HerNews.gr
DECORNEWS

6 συνδυασμοί χρωμάτων που οι σχεδιαστές λένε ότι φέρνουν στιγμιαία χαρά σε ένα δωμάτιο

Είναι γνωστό ότι τα χρώματα έχουν μεγάλη επίδραση στη διάθεσή μας. Ενώ ορισμένα χρώματα σας βοηθούν να χαλαρώσετε και να αποσυμπιεστείτε, άλλα σας γεμίζουν ενέργεια και φιλοδοξία.

 Γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι είδους ατμόσφαιρα θέλετε στο σπίτι σας και πώς να επιλέξετε τα αντίστοιχα χρώματα ή σχέδια για αυτό. 

Εάν θέλετε ένα χαρούμενο σπίτι, που εγγενώς προκαλεί ευτυχία και μια αίσθηση γαλήνης και ασφάλειας, τότε αυτές οι ιδέες για χρώματα κρεβατοκάμαρας, γραφείου ή σαλονιού , που προτείνονται από διακοσμητές εσωτερικών χώρων, είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε.

Χρώματα που προσθέτουν χαρά σε ένα σπίτι

Σε μεγάλο βαθμό, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι τα χρώματα είναι επίσης προσωπική προτίμηση. Αυτό σημαίνει ότι ενώ τείνουμε να γενικεύουμε τους τόνους και τα σχήματα ως «καταπραϋντικά» ή «όμορφα», αυτά μπορεί να μην γίνονται αντιληπτά το ίδιο από κάθε άτομο. Ένα γκρι σαλόνι , για παράδειγμα, θα αισθάνεται αμέσως χαλαρωτικό για κάποιον, αλλά για κάποιον άλλο, μπορεί να είναι κρύο και έντονο.  Ενώ η ψυχολογία των χρωμάτων μιλά γενικά για την ανθρώπινη ανταπόκριση στο χρώμα, οι προσωπικές προτιμήσεις και το γούστο θα κυριαρχούν και θα πρέπει πάντα να επικρατούν.

Υπάρχουν χρώματα που αναγνωρίζεται ότι θεωρούνται χαρούμενα, αλλά εάν μένουν εκτός της ζώνης άνεσης του εν λόγω ατόμου, δεν θα έχουν αυτό το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τα δύο χρώματα που συνδέονται περισσότερο με τη χαρά, τη χαρά και την εξωστρέφεια είναι το κίτρινο και το πορτοκαλί. Ενώ το μπλε, για παράδειγμα, είναι το πιο αγαπημένο χρώμα, το κίτρινο και το πορτοκαλί μπορεί να είναι πολωτικά.

1. Αποχρώσεις κοσμημάτων

Για πολλούς, οι αποχρώσεις κοσμημάτων είναι χρώματα που δημιουργούν δράμα και υψηλή ενέργεια. Και ενώ αυτό μπορεί να ισχύει σε ορισμένες περιπτώσεις, καθώς αυτά τα χρώματα προέρχονται από τις αποχρώσεις πολύτιμων λίθων όπως τα ρουμπίνια, τα σμαράγδια, τα ζαφείρια, ο αμέθυστος και άλλα, αυτές οι αποχρώσεις έχουν επίσης μια ηρεμιστική αίσθηση χαλάρωσης. Σκεφτείτε πώς αισθάνεστε όταν μπαίνετε σε ένα εστιατόριο ή ένα ξενοδοχείο υψηλής ποιότητας. Πώς σας κάνουν να νιώθετε η παλέτα με κοσμήματα, τα λαμπερά φωτιστικά και πολλά άλλα; Υπάρχει μια αίσθηση ενθουσιασμού και χαράς που μπορούν να δώσουν αυτά τα χρώματα σε ένα άτομο. 

