HerNews.gr
DECORNEWS

Απίστευτο! Αυτά τα φυτά θα κρατήσουν το σπίτι σας δροσερό όλο το καλοκαίρι

Καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, αναζητούμε τρόπους για να κρατήσουμε το σπίτι μας δροσερό. Μια φυσική και οικολογική λύση είναι τα φυτά. Ορισμένα φυτά όχι μόνο προσφέρουν αισθητική ομορφιά, αλλά συμβάλλουν και στη μείωση της θερμοκρασίας του χώρου σας.

Ας δούμε μερικά από τα φυτά που μπορούν να βοηθήσουν στο να διατηρήσετε το σπίτι σας δροσερό.

1. Φτέρη Βοστώνης (Nephrolepis exaltata)
Η Φτέρη Βοστώνης είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου. Τοποθετημένη σε περιοχές με έμμεσο φως, απορροφά την υγρασία και βοηθά στη διατήρηση της δροσιάς. Επίσης, βελτιώνει την ποιότητα του αέρα, μειώνοντας τις τοξίνες.Spathiphyllum Plant (Peace Lily) in North Attleborough, MA | Amy's Flower  Studio2. Σπαθίφυλλο (Spathiphyllum)
Το Σπαθίφυλλο, γνωστό και ως κρίνος της ειρήνης, είναι εύκολο στη φροντίδα και εξαιρετικά αποδοτικό στη μείωση της θερμοκρασίας. Τα πλατιά του φύλλα εξάγουν υγρασία στον αέρα, βοηθώντας στη δροσιά. Επιπλέον, καθαρίζει τον αέρα από βλαβερές ουσίες όπως τοξίνες και φορμαλδεΰδη.

3. Αλόη Βέρα (Aloe vera)
Η Αλόη Βέρα δεν είναι μόνο γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες, αλλά και για την ικανότητά της να δροσίζει τον χώρο. Τοποθετήστε την σε ένα ηλιόλουστο σημείο και απολαύστε τη φυσική της ικανότητα να μειώνει τη θερμοκρασία. Παράλληλα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την αντιμετώπιση μικρών εγκαυμάτων από τον ήλιο.How to grow calatheas / RHS Gardening4. Καλαθέα (Calathea)
Η Καλαθέα είναι γνωστή για τα όμορφα, ζωγραφισμένα της φύλλα. Χρειάζεται υγρασία και ελαφρύ φως, και όταν ποτίζεται σωστά, μπορεί να συμβάλλει στη δροσιά του χώρου σας. Τα πλατιά της φύλλα εξάγουν υγρασία και δημιουργούν ένα δροσερό περιβάλλον.

5. Φίκος Μπέντζαμιν (Ficus benjamina)
Ο Φίκος Μπέντζαμιν είναι ιδανικός για να μειώσει τη θερμοκρασία του σπιτιού σας. Απορροφά την υγρασία και την απελευθερώνει αργά, δημιουργώντας ένα πιο δροσερό και άνετο περιβάλλον. Επίσης, καθαρίζει τον αέρα από βλαβερές ουσίες.The ultimate plant care guide for a Ficus BenjaminaΣυμβουλές για την τοποθέτηση των φυτών

  • Τοποθεσία: Επιλέξτε σημεία όπου τα φυτά μπορούν να απορροφήσουν το φως του ήλιου χωρίς να καίγονται.
  • Πότισμα: Διατηρήστε το χώμα υγρό, αλλά όχι βρεγμένο. Η υπερβολική υγρασία μπορεί να βλάψει τα φυτά.
  • Συντήρηση: Καθαρίζετε τα φύλλα από τη σκόνη και τα ξερά φύλλα για να διατηρούνται υγιή και λειτουργικά.

Με αυτά τα φυτά, όχι μόνο θα δροσιστεί το σπίτι σας, αλλά θα βελτιωθεί και η ποιότητα του αέρα, κάνοντάς το πιο υγιεινό και ευχάριστο. Φέρτε τη φύση μέσα στο σπίτι σας και απολαύστε τη δροσιά και την ομορφιά που προσφέρουν!

Θέλετε να αγοράσετε πράσινο καναπέ; Δείτε πως να διακοσμήσετε τον υπόλοιπο χώρο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ποια μέρη συλλέγουν τα περισσότερα μικρόβια στο σπίτι;

HerNews ka

Πως να αφαιρέσετε λεκέδες από αποσμητικό

HerNews ka

Μαρία Μπακοδήμου: Το ονειρικό σπίτι της παρουσιάστριας (ΦΩΤΟ)

Her News b