HerNews.gr
DECORNEWS

5 πράγματα που κάνουν πάντα οι μινιμαλιστές για να διατηρούν τακτοποιημένο το σπίτι τους

Στο μυαλό ενός μινιμαλιστή, το λιγότερο είναι σίγουρα περισσότερο. Ωστόσο, ο μινιμαλιστικός τρόπος ζωής έχει πολλά περισσότερα από όσα φαίνονται στο μάτι — υπερβαίνει απλώς την εξάλειψη της ακαταστασίας. Ενώ ένα μινιμαλιστικό σπίτι διαθέτει λιγότερα αντικείμενα, αυτό δεν σημαίνει ότι η νοοτροπία απαιτεί λιγότερη σκέψη.

Ο μινιμαλισμός έχει να κάνει με την πρόθεση: να έχεις ένα σπίτι για τα πάντα, να περιβάλλεις τον εαυτό σου με αντικείμενα που αγαπάς και χρησιμοποιείς και να διώχνεις κάθε περίσσεια. 

Ακολουθούν 5 από τις συμβουλές τους που μπορείτε να εφαρμόσετε από σήμερα.μινιμαλιστική κουζίνα

Οραματιζόμαστε πού θα ζει κάτι στο σπίτι

Είστε έτοιμοι να πατήσετε “προσθήκη στο καλάθι;” Πρώτα, κάντε μια παύση και σκεφτείτε: τι θα έκανε ένας μινιμαλιστής ; Εάν δεν μπορείτε να οραματιστείτε αμέσως το τέλειο σημείο για αυτό, αυτό είναι ένα καλό σημάδι ότι δεν το χρειάζεστε.

Πριν πάτε το επόμενο βάζο ή το μπολουζάκι σας στο ταμείο, σταματήστε για μια στιγμή και φανταστείτε πού θα ζήσει στο σπίτι σας. Μπορείτε να πάτε σπίτι, να δημιουργήσετε έναν χώρο και μετά να επιστρέψετε για αυτό, αλλά έχετε πάντα μια θέση πριν προσκαλέσετε κάτι νέο στο σπίτι σας.

Επιβολή κανόνα “Ένα μέσα, Ένα έξω”

Για κάθε νέο κομμάτι διακόσμησης σπιτιού ή ρούχου που φέρνετε στο σπίτι σας, προσθέστε τον ίδιο αριθμό αντικειμένων στο σωρό δωρεών σας. Ας υποθέσουμε ότι προσθέτετε ένα νέο μαξιλάρι στον καναπέ σας: σκεφτείτε ότι είναι καιρός να αποσύρετε το κουρελιασμένο που δεν ταιριάζει πια στο στυλ σας. 
Με τη νοοτροπία «ένας μέσα, ένας έξω», δεν θα συσσωρεύετε πλέον, αλλά θα αντικαθιστάτε ό,τι πρέπει να αντικατασταθεί.

Διατήρηση συνεχών λιστών αγορών

Παρορμητικοί αγοραστές, λάβετε υπόψη. Εάν είστε επιρρεπείς να αγοράζετε τυχαία αντικείμενα που δεν χρειάζεστε , απομακρυνθείτε από το καλάθι αγορών σας, είτε ηλεκτρονικά είτε αυτοπροσώπως, και ξεκινήστε μια τρέχουσα λίστα αγορών. Κατηγοριοποιήστε τις λίστες αγορών ανά διαφορετικές περιοχές του εαυτού σας, τις οποίες μπορείτε να αναφέρετε κάθε φορά που ετοιμάζεστε να μπείτε στον πειρασμό να αγοράσετε ένα κομμάτι διακόσμησης σπιτιού.  

Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε κάτι νέο, μπορείτε να ελέγξετε τη λίστα για να δείτε αν το χρειάζεστε πραγματικά. Αποδεικνύεται ότι δεν χρειάζεστε άλλη κουβέρτα όταν έχετε ήδη μισή ντουζίνα και δεν έχετε άλλο χώρο για άλλη.

Κρατίστε ένα καλάθι δωρεών κοντά

Τι ωφελεί ο κάδος δωρεών σας αν είναι κρυμμένος στις βαθιές, σκοτεινές γωνίες μιας σπάνια χρησιμοποιούμενης ντουλάπας; Τοποθετήστε ένα μεσαίου μεγέθους καλάθι αφιερωμένο σε αντικείμενα που θέλετε να δωρίσετε σε έναν χώρο υψηλής χρήσης, όπως μια είσοδος. Θα σας υπενθυμίζει συνήθως ότι είναι ώρα να αποχωριστείτε αυτό το σετ πιάτων που μαζεύει σκόνη. Στη συνέχεια, όταν το καλάθι γεμίσει, μπορείτε να το χαρίσετε.μινιμαλιστική κουζίνα

Μεταγγίσεις ειδών αποθήκης

Έχουμε πάει όλοι εκεί, περιπλανώμενοι άσκοπα στο σούπερ μάρκετ, μαζεύοντας τα πάντα. Στη συνέχεια, φτάνετε στο σπίτι μόνο για να συνειδητοποιήσετε ότι έχετε ήδη τρία (κλειστά!) κουτιά ριγκατόνι. Οι μινιμαλιστές έχουν ένα κόλπο για να σας εξοικονομήσουν χρήματα και χώρο αποθήκευσης: καράφες.  Η μετάγγιση φαγητού όπως δημητριακά, σνακ και ζυμαρικά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε αμέσως τι έχετε, ώστε να μην κάνετε υπερβολικές αγορές. Πριν κατευθυνθείτε προς το κατάστημα, ανοίξτε το ντουλάπι σας για να δείτε γρήγορα ποια δοχεία είναι ακόμα γεμάτα.

Αποφυγή χονδρικών αγορών

Αποφύγετε να αγοράσετε μια ντουζίνα από οτιδήποτε, εκτός εάν πρόκειται για ένα αντικείμενο που τελειώνει γρήγορα και έχετε χώρο να αποθηκεύσετε. Όχι μόνο η εξοικονόμηση πόρων από τις μαζικές αγορές ενθαρρύνει την αγορά περισσότερων από ό,τι χρειάζεστε,  αλλά συχνά, το προϊόν λήγει πριν καν το χρησιμοποιήσετε ή το καταναλώσετε.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πως να απομακρύνετε τη μυρωδιά του καπνού από το σπίτι σας

HerNews ka

Πως να κάνετε το σαλόνι σας πιο όμορφο – Απλά και οικονομικά tips!

HerNews ka

Πως να προσθέσετε χρώμα σε ένα λευκό μπάνιο

HerNews ka