HerNews.gr
Beauty

7+1 κοινά λάθη όταν χρησιμοποιείτε άρωμα & πώς να τα διορθώσετε

Το να φορέσεις ένα άρωμα είναι εύκολο: ένα ψέκασμα και τελείωσες. Αλλά το να βάλεις άρωμα (και να το κάνεις σωστά) απαιτεί λίγη περισσότερη επιδεξιότητα και λεπτότητα.

Στον κόσμο της αρωματοποιίας, ο τρόπος εφαρμογής ενός αρώματος είναι εξίσου σημαντικός με τη σύνθεση των νοτών του. Για παράδειγμα: ξέρατε ότι το να βάλετε την αγαπημένη σας κολόνια στη θέση που της αξίζει εξαρτάται εξ ολοκλήρου τόσο από το περιβάλλον στο οποίο τη χρησιμοποιείτε όσο και από το ντύσιμο που συμπληρώνει;

Και τι γίνεται με αυτή τη συνήθεια που το βάζεις στους καρπούς σου και μετά να τους τρίβεις; «Είναι μοιραίο», λέει ο βραβευμένος Γαλλοαρμένιος αρωματοποιός Francis Kurkdjian. Και παρόλο που ένα μπουκάλι Chanel No. 5 μπορεί να φαίνεται σαν το τέλειο αξεσουάρ για να προσθέσετε μια πινελιά κομψότητας σε κάθε μπουντουάρ, ο ατμός από το καθημερινό σας ντους μπορεί να βλάψει τη φρεσκάδα του (και μαζί του και τη δική σας).

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά απλά κόλπα που θα σας επαναφέρουν σε καλό δρόμο. Ακολουθούν έξι κοινά λάθη που γίνονται κατά την αγορά και τη χρήση αρώματος και πώς να τα διορθώσετε το συντομότερο δυνατό.

#1 Μην τρίβετε, απλώς ψεκάστε

Αυτή η σχεδόν ασυνείδητη συνήθεια να ψεκάζετε λίγο άρωμα στους καρπούς σας και στη συνέχεια να τους τρίβετε είναι στην πραγματικότητα «η χειρότερη », λέει ο Kurkdjian. Ο λόγος; Η τριβή που δημιουργείται από το τρίψιμο «θερμαίνει το δέρμα, το οποίο παράγει φυσικά ένζυμα που αλλάζουν την πορεία του αρώματος». Οι πιο επηρεασμένες είναι οι μεσαίες και οι κορυφαίες νότες, μαζί με την ξηρή φάση, που είναι η τελευταία και μεγαλύτερη περίοδος ανάπτυξης του αρώματος: «Με ένα λουλουδένιο άρωμα, για παράδειγμα, αυτή η τριβή το θερμαίνει και το κάνει να χάσει τη φρεσκάδα του». Για να διατηρήσετε την ακεραιότητα του αρώματος (και να το κάνετε να διαρκέσει περισσότερο στο δέρμα), ψεκάστε ελαφρά και τους δύο καρπούς, αφήστε το υγρό να απορροφηθεί και μετά αφήστε το μόνο του.

#2 Εστίαση στις παλμικές ζώνες

Οι ζώνες παλμών του σώματος (καρποί, λαιμός και ντεκολτέ) είναι εκεί όπου το σώμα εκπέμπει θερμότητα, με αποτέλεσμα οι νότες του αρώματος να αναπτύσσονται πιο γρήγορα. Είναι καλύτερο να ψεκάζετε το άρωμα περίπου δέκα εκατοστά από το δέρμα , καθώς αν το ψεκάσουμε πολύ κοντά κινδυνεύουμε. Κίνδυνος δημιουργίας ροής υγρού που μπορεί να είναι δυσάρεστη. Από τη στιγμή που έχουμε συνηθίσει σε ένα νέο άρωμα, αρκούν δύο ή τρεις ψεκασμοί για να διαρκέσει. Άλλα σημεία που μπορείτε να ψεκάσετε είναι πίσω από τα γόνατα, τις κλείδες ή τα μαλλιά σας.

#3 Μην ψεκάζετε τα ρούχα

Μην ψεκάζετε άρωμα στα ρούχα. Αυτή η συνήθεια μπορεί να το αποχρωματίσει, επομένως μείνετε στο δέρμα. Καλύτερα να είστε προσεκτικοί και να το εφαρμόζετε απευθείας στο δέρμα.

