HerNews.gr
Διεθνή

Ανακάλυψαν τον πιο αρχαίο βήχα: Δεινόσαυρος υπέφερε από αναπνευστικά προβλήματα πριν από 150 εκατ. χρόνια!

Ανακάλυψαν την πρώτη… αναπνευστική μόλυνση. Δεινόσαυρος υπέφερε από αναπνευστικά προβλήματα πριν από 150 εκατ. χρόνια! Οι επιστήμονες εξέτασαν τα κόκαλά ενός δεινοσαύρου που έζησε πριν 150 εκατ. χρόνια και ανακάλυψαν την πρώτη… αναπνευστική μόλυνση, που έχει καταγραφεί σε δεινόσαυρο.

Κι όμως, οι παλαιοντολόγοι μάλλον ανακάλυψαν τον παλαιότερο γνωστό… βήχα που έχει καταγραφεί ποτέ.

Τα κόκαλα του δεινόσαυρου, με μήκος λαιμού τα 4 μέτρα, ανακαλύφθηκαν πριν από 30 χρόνια στη Μοντάνα, ωστόσο οι παλαιοντολόγοι τα επανεξέτασαν πρόσφατα με σύγχρονες μεθόδους.

Έτσι, εντόπισαν κάποιες ανωμαλίες στα κόκαλα του λαιμού και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο δεινόσαυρος υπέφερε από αναπνευστικά προβλήματα και είχε πολύ… βήχα.

Πηγή: Parapolitika.gr

 

Νεότερα Άρθρα

Πάρις Χίλτον: Αποκάλυψε ότι εξέπληξε ολόκληρη την οικογένειά της με τη νεογέννητη κόρη της την Ημέρα των Ευχαριστιών

HerNews ka

Η Κέιτ Μίντλετον στηρίζεται στους γονείς της: «Είναι οι άγκυρες στη ζωή της»

HerNews ka

Βελιγράδι: Ένα μήνα προετοίμαζε την επίθεση ο 14χρονος – Είχε γράψει λίστα με τους μαθητές που ήθελε να σκοτώσει (Φωτο)

HerNews ka