Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η σημασία της πρωτεΐνης είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς όχι μόνο η μέλλουσα μητέρα υποστηρίζει το σώμα της και το διατηρεί δυνατό, αλλά βοηθά επίσης το μωρό της να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί.
Η επαρκής πρόσληψη πρωτεϊνών είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς οι πρωτεΐνες εμπλέκονται σε πολλές από τις λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού.Πιο συγκεκριμένα, οι πρωτεΐνες μπορεί να έχουν δομική λειτουργία, όπως για παράδειγμα το κολλαγόνο, η πιο άφθονη πρωτεΐνη στο ανθρώπινο σώμα που αποτελεί βασικό συστατικό του δέρματος, οστών, των τενόντων, του μυικού συστήματος κ.α. Την πρωτείνη μπορούμε να την βρούμε σε διάφορες τροφές. Αυτές λοιπόν είναι οι τροφές που θα πρέπει να καταναλώνετε κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης :
Αυγά
Τα αυγά αποτελούν μία από τις πιο θρεπτικές και πλούσιες σε πρωτεΐνη τροφές. Κάθε αυγό, σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ περιέχει έξι έως οκτώ γραμμάρια πρωτεΐνης και περιέχει μόνο 70 θερμίδες. Τα αυγά είναι επίσης καλή πηγή ωμέγα-3, χολίνης και βιταμινών Β και D.
Σολομός
Κάθε μερίδα σολομού περιέχει περίπου 25 γραμμάρια πρωτεΐνης. Περιέχει επίσης ωμέγα-3, τα οποία, είναι καλά για την ενίσχυση του εγκεφάλου, της καρδιάς και του ανοσοποιητικού συστήματος.
Όσπρια
Τα όσπρια χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς ως οι «υπερήρωες της οικογένειας των πρωτεϊνών». Και με περίπου 15 έως 30 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα (ένα φλιτζάνι), μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά την πρωτεΐνη που προσλαμβάνετε.
Ξηροί καρποί
Περίπου μια χούφτα ξηρούς καρπούς περιέχει τέσσερα έως επτά γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα. Και με μια ποικιλία επιλογών από αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια macadamia, κάσιους, πεκάν και πολλά άλλα, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από ξηρούς καρπούς για να διαλέξετε για να πάρετε τη σωστή ποσότητα πρωτεΐνης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.