HerNews.gr
Beauty

Αντηλιακό λάδι: Είναι τόσο ασφαλή και προστατευτικό όσο η λοσιόν;

Με το αντηλιακό σε άνοδο (όπως θα έπρεπε), η αγορά των προϊόντων SPF επεκτείνεται επίσης πιο γρήγορα από ποτέ. Εξαιτίας αυτού, μπορεί να έχετε παρατηρήσει περισσότερο μακιγιάζ με αντηλιακό, σπρέι και sticks για επανεφαρμογή, και τώρα έναν αυξανόμενο αριθμό αντηλιακών λαδιών.

Θυμίζοντας λάδι μαυρίσματος στην υφή αλλά εμπλουτισμένα με SPF, αυτά τα προϊόντα αλλάζουν το παιχνίδι όσον αφορά την προστασία του δέρματός μας—αλλά είναι τόσο ασφαλή και αποτελεσματικά όσο μια παραδοσιακή αντηλιακή λοσιόν ή σπρέι; 

Αντηλιακό 101

Το αντηλιακό είναι απαραίτητο σε κάθε ρουτίνα—και έχετε ένα ευρύ φάσμα κατάλληλων επιλογών για να βρείτε το καλύτερο για εσάς—αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν μερικά πρότυπα που πρέπει να προσέχετε όταν ψωνίζετε. Όσον αφορά το αντηλιακό 101, η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας σημειώνει ότι τα τρία βασικά στοιχεία που πρέπει να αναζητήσετε σε ένα αντηλιακό είναι το SPF 30 ή υψηλότερο, η προστασία ευρέος φάσματος (UVA/UVB) και η αντοχή στο νερό. 

Αφού καταλάβετε τα βασικά, η δεύτερη φάση είναι να επιλέξετε ένα προϊόν που ταιριάζει στο δέρμα σας και στην περίσταση. Εάν σκέφτεστε μια φόρμουλα λαδιού για το επόμενο αντηλιακό σας, διαβάστε για όλες τις λεπτομέρειες.

Τι είναι τα αντηλιακά λάδια;

Τα αντηλιακά λάδια είναι ακριβώς αυτό που ακούγονται. Το αντηλιακό λάδι είναι μια μορφή αντηλιακού που βασίζεται σε λάδι. Ενυδατώνει και μαλακώνει το δέρμα, αφήνει ένα καθαρό φινίρισμα και προστατεύει το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ένα λάδι μαυρίσματος με SPF δεν είναι το ίδιο πράγμα με ένα αντηλιακό λάδι, καθώς τα αντηλιακά λάδια συνήθως δεν έχουν ορυκτέλαιο, το οποίο έχουν τα περισσότερα λάδια μαυρίσματος.

Το ορυκτέλαιο μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της απαλότητας του δέρματος και στη λειτουργία φραγμού 2 , αλλά επίσης απορροφά τις ακτίνες UV. Σε γενικές γραμμές, τα λάδια μαυρίσματος δεν παρέχουν επαρκή προστασία , επομένως ένα αντηλιακό λάδι είναι μια καλύτερη εναλλακτική λύση.εικόνα ενός pin με καρουζέλ 0Τα αντηλιακά λάδια είναι ασφαλή και μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για τις λοσιόν. Είναι ιδανικά για την προστασία του δέρματός σας, αλλά συνήθως έχουν ένα ενυδατικό συστατικό , απλώνονται εύκολα και έχουν πιο ελαφριά υφή από τις κρέμες ή τις λοσιόν. Επίσης, τυπικά δίνει μια λαμπερή, γυαλισμένη όψη στο δέρμα μετά την εφαρμογή.

Είναι πραγματικά τα αντηλιακά λάδια τόσο αποτελεσματικά όσο η λοσιόν;

Τα αντηλιακά λάδια είναι εξίσου αποτελεσματικά με οποιοδήποτε άλλο αντηλιακό. Εφόσον εφαρμόζετε την κατάλληλη ποσότητα και επαναλαμβάνετε όσο συχνά θα έπρεπε—περίπου κάθε δύο ώρες ή περισσότερο εάν κολυμπάτε ή ιδρώνετε—το είδος του αντηλιακού δεν έχει σημασία, επομένως, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα αντηλιακό που λειτουργεί για τον τύπο του δέρματός σας και που σας αρέσει να το εφαρμόζετε, εφόσον είναι SPF 30 ή υψηλότερο, θα σας προστατεύει από τις βλαβερές ακτίνες UV.

Ωστόσο, υπάρχει ένας σωστός τρόπος για να εφαρμόσετε αντηλιακό λάδι για να διασφαλίσετε ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Τα αντηλιακά έλαια τείνουν να είναι χημικά αντηλιακά. Αυτό σημαίνει ότι τα ενεργά συστατικά απορροφώνται στο δέρμα, όπου μετατρέπουν τις ακτίνες UV σε θερμική ενέργεια που στη συνέχεια απελευθερώνεται από την επιφάνεια του δέρματος. Για να είναι αποτελεσματικά, τα αντηλιακά έλαια πρέπει να αφεθούν να απορροφηθούν στο δέρμα για τουλάχιστον 20 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο.Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα αντηλιακό λάδι

Αν θέλετε το καλοκαιρινό σας δέρμα να είναι λαμπερό και έχετε αποφασίσει να αγοράσετε ένα αντηλιακό λάδι, η σωστή χρήση είναι εξίσου σημαντική με την επιλογή του σωστού αντηλιακού. Είναι καλύτερο να ανακινείτε το λάδι πριν από τη χρήση και να ψεκάζετε ελεύθερα σε όλες τις εκτεθειμένες στον ήλιο περιοχές περίπου 15-20 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο. Φροντίστε να το τρίψετε για να αποφύγετε τυχόν παραλλέιψεις σε σημεία και να εφαρμόζετε ξανά τουλάχιστον κάθε δύο ώρες ή πιο συχνά εάν κολυμπάτε ή ιδρώνετε.

«Σάντουιτς ρετινόλης»: Ποια τα οφέλη του στο δέρμα & πως να το δοκιμάσετε

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Bad Hair Days: Ποιός είναι ο λόγος που τα μαλλιά δεν συμμορφώνονται;

HerNewskl

Frosty eyes: To make-up look που γίνεται must-have για το Πάσχα

HerNewskl

Πάμελα Άντερσον: Φοράει και πάλι μακιγιάζ μετά από μήνες για να προωθήσει καλλυντικά

HerNews ka