Ο Άντονι Χόπκινς έγραψε ιστορία στα βρετανικά βραβεία BAFTA χθες, καθώς έγινε ο γηραιότερος άνδρας στην ιστορία που κατακτά το βραβείο Καλύτερου ηθοποιού.
Ο 83χρονος βετεράνος του κινηματογράφου, ήταν υποψήφιος για BAFTA ξανά το 2008, κατέκτησε το βραβείο για την καταπληκτική ερμηνεία του στην ταινία «Ο πατέρας», νικώντας τον Τσάντγουικ Μπόζμαν. Παρά την ιστορική νίκη, ο Άντονι Χόπκινς δεν εμφανίστηκε μέσω Zoom στην εικονική τελετή και αργότερα αποκάλυψε ότι απουσίαζε εκείνη την ώρα δίοτι….ζωγράφιζε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διαμένει στην Ουαλία!
Δεν ήξερε καν ότι κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού! Τον ενημέρωσε η οικογένειά του..
O Άντονι Χόπκινς, που ζει στην Ουαλία καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας και μας χαρίζει και όμορφες στιγμές μέσω της πλατφόρμας του Tik – Tok, παραδέχτηκε ότι δεν γνώριζε καν πως είχε κερδίσει το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού και ενημερώθηκε από την οικογένειά του που παρακολουθούσε την τελετή. Μάλιστα ανέφερε: «Αυτό είναι υπέροχο. Ποτέ στη ζωή μου δεν περίμενα να το πάρω αυτό. Έφτασα σε ένα σημείο στη ζωή μου, αυτή η συγκεκριμένη ταινία, το ξέρω πως είναι πολύ δυνατή. Άρα για μένα, αυτό είναι ένα μπόνους, είναι ένα αστείο μπόνους και θέλω να πω τα συγχαρητήριά μου σε όλους τους υποψήφιους και τους νικητές. Είμαι έκπληκτος, καθόμουν εδώ στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μου ζωγραφίζοντας και άκουσα να πανηγυρίζουν από δίπλα, νόμιζα ότι παρακολουθούσαν έναν αγώνα ποδοσφαίρου».
Μάλιστα, αυτή η νίκη του Άντονι Χόπκινς τον κάνει τον μεγαλύτερο σε ηλικία ηθοποιό που κατακτά το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού, αλλά ο τίτλος του μεγαλύτερου σε ηλικία νικητή BAFTA ανήκει στην Εμανουέλε Ρίβα, η οποία σε ηλικία 84 ετών κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού για την ταινία «Amour» το 2012.
Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο περιοδικό New Yorker, ο διάσημος ηθοποιός ξεδιπλώνει και αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ζωής του. Μάλιστα, όπως λέει, τον τελευταίο χρόνο, λόγω του κορωνοϊού, τον έχει περάσει σε καραντίνα στο σπίτι του, όπου περνά τις ώρες του παίζοντας πιάνο, ζωγραφίζοντας και διαβάζοντας – ίσως εν μέρει, επειδή γνωρίζει ότι βρίσκεται σε μια κρίσιμη ηλικία και θέλει να κρατά πάντα το μυαλό του σε εγρήγορση.