HerNews.gr
DECORNEWS

5 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να βάψετε το ταβάνι σας με λευκό χρώμα

Ήρθε η ώρα και επιτέλους προχωράμε από τα κατάλευκα ταβάνια που όλοι γνωρίζουμε τόσο καλά. Αρχικά έπρεπε να δίνουν την εντύπωση ενός μεγαλύτερου χώρου, αλλά είναι ο «κανόνας» εδώ και πολύ καιρό που είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τους εσωτερικούς μας χώρους πολύ πιο ενδιαφέροντες και να αφήσουμε το φωτεινό λευκό ταβάνι στο παρελθόν.

Σήμερα, υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές και ιδέες εκεί έξω για να “αγκαλιάσετε” το ταβάνι ως πέμπτο τοίχο, παρουσιάζοντάς το με διάφορους τρόπους, επιτρέποντας διαφορετικές ατμόσφαιρες και χαρακτηριστικά για να φτιάξουν τη διάθεση. Να γιατί οι σχεδιαστές αφήνουν πίσω τους το λευκό ταβάνι και τι κάνουν αντί για αυτό.

1. Off white και πιο ανοιχτοί τόνοι

Σαλόνι με μπεζ τοίχους και οροφή σε γύψο, ανοιχτόχρωμα δοκάρια οροφής, πράσινο βελούδινο καναπέ και ανοιχτό τζάκιΤο να βάψετε μια οροφή φωτεινό λευκό είναι μια χαμένη ευκαιρία να παίξετε με το χρώμα. Συνήθως είναι για να αντανακλά και να πολλαπλασιάζει το φως, συχνά σε ένα μικρό χώρο, αλλά μπορεί να νιώθεις ότι δεν ταιριάζει με το υπόλοιπο δωμάτιο. Εάν συμβαίνει αυτό, μια πιο ανοιχτή εκδοχή του χρώματος του τοίχου είναι μια πιθανή λύση ή ένα υπόλευκο με διακριτικό τόνο μπορεί να είναι τέλειο. Ο συνδυασμός αυτών θα δημιουργήσει ένα πιο προσεγμένο φινίρισμα και θα δημιουργήσει ένα συνεκτικό σχέδιο μαζί. Ακόμα κι αν αποφασίσετε ότι θέλετε ένα λευκό ταβάνι με διαφορετικό χρώμα τοίχου σε κλασικό στυλ, αποφύγετε το έντονο λευκό και προτιμήστε κάτι με ζεστασιά, που συνορεύει με μπεζ. Αυτό, ειλικρινά, θα ανυψώσει τόσο πολύ την εμφάνιση και θα κάνει το χρωματικό σας συνδυασμό να φαίνεται πολύ πιο σκόπιμο και καλά μελετημένο.

2. Ταβάνι και τοίχοι στο ίδιο χρώμα

a small study room with orange-yellow wallsΈχετε ακούσει για το color drenching; Εκεί παίρνετε την απόφαση να βάψετε τους τοίχους και την οροφή με το ίδιο χρώμα και μάλιστα συχνά τις πόρτες, τις επενδύσεις, τα καλούπια, τις σανίδες και πολλά άλλα. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, το να βάψετε τους τοίχους και την οροφή σας στο ίδιο χρώμα μπορεί να κάνει ένα δωμάτιο να αισθάνεται μεγαλύτερο και πιο άνετο. Σας “τυλίγει” μέσα στο χώρο, προσφέροντας ένα ζεστό και ηρεμιστικό αποτέλεσμα. Είτε πρόκειται για ένα σκούρο πράσινο σαλόνι είτε για μια ροζ κουζίνα, η ατμόσφαιρα θα διαμορφωθεί μέσα από τη μονόχρωμη “στολή” του, δημιουργώντας αμέσως μια υπέροχη οικειότητα ακόμα και στα πιο μικρά δωμάτια. 

3. Αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά Ένα σκούρο και ανοιχτό πράσινο διάδρομοΟι οροφές έχουν συχνά μοναδικά χαρακτηριστικά. Μπορείτε να αναδείξετε τις λεπτομέρειες βάφοντάς τις σε διαφορετικά χρώματα, κάνοντάς τις να ξεχωρίζουν από τον υπόλοιπο χώρο. Μπορεί να βελτιώσει την κλίμακα του δωματίου με πολλούς τρόπους, όπως να μειώσει το ύψος ή να απαλύνει τις άβολες γωνίες σε έναν χώρο.

4. Αντίθεσηένα μοντέρνο πολύχρωμο δωμάτιο ξενοδοχείουΗ εντυπωσιακή αντίθεση μεταξύ τοίχων και της οροφής είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να παίξετε με τους χρωματικούς συνδυασμούς δημιουργώντας κάτι πραγματικά μοναδικό. Η χρήση χρωμάτων σε αντίθεση στο ταβάνι σας μπορεί να προσθέσει βάθος και χαρακτήρα στο δωμάτιό σας, ειδικά στα σαλόνια ή τα υπνοδωμάτια. Θα μπορούσατε ακόμη και να το πάτε ένα βήμα παραπέρα επεκτείνοντας ελαφρώς το χρώμα της οροφής προς τα κάτω στους τοίχους, αυτό μπορεί να κάνει ένα δωμάτιο να φαίνεται πιο ψηλό και ευρύχωρο.

5. Αλλαγή της ατμόσφαιρας Ένα παιδικό δωμάτιο με κόκκινη και άσπρη βαμμένη οροφή σαν ομπρέλαΒλέπουμε το παιχνίδι χρωμάτων στην οροφή πολύ περισσότερο αυτές τις μέρες, από τολμηρές ταπετσαρίες στην οροφή της τραπεζαρίας μέχρι τη δημιουργία της ψευδαίσθησης μιας σκηνής τσίρκου σε ένα παιδικό δωμάτιο και μας αρέσουν αυτά τα περίεργα σχέδια. 

Έτσι, ενώ τα λευκά ταβάνια μπορεί να είναι δοκιμασμένα, δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για κάθε δωμάτιο. Εξετάζοντας αυτούς τους πέντε τρόπους για να ξανασκεφτείτε το χρώμα και το φινίρισμα της οροφής σας, μπορείτε να μετατρέψετε τους χώρους διαβίωσής σας σε εκπληκτικά έργα τέχνης που αντικατοπτρίζουν το προσωπικό σας στυλ, τη λειτουργία του χώρου και δημιουργούν μια φιλόξενη ατμόσφαιρα για να απολαύσετε εσάς και η οικογένειά σας.

Τι έπιπλα να τοποθετήσετε σε μικρούς εξωτερικούς χώρους – Οι πιο πρακτικές ιδέες

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

5 άχρηστα αντικείμενα που πιθανώς έχετε στο συρτάρι σας & πρέπει να ξεφορτωθείτε!

HerNews ka

Κάνε το μπάνιο σου απολαυστικό χώρο spa

Her News b

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πλύσιμο των νέων ρούχων

HerNews ka