν έρθει η ώρα για το πώς να ξεκινήσετε να ξεφορτώνετε μια ντουλάπα από λευκά είδη, το πρώτο σας λιμάνι πρέπει πάντα να είναι να βγάλετε τα πάντα για να μπορείτε να δείτε με τι δουλεύετε. Το πρώτο βήμα είναι να αναθεωρήσεις τα πάντα. Αφαιρέστε κάθε αντικείμενο από την ντουλάπα και ταιριάξτε όλα τα σεντόνια, τα παπλώματα, τις κουβέρτες και τις πετσέτες. Πιθανότατα θα βρείτε σκισμένα, κατεστραμμένα ή φθαρμένα λευκά είδη που πρέπει είτε να δωριστούν είτε να πεταχτούν.

2. Ταξινόμηση σε κατηγορίες

Το επόμενο βήμα στην οργάνωση μιας ντουλάπας από λινά θα πρέπει να είναι η οπτική ταξινόμηση των πάντων σε μεμονωμένες κατηγορίες. Αυτό αναπόφευκτα θα κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη όταν πρόκειται να τη διατηρήσετε τακτοποιημένη σε καθημερινή βάση. Αφού αφαιρέσετε τα πάντα από το χώρο, έχετε μια νέα αρχή. Ταξινομήστε τα αντικείμενα μαζί σε μεγάλες κατηγορίες, υποκατηγοριοποιώντας ανάλογα με τις ανάγκες για μεγαλύτερες κατηγορίες. Για παράδειγμα, το «κρεβάτι» μπορεί να είναι μια κύρια κατηγορία και η υποκατηγορία θα είναι τα διαφορετικά μεγέθη κλινοσκεπασμάτων που έχετε στη ντουλάπα σας. Να διπλώνετε τα πάντα με συνέπεια με τη συμπαγή άκρη προς τα έξω, ώστε να μπορείτε να δείτε τι είναι. Είναι σημαντικό να επισημαίνονται τα ράφια και τα δοχεία.

οργανωμένη λινά ντουλάπα3. Κάντε μια διεξοδική επεξεργασία 

Αφαιρέστε αντικείμενα που έχουν λερωθεί ή δεν χρησιμοποιούνται πλέον, μπορούν είτε να πεταχτούν είτε να τα δωρίσετε. Θα πρέπει να μείνουν μόνο αντικείμενα που πραγματικά χρειάζεστε και χρησιμοποιείτε. Τώρα που ξέρετε την ποσότητα, μπορείτε να ρυθμίσετε τη ντουλάπα από λευκά είδη ανάλογα με το μέγεθος, το άτομο ή το δωμάτιο. Μπορεί να διαπιστώσετε για χρηστικούς λόγους ότι η διατήρηση ορισμένων κλινοσκεπασμάτων στα δωμάτια στα οποία πρόκειται να πάνε είναι καλύτερη λύση. Για παράδειγμα, το εφεδρικό σετ λευκών ειδών κρεβατοκάμαρας επισκεπτών θα μπορούσε να αποθηκευτεί στη ντουλάπα του ξενώνα. 

4. Υπολογίστε το χώρο

ναυτικό μπλε βοηθητικός χώροςΣτη συνέχεια, θέλετε να σκεφτείτε προσεκτικά πώς θα χρησιμοποιήσετε λειτουργικά τον χώρο και ποιες κατηγορίες είναι πιθανό να προσεγγίσετε περισσότερο. Χαρτογραφήστε το χώρο τοποθετώντας κάθε κατηγορία πίσω με βάση τη συχνότητα χρήσης, φροντίζοντας να δώσετε προτεραιότητα στα ράφια στο ύψος των ματιών για όσα έχουν πρόσβαση πιο συχνά. Θα μπορούσατε πάντα να επενδύσετε σε κάποια φορητά ράφια για να μοιράσετε ακόμα περισσότερο τον χώρο. Με αυτόν τον τρόπο, θα είναι πιο εύκολο να δείτε και να πιάσετε τα αντικείμενα που είναι αποθηκευμένα στο πίσω μέρος. Συνήθως, αν δεν μπορούμε να δούμε πράγματα, ξεχνάμε ότι υπάρχουν. 

5. Εστιάστε στην οργάνωση

Εδώ μπορείτε να εξατομικεύσετε τη ντουλάπα λευκών ειδών σας και να προσαρμόσετε το χώρο ώστε να ταιριάζει με το υπόλοιπο στυλ και προσωπικότητα του εσωτερικού σας. Προσθέστε κάδους, καλάθια και ετικέτες όπως απαιτείται για να περιέχουν κάθε κατηγορία. Η τοποθέτηση ετικετών σε πράγματα μπορεί να φαίνεται επίπονη, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο για να πετύχετε μια ντουλάπα από χωρίς ακαταστασία.

Πως να αξιοποιήσετε στο έπακρον μια ντουλάπα για λευκά είδη

Πρώτα απ ‘όλα, πρόκειται για το πώς αποθηκεύετε τις πετσέτες. Οι κυλιόμενες πετσέτες, αντί για διπλωμένες, είναι ένας καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε τον χώρο αποθήκευσης που καταλαμβάνουν.

Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να προσθέσετε περισσότερο χώρο αποθήκευσης σε χώρους όπως το πίσω μέρος της πόρτας. Υπάρχουν μερικοί υπέροχοι οργανωτές πόρτας εκεί έξω που βοηθούν στη μεγιστοποίηση του χώρου, και ακόμα κι αν δεν φαίνονται πάντα όμορφοι, τουλάχιστον είναι κρυμμένα μέσα στην ντουλάπα σας.

Οι 5 καλύτεροι και πιο έξυπνοι τρόποι για να τοποθετήσετε τις ταινίες LED

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πως να ανοίξετε ένα καπάκι από βάζο που δεν ανοίγει: Συμβουλές και τεχνικές

HerNews ka

5 πολύτιμες συμβουλές Φενγκ Σούι για το σπίτι σας!

HerNews ka

8 συμβουλές διακόσμησης για να έχεις καλύτερη διάθεση στο σπίτι

Her News