HerNews.gr
DECORNEWS

9 βρόμικα πράγματα που ξεχνάμε να καθαρίσουμε

Στους περισσότερους από εμάς αρέσει να ακολουθούμε τη ρουτίνα καθώς καθαρίζουμε, συχνά ασχολούμαστε με τις δουλειές με μια συγκεκριμένη σειρά. Αλλά κάνοντας αυτό, είναι πολύ εύκολο να ξεχάσετε να καθαρίσετε λιγότερο εμφανή αντικείμενα – αντικείμενα που μπορεί να λερωθούν αρκετά με την πάροδο του χρόνου.

Υπάρχουν πιθανά πράγματα που δεν έχετε σκεφτεί ποτέ να καθαρίσετε πριν ή να επιλέξετε ενεργά να αποφύγετε, και αυτά θα καταλήξουν καλυμμένα με βακτήρια και βρομιά χωρίς την προσοχή σας. Θέλετε να μάθετε για τι πράγμα μιλάμε; Βρήκαμε 9 πράγματα που οι άνθρωποι ξεχνούν να καθαρίσουν στο σπίτι και πώς να κάνουν τον καθαρισμό τους πιο έντονο.

1. Το τηλέφωνό σαςΓια τους περισσότερους από εμάς, τα τηλέφωνά μας είναι σε συνεχή χρήση, τόσο μέσα όσο και έξω από το σπίτι. Εξαιτίας αυτού, μικρόβια και βακτήρια συσσωρεύονται γρήγορα στην επιφάνεια. Πρόκειται για πολλά βακτήρια που εξαπλώνονται όπου κι αν τοποθετήσετε το τηλέφωνό σας, το οποίο μπορεί κάλλιστα να περιλαμβάνει το τραπέζι του δείπνου. Ο καθαρισμός του τηλεφώνου σας είναι γρήγορος και απλός. Για γενική καθοδήγηση, απενεργοποιήστε το τηλέφωνό σας και αφαιρέστε το από τη θήκη του και, στη συνέχεια, σκουπίστε την οθόνη και τον φακό της κάμερας με ένα πανί μικροϊνών με κυκλικές κινήσεις. Χρησιμοποιήστε αντιβακτηριακά μαντηλάκια για βαθύ καθαρισμό, αλλά αποφύγετε να τα χρησιμοποιείτε στην οθόνη καθώς μπορεί να την καταστρέψουν. Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε και τη θήκη σας.

2. Απορροφητήρας κουζίνας

Είναι εύκολο να τους ξεχάσουμε επειδή συχνά είναι κρυμμένοι ή δεν φαίνονται. Αλλά αν ρίξετε μια ματιά, πιθανότατα θα δείτε πόσο λίπος μπορεί να μαζευτεί στην επιφάνεια. Είναι σημαντικό να διατηρείτε τον απορροφητήρα σας καθαρό για να λειτουργεί αποτελεσματικά. Τα μεταλλικά φίλτρα μπορούν συχνά να μπουν στην επάνω σχάρα του πλυντηρίου πιάτων για εύκολο καθάρισμα. Ανατρέξτε στο εγχειρίδιό σας για να το ελέγξετε. Για βαρύ λίπος, μην πλένετε άλλα αντικείμενα μαζί γιατί μπορεί να μεταφερθεί εύκολα. Διαφορετικά, το ζεστό σαπουνόνερο θα βοηθήσει. Τα φίλτρα χαρτιού, άνθρακα και σφουγγαριού θα πρέπει να αντικαθίστανται τακτικά, γι’ αυτό να τα προσέχετε.

3. Διακόπτες φωτόςTypes of Light Switches and Dimmers - The Home DepotΑνοίγουμε και σβήνουμε τους διακόπτες πολλές φορές την ημέρα και όμως σπάνια τους καθαρίζουμε. Ο καθαρισμός των διακοπτών μπορεί να είναι τρομακτικός για μερικούς επειδή είναι συνδεδεμένος με ηλεκτρικά εξαρτήματα, αλλά είναι μια απλή εργασία.

Πρώτα απ ‘όλα, μην ψεκάζετε καθαριστικά απευθείας στον διακόπτη για λόγους ασφαλείας. Αντίθετα, ψεκάστε ένα απολυμαντικό σε ένα πανί από μικροΐνες και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε τον διακόπτη και την πλάκα, προσέχοντας να μην κορεστεί η επιφάνεια. Στεγνώστε με ξεχωριστό πανί. Καθαρίστε ξανά τα χερούλια της πόρτας σας ενώ είστε στο σημείο με τον ίδιο τρόπο.

