Φαντάζομαι την υπέροχη ατμόσφαιρα που δημιουργείται όταν φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικα μπισκότα στο σπίτι! Η συνταγή είναι όντως τέλεια – εύκολη, γευστική και πρωτότυπη. Ιδανική για δώρο ή για να την απολαύσεις με τα αγαπημένα πρόσωπα.
Αυτή είναι η πιο γρήγορη συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα
Ας φτιάξουμε μαζί αυτήν την υπέροχη συνταγή για τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα!
Υλικά
2 αυγά
100 γρ. ζάχαρη
100 ml ηλιέλαιο
330 γρ. αλεύρι
8 γρ. μπέικιν πάουντερ
3 γρ. σκόνη κανέλας
1.5 γρ. τζίντζερ σε σκόνη
Μοσχοκάρυδο
3 γαρίφαλα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το λάδι.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το τζίντζερ, το τριμμένο μοσχοκάρυδο και τα γαρύφαλλα. Ανακατεύουμε καλά.
- Όταν έχουμε μια ζύμη που μπορεί να δουλευτεί, τη μεταφέρουμε στην επιφάνεια εργασίας και συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια μας.
- Μόλις η ζύμη γίνει λεία και δεν κολλάει πια, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
- Αφού περάσει η ώρα, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με έναν πλάστη ώστε να έχει πάχος περίπου μισό εκατοστό.
- Πλάθουμε τα μπισκότα σχηματίζοντας σχέδια με ειδικά χριστουγεννιάτικα κουπάτ και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήνουμε στον φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 12-15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ροδίσματος χρώμα.
- Αφήνουμε να κρυώσουν τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα και μετά απολαμβάνουμε!