HerNews.gr
Συνταγές

Αρωματική λεμονόπιτα για μυρωδάτα καλοκαιρινά απογεύματα

λεμονοπιτα

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια και μια καλή συνταγή τότε είναι η ιδανική ευκαιρία να φτιάξεις ένα καταπληκτικό γλυκό, όπως η  lemon pie  ή λεμονόπιτα κατά το ελληνικότερο.

Tο πιο χαρακτηριστικό γνώρισμα της συγκεκριμένης λεμονόπιτας, σου καθαρίζει το στόμα, σου φρεσκάρει τη μύτη, σου ξυπνάει τις αισθήσεις. Τόση είναι η φρεσκάδα του λεμονιού που σου αφήνει. Η συνταγή αυτή δεν θέλει βάση τάρτας αλλά ένα αφράτο παντεσπάνι. Η κρέμα δεν είναι βαριά και πηχτή αλλά λεμονάτη, ανάλαφρη και διαυγής. Με ένα κέικ δηλαδή και μια κρέμα έχετε φτιάξει την πιο απίθανη lemon pie. Η χρήση της καστανής ζάχαρης δεν επηρεάζει τη γεύση στη λεμονόπιτα, αλλάζει μόνο το χρώμα της κρέμας λεμονιού, την κάνει λίγο πιο σκούρα, σαν ανοιχτόχρωμο μέλι δηλαδή. Αν θέλετε να έχετε διαυγή κρέμα λεμονιού τότε χρησιμοποιείστε λευκή κρυσταλλική ζάχαρη.

lemonopita

Υλικά για τη λεμονόπιτα

Για το παντεσπάνι (ταψί 24 εκ.)

4 αυγά

225 γρ. ζάχαρη λευκή

110 γρ. φαρίνα κόκκινη

1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή ένα φακελάκι βανίλια

ξύσμα από μισό λεμόνι (προαιρετικά)

Κρέμα

330 γρ. ζάχαρη λευκή

340 ml νερό

60 ml χυμό λεμονιού

φρεσκοστυμμένο ξύσμα από 1-2 λεμόνια ανάλογα το μέγεθός τους

40 γρ. κορν φλάουρ

1 κρόκος αυγού

Ξύσμα και λεπτές φέτες λεμονιού για το στόλισμα

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Σε καθαρό μπολ χτυπάμε σε μετρό προς δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια σε μαρέγκα. Τα αφήνουμε στην άκρη. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέστε το μπέικιν στο αλεύρι. Προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών και της ζάχαρης τη μαρέγκα και το αλεύρι εναλλάξ. Με μια μαρίζ ενσωματώνουμε τη μαρέγκα και το αλεύρι στο μείγμα κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις σαν να διπλώνουμε το μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Το παντεσπάνι θα φουσκώσει πολύ κατά το ψήσιμο και θα ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού, αυτή είναι η ένδειξη ότι είναι έτοιμο. Το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. 

Διάβασε πως ολοκληρώνεται η συνταγή στο www.zinapost.gr

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σπιτική λεμονάδα: Η συνταγή της γιαγιάς

georgegsp

Σπιτικό και νόστιμο παγωτό βανίλια χωρίς παγωτομηχανή

georgegsp

Kaiserschmarrn: Η αυστριακή λιχουδιά που λάτρευαν οι βασιλιάδες

Her News b