HerNews.gr
DECORNEWS

5 συσκευές που πρέπει πάντα να αποσυνδέσετε από την πρίζα πριν φύγετε διακοπές

Η στιγμή των διακοπών πλησιάζει και οι περισσότεροι από εμάς ανυπομονούμε να αποδράσουμε από την καθημερινότητα. Ωστόσο, πριν κλείσετε την πόρτα πίσω σας και αναχωρήσετε για τον προορισμό σας, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι το σπίτι σας είναι ασφαλές και έτοιμο για την απουσία σας. Ένας από τους βασικούς τρόπους για να το πετύχετε αυτό είναι η αποσύνδεση ορισμένων συσκευών από την πρίζα. Ας δούμε ποιες συσκευές πρέπει να αποσυνδέετε όταν φεύγετε για διακοπές και γιατί.

Τηλεοράσεις και συσκευές ψυχαγωγίας
Οι τηλεοράσεις, τα DVD players, οι κονσόλες παιχνιδιών και τα ηχοσυστήματα καταναλώνουν ενέργεια ακόμα και όταν είναι σε κατάσταση αναμονής. Αποσυνδέοντας αυτές τις συσκευές, όχι μόνο μειώνετε το ενεργειακό σας αποτύπωμα, αλλά προστατεύετε και τις συσκευές σας από ενδεχόμενες διακυμάνσεις του ρεύματος.

Υπολογιστές και περιφερειακά
Οι υπολογιστές, οι εκτυπωτές και τα routers επίσης καταναλώνουν ενέργεια όταν είναι συνδεδεμένα στην πρίζα. Επίσης, η αποσύνδεσή τους μπορεί να τους προστατέψει από τυχόν ηλεκτρικές υπερτάσεις που μπορεί να προκληθούν από καταιγίδες ή άλλα ηλεκτρικά προβλήματα.

Φορτιστές
Οι φορτιστές κινητών τηλεφώνων, tablets και άλλων φορητών συσκευών καταναλώνουν μικρές ποσότητες ενέργειας ακόμα και όταν δεν είναι συνδεδεμένοι με τη συσκευή τους. Για να εξοικονομήσετε ενέργεια και να αποφύγετε την υπερθέρμανση, αποσυνδέστε τους φορτιστές από την πρίζα.

Συσκευές κουζίνας
Οι μικροσυσκευές όπως φούρνοι μικροκυμάτων, καφετιέρες και τοστιέρες, μπορούν επίσης να αποσυνδεθούν. Εκτός από την εξοικονόμηση ενέργειας, θα μειώσετε τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς λόγω ηλεκτρικής βλάβης.Κλιματιστικά και ανεμιστήρες
Αν και ορισμένοι προτιμούν να αφήνουν το κλιματιστικό σε χαμηλή λειτουργία για να διατηρήσουν τη θερμοκρασία του σπιτιού, είναι προτιμότερο να το απενεργοποιήσετε πλήρως για να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας και να αποφύγετε απρόοπτα.

Συσκευές με χρονοδιακόπτες
Τέλος, οι συσκευές με χρονοδιακόπτες όπως αυτόματα ποτίσματα, αν δεν είναι απαραίτητο να λειτουργούν, καλό είναι να απενεργοποιηθούν ή να αποσυνδεθούν από την παροχή ρεύματος.

Ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές, μπορείτε να αναχωρήσετε για τις διακοπές σας με περισσότερη ηρεμία, γνωρίζοντας ότι το σπίτι σας είναι ασφαλές και δεν σπαταλάτε ενέργεια άσκοπα. Καλές διακοπές!

9 βρόμικα πράγματα που ξεχνάμε να καθαρίσουμε

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αλλάζουμε διάθεση – Αλλάζουμε διακόσμηση με τα νέα σχέδια της Vipart

Her News b

Εύκολες ιδέες για να κρύψετε ένα σπασμένο πλακάκι

Her News

Οι 5 «χρυσοί κανόνες» για το τέλειο σαλόνι

HerNews ka