HerNews.gr
Τηλεοπτικά νέα

Απόστολος Λύτρας: Στον εισαγγελέα ο δικηγόρος – Αναμένεται η προφυλάκισή του

Στην κορυφή της επικαιρότητας παραμένει το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας με πρωταγωνιστή τον γνωστό δικηγόρο, Απόστολο Λύτρα, και θύμα τη σύζυγό του.

Μιλώντας για την υπόθεση στο «Πάμε Δανάη», η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά, αναφέρει:

«Έχουν λειτουργήσει πάρα πολλά στοιχεία επιβαρυντικά εις βάρος του ποινικολόγου. Δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι δεν γνώριζε ότι έπρεπε να αντιδράσει διαφορετικά ως προς τη διαδικασία της παράδοσης του κλειδιού του σπιτιού του, ως προς το ζήτημα της τήρησης των περιοριστικών όρων, το οποίο διέτασσε να μην υπάρχει συναναστροφή και άρα αποστολή οποιοδήποτε μηνύματος. Γνώριζε ότι πρέπει, από την στιγμή που υπάρχει ένταλμα σύλληψης, να πάει κατευθείαν στο ΑΤ για να μη θεωρηθεί ότι είναι ύποπτος φυγής».Όπως λέει η ίδια:

«Η ανάδειξη των στοιχείων που θα οδηγήσουν στην αλήθεια είναι μέρος του λειτουργήματος του συνηγόρου, αλλά το ζήτημα από την πλευρά του συνηγόρου υπεράσπισης είναι να υποβαθμίσει την κατηγορία ενώ του συνηγόρου κατηγορίας να την αναδείξει. Η αλήθεια θα βρεθεί στο δικαστήριο. Οποιαδήποτε αντιδικία και διαφορά και αν υπάρχει, δε δικαιολογεί το να υπάρξει οποιαδήποτε λεκτική ή σωματική βία σε κανέναν».

«Ως προς το γεγονός ότι ο Άρειος Πάγος ζήτησε την επίσπευση της διαδικασίας, κατ΄ εμέ θα έπρεπε όλες οι διαδικασίες που αφορούν ενδοοικογενειακή βία με διαπιστωμένες κακώσεις, να οδηγούνται κατά προτεραιότητα στο ακροατήριο. Όλες οι γυναίκες που δεν είναι επώνυμες, δε θα πρέπει να ‘πνιγούν’ στη αφάνειά τους σε καμία περίπτωση. Κατά το ίδιο σκεπτικό δεν πρέπει να στοχοποιείται κάποιος δικηγόρος γνωστός, επειδή είναι ο Λύτρας. Υπάρχουν και οι δύο πτυχές της ιστορίας», συμπληρώνει.

«Το σύνολο της συμπεριφοράς, όπως ακούστηκε, δε συνάδει με μια σωστή συμπεριφορά τήρησης περιοριστικών όρων. Είδαμε πολλές επιμέρους συμπεριφορές που σε καμία περίπτωση δεν αφορούν τη νόμιμη οδό. Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες σε αυτό το πλαίσιο. (…) Το νέο του ατόπημα του κόστισε και θα του κοστίσει. Θα μπορούσε να τηρήσει τον περιοριστικό όρο και να μη συμβεί τίποτα από αυτά. (…) Αυτό που προέχει και είναι πρωταρχικό μέλημα αυτήν την στιγμή, είναι η προστασία του θύματος. Δεν είμαστε υπεράνω του νόμου οι ποινικολόγοι ή οι δικηγόροι».

Απόστολος Λύτρας: Στον εισαγγελέα ο δικηγόρος – Αναμένεται η προφυλάκισή του

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων έφτασε το πρωί της Πέμπτης ο Απόστολος Λύτρας για να περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα περί προσωρινής κράτησής του, το οποίο εξέδωσαν χθες οι δικαστικές Αρχές, αντικαθιστώντας τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβάλλει μετά την απολογία του για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Για ποιον λόγο πάτησε το panic button η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα – Οι μηνύσεις & το μήνυμα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κώστας Σόμμερ – Βαλεντίνη Παπαδάκη: Αποκάλυψαν πότε θα γίνει η βάφτιση του δεύτερου παιδιού τους

Her News

Δημήτρης Σκαρμούτσος: “Έχασα 20 κιλά γιατί νόμιζα ότι θα πάθω εγκεφαλικό”

Her News b

Ηλίας Μαμαλάκης: «Οι γιατροί μου έκαναν ανάνηψη και συνήλθα. Είδα αρχαγγέλους δίπλα μου»

HerNews ka