4. Τηλεχειριστήριο

Το τηλεχειριστήριο βλέπει καθημερινή χρήση από πολλά μέλη της οικογένειας. Στην πραγματικότητα,  έρευνα αποκάλυψε ότι ο καθένας από εμάς θα χειρίζεται το τηλεχειριστήριο 5.475 φορές το χρόνο κατά μέσο όρο και βλέποντας ότι τρεις στους 10 από εμάς δεν το καθαρίζουν ποτέ, μπορείτε να φανταστείτε τι έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια μπορεί να γίνει.

Ο καθαρισμός του τηλεχειριστηρίου σας είναι μια άλλη γρήγορη και απλή αγγαρεία. Αποκτήστε τη συνήθεια να το σκουπίζετε τακτικά με ένα αντιβακτηριακό μαντηλάκι ή εναλλακτικά ψεκάστε ένα πανί από μικροΐνες με αντιβακτηριακό σπρέι και χρησιμοποιήστε το. Ένα βαμβάκι μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε ανάμεσα στα κουμπιά εάν χρειάζεται.

5. Πιγκάλ τουαλέτας

 Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε πολύ περισσότερο πόσο αηδιαστικό μπορεί να είναι το πιγκάλ, ειδικά όταν το νερό αρχίσει να μπαίνει μέσα.

Τα καλά νέα είναι ότι ο καθαρισμός της βούρτσας της τουαλέτας δεν χρειάζεται να είναι μια τρομακτική εργασία. Και αν μπορείτε να το παρακολουθήσετε ως μέρος της ρουτίνας καθαρισμού σας (τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα), δεν θα είναι τόσο δύσκολο να το χειριστείτε στο μέλλον. Ξεκινήστε προσθέτοντας λίγο ζεστό, σαπουνόνερο στη θήκη (με τη βούρτσα στη θέση της). Γυρίστε το και μετά αδειάστε την τουαλέτα. Ξεπλύνετε τη βούρτσα και τη θήκη με φρέσκο ​​νερό και στη συνέχεια αδειάστε, έπειτα γεμίστε με κρύο νερό και προσθέστε μερικές σταγόνες χλωρίνης. Αφήστε το να μουλιάσει για 10 λεπτά, φροντίζοντας το βουρτσάκι να είναι πλήρως επικαλυμμένο. Στη συνέχεια, αδειάστε ξανά την τουαλέτα, ξεπλύνετε και τη βούρτσα και τη θήκη και ψεκάστε με απολυμαντικό.

6. Γύρω από την τουαλέταToilets - The Home DepotΜην ξεχάσετε να καθαρίσετε γύρω από την τουαλέτα (ακόμα και κάτω από αυτήν εάν είναι κολλημένη στον τοίχο). Τα υπολείμματα ούρων μπορούν εύκολα να μαζευτούν εκεί, ιδιαίτερα αν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι.

Χρησιμοποιήστε ένα κατάλληλο καθαριστικό δαπέδου γύρω και από κάτω (εάν υπάρχει), στη συνέχεια ένα καθαριστικό πολλαπλών χρήσεων για τοίχους με πλακάκια ή κοντινά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένης της βάσης ρολού τουαλέτας. Μην ξεχνάτε να πλένετε τακτικά το χαλάκι της τουαλέτας σας, εάν έχετε, στην υψηλότερη θερμοκρασία που επιτρέπεται από την ετικέτα φροντίδας.

7. Βούρτσα μαλλιών

Οι περισσότεροι από εμάς βουρτσίζουμε τα μαλλιά μας τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Πάνω από τις αδίστακτες τρίχες που συσσωρεύονται, μπορεί να συσσωρευτεί λίπος, για να μην αναφέρουμε τα προϊόντα μαλλιών εάν βουρτσίζετε μετά την εφαρμογή. Δεν θέλετε να μεταφερθεί ξανά στα μαλλιά σας, επομένως είναι καλή πρακτική να καθαρίζετε τη βούρτσα μαλλιών σας τακτικά. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μερικές βούρτσες μαλλιών μπορούν να μπουν στο πλυντήριο πιάτων. Οι πλαστικές βούρτσες μαλλιών ή χτένες μπορούν μερικές φορές να πλυθούν στο επάνω ράφι, αλλά φροντίστε να ελέγξετε πρώτα τις οδηγίες του κατασκευαστή για επιβεβαίωση.

