HerNews.gr
DECORNEWS

5+1 σημάδια ότι χρειάζεστε νέες πετσέτες το συντομότερο δυνατόν

Οι πετσέτες είναι ένα οικιακό αντικείμενο που σίγουρα χρησιμοποιούνται άφθονα κάθε μέρα, και μαζί με αυτό, μπορεί να αναρωτιέστε αν ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε το σετ σας.

Όπως αποδεικνύεται, υπάρχουν ορισμένα ξεκάθαρα σημάδια που δείχνουν ότι οι πετσέτες σας είναι στα τελευταία τους στάδια, σύμφωνα με τους ειδικούς. Παρακάτω, οι επαγγελματίες καθαρισμού μοιράζονται ενδεικτικά σημάδια ότι οι πετσέτες σας είναι καλύτερα να χρησιμοποιούνται ως ξεσκονόπανα.

Έχουν χάσει την απορροφητικότητα τους

Το όλο νόημα της χρήσης μιας πετσέτας είναι να στεγνώσει, οπότε όταν η δική σας πάψει να αισθάνεται απορροφητική – κάτι που είναι τυπικό με την πάροδο του χρόνου – ήρθε η ώρα να φύγουν. Η απορροφητικότητα μπορεί να μειωθεί λόγω προϊόντων όπως απορρυπαντικά, μαλακτικά υφασμάτων και λάδια σώματος.

Για το σκοπό αυτό, οι ειδικοί συνιστούν να περιορίσετε τη χρήση τόσων πολλών τέτοιων καθαριστικών.στέγνωμα πετσέτας σε σχάρα

Αρχίζουν να ξεθωριάζουν

Συγκρίνετε το χρώμα των πετσετών σας με την αρχική τους απόχρωση. Ίσως είναι επιτέλους η ώρα να πείτε αντίο σε αυτές τις πετσέτες που έχετε πολλά χρόνια και να εισαγάγετε μερικές νέες. Η ενημέρωση των πετσετών σας μπορεί να είναι ένας απλός τρόπος για να ανανεώσετε την εμφάνιση του μπάνιου σας και να βελτιώσετε την αισθητική του γοητεία. Ανάλογα με την εποχή ή τις επερχόμενες γιορτές, σκεφτείτε να τις αλλάξετε με παστέλ χρώματα για την Άνοιξη ή κάτι εορταστικό για τα Χριστούγεννα. Όταν έρχονται οι επισκέπτες, θα είναι μια ωραία πινελιά για να κάνετε μια εξαιρετική πρώτη εντύπωση.

Ξεφτίζουν 

Εάν οι πετσέτες σας παρουσιάζουν επίσης ξέφτισμα αυτό δεν είναι καλό σημάδι. Όταν αρχίζει να συμβαίνει το ξέφτισμα, αυτό σημαίνει ότι οι πετσέτες είτε είναι κατεστραμμένες είτε αραιώνονται από τους σκληρούς κύκλους πλύσης, γεγονός που θα τις κάνει να γίνουν πιο αδύναμες σε ποιότητα. Επιπλέον οι πετσέτες σε αυτή την κατάσταση δεν αισθάνονται υπέροχα στο δέρμα.μικρή πετσέτα κρεμασμένη στο μπάνιο

Μυρίζουν επίμονα

Εάν οι πετσέτες σας διατηρούν μυρωδιές μούχλας, αυτό είναι σημάδι ότι πρέπει να αντικατασταθούν. Οι επίμονες μυρωδιές, ακόμη και μετά το πλύσιμο, υποδεικνύουν ότι μούχλα και βακτήρια έχουν συσσωρευτεί μέσα στις ίνες. Το πλύσιμο των πετσετών σας μπορεί να επιλύσει αυτό το πρόβλημα σε κάποιο βαθμό, αλλά δεν είναι αλάνθαστη μέθοδος, καθώς μπορεί να επανέλθει. 

Δεν είναι εξαιρετικά μαλακές

Δεν υπάρχει τίποτα σαν το να βγαίνεις από το ντους και να τυλίγεσαι με μια βελούδινη πετσέτα , αλλά με την πάροδο του χρόνου, αυτό το συναίσθημα μπορεί να αρχίσει να μοιάζει περισσότερο σπάνιο. Όσο περισσότερο πλένετε τις πετσέτες σας, τόσο λιγότερο απαλές θα αισθάνονται. Προχωρήστε και αντικαταστήστε αυτές τις πετσέτες που προκαλούν φαγούρα με ολοκαίνουργιες για να επαναφέρετε στο μπάνιο σας μια ποιότητα που μοιάζει με ξενοδοχείο σε χρόνο μηδέν.

Έχουν συρρικνωθεί

Οι πετσέτες που συρρικνώνονται είναι ένα σαφές σημάδι ότι ήρθε η ώρα να αγοράσετε μερικές νέες. Μπορεί να εξακολουθούν να εξυπηρετούν τη λειτουργία τους όσον αφορά την απορροφητικότητα, αλλά αν δεν τυλίγονται πλέον γύρω από το σώμα σας, τότε ίσως είναι καιρός να αγοράσετε καινούργιες. 

Πώς να επιλέξετε έναν καναπέ-κρεβάτι που είναι για τακτική χρήση

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Decor: Γιατί να κρατήσεις τα φωτάκια στο σπίτι σου και μετά τις γιορτές

Her News

Νιλ Πάτρικ Χάρις: Πουλάει το σπίτι του στο Χάρλεμ για 7,3εκ. δολάρια

Her News

Πως θα οργανώσεις σωστά την ντουλάπα σου

Her News b