HerNews.gr
DECORNEWS

5 λάθη που πρέπει να αποφύγετε σε ένα μικρό σαλόνι

Θα θέλατε το σαλόνι σας να ήταν 50 τοις εκατό μεγαλύτερο από ό,τι είναι; Δεν είναι εύκολο να δουλέψεις σε μικρό χώρο. Εξάλλου, η διακόσμηση ενός μικρού δωματίου απαιτεί μεγάλες αποφάσεις για έπιπλα, φωτισμό και χρωματικές παλέτες και συχνά μπορεί να μην καταλήξετε να κάνετε τις σωστές επιλογές.

Εδώ είναι όλα τα κοινά λάθη που πρέπει να αποφύγετε σε ένα μικρό σαλόνι και τρόποι για να κάνετε τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος, φωτεινότερος και πιο χρήσιμος.

1. Συνωστισμός στο δωμάτιοΈνα σαλόνι με μερικά κομμάτια καναπέΈνα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείτε να κάνετε σε ένα μικρό σαλόνι είναι να προσθέσετε πάρα πολλά μέσα χωρίς να αφήσετε χώρο “αναπνοής”. Μπορεί να υπάρχουν πολλές ιδέες για μικρά έπιπλα σαλονιού που θέλετε να τοποθετήσετε στο χώρο, αλλά η προσθήκη όλων μπορεί να εμποδίσει τη ροή του δωματίου. Χρησιμοποιήστε λιγότερα στοιχεία με μεγαλύτερο αντίκτυπο για να δημιουργήσετε ροή. Διατηρώντας τη διάταξη των επίπλων σας απλή θα επιτρέψετε στα μάτια να ξεκουραστούν και να χαλαρώσετε. Less is more σε ένα μικρό χώρο.

2. Δεν επιλέγετε τα σωστά έπιπλαΈνα μικρό σαλόνι με καμπύλα έπιπλαΜιλώντας για έπιπλα σαλονιού, είναι επίσης σημαντικό να επιλέξετε το σωστό μέγεθος και σχήμα κομματιών, και ίσως όχι με τον τρόπο που νομίζετε. Ένα μικρό δωμάτιο δεν ισοδυναμεί απαραίτητα με μικρά έπιπλα.  Αντισταθείτε στην επιθυμία να χρησιμοποιήσετε πολλά μικροαντικείμενα, αντίθετα επιλέξτε μεγάλα κομμάτια υψηλής ποιότητας για να κάνετε τον μικρό σας χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος και πιο εκλεπτυσμένος. Χρησιμοποιήστε στρογγυλά έπιπλα για να βοηθήσετε στη ροή, προσπαθήστε να αποφύγετε πολλά τετράγωνα και ορθογώνια και αντ’ αυτού επιλέξτε οβάλ και κυκλικά. Οι στρογγυλές άκρες δημιουργούν ευκολότερη ροή και οπτική ομαλότητα. Επίσης, για να ενισχύσετε τον χώρο και την αποθήκευση, σκεφτείτε τον πολυλειτουργικό σχεδιασμό. Χρησιμοποιήστε ευέλικτα καθίσματα, όπως ανάκλιντρα και πάγκους κρυμμένους κάτω από ένα τραπεζάκι.

3. Δεν δίνετε προσοχή στο σωστό σχήμα φωτισμούΈνα μικρό σαλόνι με πολλά κρεμαστά φωτιστικάΈνας καλός σχεδιασμός φωτισμού μικρών σαλονιών μπορεί να είναι μεταμορφωτικός, και τα μικροσκοπικά δωμάτια αξίζουν επίσης καλά μελετημένα, πολυεπίπεδα φωτιστικά. Όχι μόνο ένα καλά φωτισμένο σαλόνι δείχνει πιο φιλόξενο, αλλά θα κάνει επίσης το δωμάτιο μεγαλύτερο. Είναι καλό να έχετε ένα έντονο φως. Είναι επίσης χρήσιμο να έχετε λάμπες. Πολλαπλοί τύποι φωτισμού εξυπηρετούν διαφορετικές λειτουργίες στο δωμάτιο.  

4. Προσθέστε μόνο ανοιχτά και φωτεινά χρώματαΈνα μικρό σαλόνι με τοίχους σε σκούρο τόνο σε κίτρινο χρώμαΟι σχεδιαστές συμφωνούν ότι ο χρωματικός συνδυασμός σαλονιού πρέπει να είναι προσωπική επιλογή, αλλά οι περισσότεροι πιστεύουν ότι οι μικροί χώροι μπορούν να έχουν μόνο πολύ ανοιχτά χρώματα στους τοίχους. Αλλά, πραγματικά, το δωμάτιο μπορεί να είναι όσο σκοτεινό θέλετε, ανάλογα με την αισθητική που θέλετε να δημιουργήσετε και τις διαφορετικές χρήσεις που θέλετε να εξυπηρετήσει. Βάψτε το ταβάνι με πιο ανοιχτό χρώμα από τους τοίχους για να το κάνετε να φαίνεται ψηλότερο. 

Ολόσωμος καθρέφτης: Ένα πολυλειτουργικό στοιχείο για κάθε χώρο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Χρυσή αισθητική: Πολυτέλεια στη διακόσμηση του σπιτιού με καμβάδες από τη Vipart

HerNews ka

Πως να κάνετε ένα μπάνιο να φαίνεται ανανεωμένο χωρίς να το ανακαινίσετε

HerNews ka

Σπίτι -παιδότοπος για μωρά ως 9 μηνών

Her News b