Σήμερα, η συνταγή της ημέρας με ροδάκινο είναι το απίθανο σορμπέ 3 συστατικών. Φτιάχνεται τόσο εύκολα και δεν χρειάζεστε καν παγωτομηχανή! Στα θετικά να πούμε ότι θα φτιάχνουμε ένα επιδόρπιο χωρίς γαλακτοκομικά, γεγονός που το καθιστά χαμηλό σε θερμίδες.
Για να αποκτήσει μια πιο κρεμώδη υφή το σορμπέ ροδάκινο, το κλειδί είναι να προσθέσετε ένα ασπράδι αυγού που έχει χτυπηθεί για να δέσει με τα υπόλοιπα υλικά.
Τι θα χρειαστείτε
Ροδάκινα
Μέλι
Ασπράδι αυγού
Αμύγδαλα (προαιρετικά)
Συνταγή σορμπέ με ροδάκινο
Πλύντε καλά τα ροδάκινα, αφαιρέστε τα κουκούτσια και κόψτε τα σε κυβάκια. Βάλτε τα στο μπλέντερ μαζί με το μέλι.
Χτυπήστε καλά το ασπράδι αυγού. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε το μείγμα από το μπλέντερ και το χτυπημένο ασπράδι αυγού και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά.
Μεταφέρετε το σορμπέ ροδάκινο σε ένα ανθεκτικό δοχείο στην κατάψυξη και αφήστε το για τουλάχιστον 2 ώρες.
Για να το σερβίρετε, γαρνίρετε με μέλι και μικρά κομματάκια από αμύγδαλο.
Αλμυρά pancakes με κεφτεδάκια, σάλτσα ντομάτας και φέτα: Συνταγή απο την Εύη Κατσιώνη
Aκολουθήστε μας στo Google News