Διαφορετικά, το πλύσιμο της βούρτσας σε διάλυμα μη φαρμακευτικού σαμπουάν και νερού μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση του υπολειμματικού λίπους και του προϊόντος. Ξεπλύνετε και αφήστε μετά να στεγνώσει. Οι πλαστικές βούρτσες μπορούν να εμποτιστούν στο διάλυμα, εάν χρειάζεται, αλλά μην το κάνετε αυτό με ξύλινες ή βούρτσες. 

8. Οδοντόβουρτσα και βάσημέρη που ξεχνάμε να καθαρίσουμεΛίγοι από εμάς αφιερώνουμε χρόνο για να καθαρίσουμε σε βάθος την οδοντόβουρτσά μας, κάτι που προκαλεί έκπληξη αν σκεφτεί κανείς ότι τη βάζουμε στο στόμα μας καθημερινά. Όλα τα είδη ατμοσφαιρικών ρύπων θα μπορούσαν να προσγειωθούν στην οδοντόβουρτσά σας, όπως λακ μαλλιών, άρωμα και αποσμητικό, για να αναφέρουμε μερικά. Και παρόλο που δεν είναι ωραία σκέψη, κάθε φορά που ξεπλένετε την τουαλέτα με το καπάκι ανοιχτό, υπάρχει πιθανότητα να προέρχονται και αερομεταφερόμενα βακτήρια από εκεί.

Μετά από κάθε χρήση, ξεπλένετε καλά τις τρίχες και τη λαβή της οδοντόβουρτσας σας κάτω από ζεστό νερό για να αφαιρέσετε τυχόν οδοντόκρεμα. Στη συνέχεια στεγνώστε το πλαστικό με μια πετσέτα χεριών και χτυπήστε ελαφρά την κεφαλή της βούρτσας στον νεροχύτη σας για να απομακρύνετε την υπερβολική υγρασία. Εάν έχετε ηλεκτρική οδοντόβουρτσα , τραβήξτε την κεφαλή ελεύθερα και ξεπλύνετε τόσο μέσα στην κεφαλή όσο και το εξάρτημα στη λαβή και μετά αφήστε να στεγνώσει χωριστά. Αυτό αποτρέπει την ανάπτυξη μούχλας. Σκουπίστε τα αποξηραμένα υπολείμματα με ένα υγρό πανί από μικροΐνες, εάν είναι συσσωρευμένα στη λαβή. Για σχολαστικό καθαρισμό, αφήστε την κεφαλή της βούρτσας να μουλιάσει σε στοματικό διάλυμα για 15 λεπτά για να την απολυμάνετε.

Εάν χρησιμοποιείτε θήκη οδοντόβουρτσας, θυμηθείτε να την καθαρίζετε τακτικά για να αποτρέψετε τη συσσώρευση υπολειμμάτων στη βάση. Το ζεστό σαπουνόνερο θα πρέπει να είναι αρκετό και μερικά πλένονται και στο πλυντήριο πιάτων.

9. Στρώμα

Αν και μπορεί να φαίνεται καθαρό με γυμνό μάτι, το στρώμα σας είναι πιθανό να καλύπτεται από σκόνη, ακάρεα σκόνης και βακτήρια. Εξαιτίας αυτού, είναι καλό να αποκτήσετε τη συνήθεια να καθαρίζετε το στρώμα σας τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα τόσο την επιφάνεια όσο και τα πλαϊνά. Εναλλακτικά, μια ηλεκτρική σκούπα στρώματος μπορεί να κάνει τη δουλειά. Ορισμένα έχουν ενσωματωμένο φως υπεριώδους ακτινοβολίας που ισχυρίζονται ότι σκοτώνουν τα βακτήρια. Ελέγξτε εκ των προτέρων τις οδηγίες φροντίδας για το στρώμα σας, σε περίπτωση που δεν συνιστάται η σκούπα με ηλεκτρική σκούπα.

Πως να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά καμένου στον φούρνο μικροκυμάτων με 3 εύκολα βήματα

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αφρικάνικο στυλ κουζίνας με coconut bowls

Her News b

5 τροφές που δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύετε στην πόρτα του ψυγείου

HerNews ka

VipArt: Αναζωογονήστε το σπίτι σας με ανοιξιάτικους καμβάδες στα πιο εντυπωσιακά σχέδια

HerNews ka