HerNews.gr
DECORNEWS

Ανοίγει ξανά η επιβλητική Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας

βιβλιοθηκη

Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας (BnF) ανοίγει για όλους στις 17 Σεπτεμβρίου 2022. Ο περίφημος χώρος Ρισελιέ, η ιστορική έδρα της BnF, παραδίδεται στο κοινό μετά από δέκα και πλέον χρόνια ανακαίνισης και μεταμόρφωσης.

Με το άνοιγμα αυτού του εμβληματικού χώρου, που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Πόλης του Φωτός, επιτελείται η αποστολή της βιβλιοθήκης που είναι η ανάγνωση, η μελέτη και η περισυλλογή και αφορά πλέον όχι μόνο τους ερευνητές, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα στη βιβλιοθήκη και για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά και όλους όσοι θέλουν να έχουν πρόσβαση στη γνώση και τον πολιτισμό.

βιβλιοθηκη

Έτσι, οι αναγνώστες, οι ερευνητές, οι επισκέπτες και οι περιπατητές θα έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από μια πλήρως ανανεωμένη πολιτιστική προσφορά που θα αναδεικνύει τον πλούτο και την ποικιλομορφία των συλλογών της BnF, οι οποίες δημιουργήθηκαν την περίοδο του Μεσαίωνα από τους βασιλείς της Γαλλίας και εμπλουτίζονται ακόμα.

Το κοινό θα έχει ελεύθερη πρόσβαση και στην Οβάλ Αίθουσα, ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα που έχει αποκατασταθεί πλήρως και αποτελεί ταυτόχρονα αναγνωστήριο και χώρο επίσκεψης και ανακάλυψης. Το νέο μουσείο της BnF, με επιφάνεια 1.200 τ.μ., θα παρουσιάζει σχεδόν 900 έργα από την αρχαιότητα έως σήμερα, αντιπροσωπευτικά του εγκυκλοπαιδικού χαρακτήρα των συλλογών της.

H BnF αποτελεί πλέον έναν νέο και πολλαπλό χώρο, αποτέλεσμα ενός μεγάλου αρχιτεκτονικού και πολιτιστικού έργου. Με ένα εντυπωσιακό αναγνωστήριο ανοιχτό σε όλους, νέες αίθουσες για ερευνητές, ένα μουσείο, μια γκαλερί για περιοδικές εκθέσεις, ένα βιβλιοπωλείο, ένα καφέ και έναν κήπο, θα υποδέχεται πλέον ένα ευρύ κοινό.

βιβλιοθηκη

Η επαναλειτουργία του ιστορικού αυτού χώρου συμπίπτει με την τριακοσιοστή επέτειο από την πρώτη εγκατάστασή της στο πρώην παλάτι του Μαζαρίνου το 1721-1722.

Η ιστορία της BnF χαρακτηρίζεται από μια διαρκή αναζήτηση χώρου λόγω της συνεχούς αύξησης των συλλογών της. Τώρα για πρώτη φορά δόθηκε η ευκαιρία συνολικής ανακαίνισης και επανεξέτασης του αρχικού κτιρίου. Η πρόκληση για τους αρχιτέκτονες ήταν να αναδείξουν τα ιστορικά στρώματα του κτιρίου, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη συνοχή του και εισάγοντας τη νεωτερικότητα και τη διαφάνεια σε έναν χώρο που οικοδομήθηκε στην πάροδο των αιώνων.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Πως να διαμορφώσετε το σπίτι σας ώστε να χωρέσει όλους τους καλεσμένους σας για τις γιορτές

HerNews ka

Σκανδιναβικές χριστουγεννιάτικες ιδέες διακόσμησης για να δημιουργήσετε ένα ανανεωμένο και κομψά γιορτινό σπίτι

HerNews ka

Πώς να πλύνεις σωστά τα μαξιλάρια

Her News