#4 Το περιβάλλον είναι το κλειδί

Όταν πρόκειται για αποθήκευση, το άρωμα μοιάζει σχεδόν με ζωντανό οργανισμό: είναι εξαιρετικά ευαίσθητο στις περιβαλλοντικές αλλαγές. Στο άρωμα δεν αρέσει να περνάει από το κρύο στο ζεστό. Οι αλλαγές θερμοκρασίας πυροδοτούν απροσδόκητες χημικές αντιδράσεις σε φυσικά συστατικά και επομένως γερνά το άρωμα πιο γρήγορα. Το να αφήσετε ένα άρωμα εσπεριδοειδών σε ένα μπάνιο με ατμό, για παράδειγμα, «επηρεάζει τη φρεσκάδα του» και μπορεί να κάνει τις πρώτες ύλες όπως το πατσουλί να μην μυρίζουν τόσο όμορφα όσο θα θέλαμε. 

Οι υπεριώδεις ακτίνες μπορούν να αλλάξουν το χρώμα ενός αρώματος, μετατρέποντας τους πορτοκαλί τόνους σε πράσινους. Παραδόξως, το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύσετε ένα άρωμα είναι το κουτί στο οποίο μπήκε αρχικά και σε θερμοκρασία δωματίου (περίπου 21 βαθμούς). Αν θέλετε να προχωρήσετε περισσότερο για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του, αντιμετωπίστε το σαν ένα υπέροχο κρασί στο κελάρι. Πολλοί άνθρωποι διατηρούν ένα ή δύο μπουκάλια από τα εξειδικευμένα αρώματα τους στο ψυγείο.

#5 Τα καλύτερα αρώματα έρχονται σε μικρά μπουκαλάκια

Όσο πολύτιμο κι αν είναι, το άρωμα πρέπει να καταναλώνεται με σωστό ρυθμό. Η αποθήκευση ενός μισό χρησιμοποιημένου μπουκαλιού στο ράφι επιτρέπει στο οξυγόνο να διασπάσει αργά τα μόρια του αρώματος, αλλοιώνοντας τη σύνθεσή του. Εάν χρησιμοποιείτε το άρωμά σας καθημερινά, ένα μεγάλο μπουκάλι των 100 ml πιθανότατα δεν θα πάει άσχημα, αλλά σε άλλες περιπτώσεις οι ειδικοί προτιμούν μικρότερα μπουκάλια (μεταξύ 30 και 75 ml) επειδή μπορούν να παραμείνουν φρέσκα έως και τρεις μήνες.

Τι κι αν στην αρωματοποιία υπάρχει μόνο ένα γενναιόδωρο μπουκάλι; Εάν έχει βιδωτό καπάκι, μπορείτε πάντα να ρίχνετε το υγρό σε μικρότερα μπουκάλια ή να αποθηκεύετε μισοάδεια αρώματα στο ψυγείο για να διατηρήσετε το άρωμά τους.

 

#6 Σε περίπτωση αμφιβολίας, χρησιμοποιήστε το κεφάλι (ή τα μαλλιά σας)

Το άρωμα δεν διαρκεί πολύ σε ξηρό δέρμα. Αντίθετα, μπορείτε να συνοδεύσετε το άρωμα με μια λοσιόν σώματος χωρίς άρωμα ή ενυδατική κρέμα για να αποφύγετε την οσφρητική παρέμβαση. Σημαντικό είναι και το μέρος που απλώνουμε το άρωμα: Μην το καλύπτετε με ρούχα. Είναι καλύτερο να το ψεκάζουμε στα σημεία του σώματος που είναι εκτεθειμένα: στον λαιμό, στους καρπούς ή στο εσωτερικό των αγκώνων, αν φοράμε αμάνικο πουκάμισο. Η μόνη εξαίρεση είναι αν ο καιρός είναι πολύ ζεστός, οπότε είναι καλύτερο να μην εφαρμόσετε το άρωμα απευθείας στο σώμα: Όταν ιδρώνεις, τα φυσικά έλαια στο δέρμα μπορούν να καταστρέψουν το άρωμα πιο γρήγορα. Η πολύ σικ εναλλακτική σας είναι να ψεκάσετε ελαφρά τα μαλλιά ή το κασκόλ που διαχέουν το άρωμα όταν κινείστε. 

Η μαγεία των αρωμάτων: Γυναικεία αρώματα που προσελκύουν τους άντρες

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τριχόπτωση: Tι φταίει και πέφτουν τα μαλλιά μου;

Her News b

Selena Gomez: Φέρνει ως νέα τάση στο μανικιούρ τη φυσικότητα!

HerNewskl

Beauty: Πως να ενυδατώσετε το δέρμα σας με 3 απλούς τρόπους

HerNews ka