HerNews.gr
Ελλάδα

Αυτό το ελληνικό νησί έχει το πιο καθαρό νερό στον κόσμο

Το ελληνικό νησί της Κίμωλου που βρίσκεται βόρεια της Μήλου στο Αιγαίο έχει βραβευτεί με τον ανεπίσημο τίτλο του πιο καθαρού νερού στον κόσμο.

Το αμερικανικό ταξιδιωτικό γραφείο Florida Panhandle δημοσίευσε τη λίστα με τις παραλίες με τα πιο καθαρά νερά στον κόσμο. Για να καταλήξει στο συμπέρασμα, ξεκίνησε δημιουργώντας μια λίστα με 50 παραλίες σε όλο τον κόσμο που κατείχαν την υψηλότερη κατάταξη στους ιστότοπους κριτικών ταξιδιωτών.

Κίμωλος - Τουριστικός Οδηγός | DiscoverKimolos.com
Photo: DiscoverKimolos.com

Στη συνέχεια υπολόγισε τη βαθμολογία κάθε παραλίας με βάση το ποσοστό των κριτικών που αναφέρουν “καθαρά νερά”. Συνολικά, η ομάδα ανέλυσε περισσότερες από 2,4 εκατομμύρια κριτικές για να βρει τους νικητές της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η παραλία Πρασσά στην Κίμωλο έχει τα πιο καθαρά νερά στον κόσμο.

«Η ελληνική ακτογραμμή είναι η μεγαλύτερη στη λεκάνη της Μεσογείου, μια θάλασσα διάσημη για τα κρυστάλλινα νερά της και την πλούσια μπλε απόχρωση της», μοιράστηκε η ομάδα στα ευρήματα.

«Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, ότι η πλειονότητα των κορυφαίων παραλιών στον κόσμο για καθαρά νερά βρίσκονται στην Ελλάδα, με επικεφαλής την παραλία Πρασσά στο νησί της Κιμώλου, για την οποία το 43,56 τοις εκατό των δημοσίως διαθέσιμων κριτικών ταξιδιωτών αναφέρει τη φράση «καθαρά νερά». 

Η παραλία Πρασσά, που βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Κιμώλου, είναι ένα μείγμα από ψιλή λευκή άμμο και βότσαλο, με ήρεμα και ρηχά νερά, ιδανικά για κολύμπι και χαλάρωση.

Η Κίμωλος διαθέτει πολλές όμορφες παραλίες

Η Κίμωλος μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλές άλλες όμορφες παραλίες, η καθεμία με τον μοναδικό της χαρακτήρα. Εδώ είναι μερικές που πρέπει να λάβετε υπόψη:

Παραλία Αλυκή: Μεγάλη, αμμώδης παραλία με ρηχά νερά, ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Παραλία Μαυροσπηλιά: Γραφική παραλία με μαύρη ηφαιστειακή άμμο και εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς, ιδανική για μια απομονωμένη απόδραση.

Παραλία Μπονάτσα: Ένας μικρός, απομονωμένος κολπίσκος με κρυστάλλινα νερά, δημοφιλής για κολύμβηση με αναπνευστήρα και καταδύσεις.

Παραλία Άγιος Γεώργιος (γνωστή και ως Παραλία Ψάθη): Γραφική παραλία με χρυσαφένια άμμο και γαλαζοπράσινα νερά, που προσφέρει εκπληκτική θέα.ΚίμωλοςΣε αντίθεση με τους πιο τουριστικούς γείτονές της, η Κίμωλος προσφέρει μια χαλαρή και αυθεντική ελληνική νησιωτική εμπειρία. Περιμένετε τα βασικά κυκλαδίτικα στοιχεία, ασβεστωμένα σπίτια, πλακόστρωτα δρομάκια και ένα γοητευτικό κεντρικό χωριό.

Το ηφαιστειακό έδαφος του νησιού έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό τοπίο και οι επισκέπτες μπορούν να βρουν ενδιαφέροντες γεωλογικούς σχηματισμούς όπως το «Σκιάδι» (ένα γιγάντιο βράχο μανιτάρι).

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Χώροι φροντίδας βρεφών σε επιχειρήσεις: Ξεκινούν οι υποβολές αιτήσεων

Her News

Πάυλος Φύσσας: Συγκλονίζει η μητέρα του – «Αν φωνάξουμε το όνομα του με όλη μας τη δύναμη θα μας ακούσει»

HerNews ka

«Κιβωτός του Κόσμου»: Το απειλητικό μήνυμα που δέχτηκαν όσα παιδιά προχώρησαν σε καταγγελία

Her News b