Αλμυρά pancakes με κεφτεδάκια, σάλτσα ντομάτας και φέτα! Η μαγείρισσα Ευη Κατσιώνη μοιράζεται μαζί μας μια συνταγή… όνειρο!
Υλικά που θα χρειαστούμε:
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό μάτσο μαϊντανό
200γρ μπαγιάτικο ψωμί
διαφορά μυρωδικά (μαϊντανό, δυόσμο, ρίγανη)
2 αβγά,
2-3κς ελαιόλαδο,
1κς μουστάρδα
3κς κέτσαπ
ελαιόλαδο – αλάτι και πιπερι
σάλτσα ντομάτα
φέτα
Εκτέλεση συνταγής:
Ψιλοκόβουμε κρεμμύδια και σκόρδο τα περνάμε λίγο από το τηγάνι.
Έτσι είναι πιο εύπεπτα για το στομάχι. Ψιλοκόβουμε μαϊντανό, βρέχουμε το μπαγιάτικο ψωμί σε νερό ή κρασί ή νερό με ούζο!
Βάζουμε σε ένα μπολ μυρωδικά, αβγά, κιμά, ψωμί (δεν το στύβουμε παρά πολύ γιατί η υγρασία θα τα κάνει πιο αφράτα) 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι, την μουστάρδα και την κέτσαπ και το σοταρισμένο κρεμμύδι το οποίο το έχουμε αφήσει να κρυώσει λίγο.
Κάνουμε κεφτεδάκια τα αλευρώνουνε και τα τηγανίζουμε. Κάνουμε μια απλή σάλτσα ντομάτας. Τηγανίζουμε τα pancakes.
Βάζουμε στο πιάτο pancakes σάλτσα και φέτα διαδοχικά και στο τέλος τοποθετούμε τα κεφτεδάκια με σάλτσα και φέτα.
Αν έχετε φρέσκα μυρωδικά να τα προτιμήσετε, ανεβάζουν σε γεύση όλο το πιάτο.
Για περισσότερες συνταγές στο:
YouTube / Instagram Cooking Stories
& Instagram: o_cafenes_tou_giorgi