2. Παστέλ

Τα παστέλ σαλόνια , τα υπνοδωμάτια, οι κουζίνες και πολλά άλλα δείχνουν πώς αυτή η ευέλικτη χλωμή παλέτα μπορεί να είναι διασκεδαστική, χαρούμενη και αναζωογονητική, χωρίς να νιώθεις υπερβολικά ανώριμος και επιπόλαιος. Αυτοί οι τόνοι εμποτίζουν ένα δωμάτιο με απαλότητα, ενώ προσθέτουν μια νότα χρώματος. Σκεφτείτε το καταπραϋντικό λεβάντα, το dusty pink ή το αναζωογονητικό πράσινο της μέντας. Αυτά τα χρώματα έχουν μια εγγενή γλυκιά και ιδιότροπη αίσθηση και μπορούν να προσθέσουν  διαχρονική κομψότητα στο σπίτι. Σκεφτείτε να αναμίξετε μεσαίου τόνου και πιο σκούρα χρώματα με παστέλ καθώς δημιουργούν υπέροχους συνδυασμούς 

3. Τονικά χρώματα και σχέδια

Ουσιαστικά, ένα τονικό σχέδιο είναι η ιδέα της διακόσμησης με διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος , που αποτελείται από μια κύρια απόχρωση με διάφορες αποχρώσεις και τόνους αυτού του χρώματος που προστίθενται γύρω από το χώρο. Μια μόνο απόχρωση που σας περιβάλλει μπορεί να χαλαρώσει αμέσως το μυαλό σας, να σας κάνει να ηρεμήσετε και να φέρετε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτά τα δωμάτια έχουν καθαρά γραφικά, όπου οι τόνοι ρέουν αβίαστα ο ένας μέσα στον άλλο και η ιστορία των χρωμάτων είναι μια υπέροχη απόδοση μιας μόνο απόχρωσης, που παρουσιάζεται σε όλες τις επιφάνειες.

4. Πιο βαθιές αποχρώσεις

Το πλεονέκτημα των σκούρων χρωμάτων είναι ότι κάνουν αμέσως ένα δωμάτιο οικείο και άνετο. Αυτά τα χρώματα έχουν μια αίσθηση χαλάρωσης σε αυτά, ιδανικά για να μαζεύουν ανθρώπους για βαθιές συζητήσεις. Αυτά ταιριάζουν ιδιαίτερα σε όσους αγαπούν τα σκληρά ξύλα ή τα μοντέρνα σχέδια, καθώς οι σκούροι τόνοι, συμπληρωμένοι με φυσικά υλικά μπορούν να φαίνονται εντελώς βασιλικοί. Και όσον αφορά τη δημιουργία διάθεσης – ποιος δεν θα ήταν ευχαριστημένος να περάσει χρόνο σε έναν χώρο που τον κάνει να νιώθει ξεκούραστος, χαλαρός και γαλήνιος; Το κόκκινο είναι ένας αναζωογονητικός και παθιασμένος τόνος, ένα υπέροχο χρώμα για να διαλέξετε όταν σχεδιάζετε με σκούρες αποχρώσεις.

5. Συμπληρωματικά χρώματα

Τα χρώματα που βρίσκονται το ένα απέναντι από το άλλο στον χρωματικό τροχό θεωρούνται συμπληρωματικοί τόνοι. Σκεφτείτε το κόκκινο και το πράσινο, το μπλε και το κίτρινο, το ροζ και το πράσινο. Οι διαμετρικά αντίθετοι τόνοι μπορούν να προσθέσουν δραματικότητα σε έναν χώρο και όταν συνδυαστούν καλά, μπορούν να δημιουργήσουν ένα διαχρονικό εσωτερικό.

6. Μονόχρωμες παλέτες

Ένας μονόχρωμος συνδυασμός χρωμάτων έχει να κάνει με την επιλογή μιας απόχρωσης και να την κάνει το καλύτερο και το τέλος του δωματίου. Κάθε επιφάνεια είναι εμποτισμένη με αυτόν τον τόνο, ακόμη και τα υφάσματα και τα φινιρίσματα είναι σε αποχρώσεις και τόνους της κύριας απόχρωσης. Μακριά από το να είναι προβλέψιμοι ή βαρετοί, οι μονοχρωματικοί χρωματικοί συνδυασμοί μπορεί να είναι οτιδήποτε από καταπραϋντικό έως συναρπαστικό. Εξαρτάται από το χρώμα που θα επιλέξετε.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κάκτοι: Όσα πρέπει να ξέρεις για να τους φροντίσεις σωστά

Her News

Τα χριστουγεννιάτικα στεφάνια δεν είναι μόνο για τις πόρτες – 3 άλλα μέρη που μπορούν να διακοσμηθούν

HerNews ka

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά για τον εύκολο καθαρισμό της σχάρας της κουζίνας 

HerNews ka