HerNews.gr
Διεθνή

Baby Reindeer: Η πραγματική “Μάρθα” μηνύει το Netflix – Η αγωγή «μαμούθ»

Η γυναίκα που φέρεται να είναι η έμπνευση πίσω από τη Μάρθα στο «Baby Reindeer» του Netflix μήνυσε τον γίγαντα του streaming για τουλάχιστον 170 εκατομμύρια δολάρια.

Η Fiona Harvey κατέθεσε τη μήνυση στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ την Πέμπτη, ισχυριζόμενη δυσφήμιση, σκόπιμη πρόκληση συναισθηματικής αγωνίας, αμέλεια και παραβιάσεις του δικαιώματος της δημοσιότητας.

Στην καταγγελία που έλαβε η Page Six, κατηγορεί το Netflix ότι βασίζει τον αδυσώπητο χαρακτήρα stalker στη ζωή και την προσωπικότητά της.

Στην εκπομπή, η Μάρθα (την οποία υποδύεται η Jessica Gunning) έχει εμμονή με έναν μαχόμενο κωμικό (τον οποίο υποδύεται ο δημιουργός της σειράς και φερόμενο ως θύμα της πραγματικής ζωής Richard Gadd).Φιόνα Χάρβεϊ«Τα ψέματα που είπαν οι κατηγορούμενοι για την Harvey σε πάνω από 50 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως περιλαμβάνουν ότι είναι δύο φορές καταδικασμένη stalker που καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση και ότι η Harvey επιτέθηκε σεξουαλικά στον δημιουργό και πρωταγωνιστή Richard Gadd», αναφέρει η καταγγελία.

«Οι κατηγορούμενοι είπαν αυτά τα ψέματα και δεν σταμάτησαν ποτέ, γιατί ήταν καλύτερη ιστορία από την αλήθεια και οι καλύτερες ιστορίες έβγαζαν χρήματα».

Η αγωγή υποστηρίζει επίσης ότι η αποποίηση ευθύνης “Αυτό είναι μια αληθινή ιστορία” στην αρχή της σειράς οδηγεί τους θεατές να πιστεύουν ότι κάθε λεπτομέρεια είναι πραγματική.Σκηνή από το "Baby Reindeer"Η Fiona Harvey ισχυρίζεται περαιτέρω ότι η «βαριά αμέλεια» του Netflix επέτρεψε στους τεχνίτες του Διαδικτύου να χρησιμοποιήσουν ενδείξεις περιβάλλοντος για να βρουν τα στοιχεία επικοινωνίας της μετά το ντεμπούτο του «Baby Reindeer» τον Απρίλιο.

Υποστηρίζει ότι το Netflix και ο Gadd είχαν «πραγματική υποκειμενική επίγνωση του κινδύνου, αλλά εντούτοις προχώρησαν με συνειδητή αδιαφορία για τα δικαιώματα, την ασφάλεια ή/και την ευημερία της».

Ως εκ τούτου, ισχυρίζεται ότι η υποτιθέμενη ερμηνεία της στο «Baby Reindeer» την οδήγησε να «βασανιστεί» και να υποφέρει από «σοβαρή και ακραία συναισθηματική αγωνία».Σκηνή από το "Baby Reindeer"«Η Harvey είναι σωματικά αδύναμη», υποστηρίζει η καταγγελία. «Βίωσε και συνεχίζει να βιώνει άγχος, εφιάλτες, κρίσεις πανικού, ντροπή, κατάθλιψη, νευρικότητα, πόνους στο στομάχι, απώλεια όρεξης και φόβο, ακραίο στρες και αρρώστιες που προκαλούνται άμεσα από τα ψέματα που ειπώθηκαν για εκείνη στο «Baby Reindeer»».

Επιδιώκει τουλάχιστον 170 εκατομμύρια δολάρια σε πραγματική, αποζημίωση και τιμωρία, συν τα κέρδη από τη σειρά, καθώς ισχυρίζεται ότι «Το Netflix και ο Gadd κατέστρεψαν τη φήμη, τον χαρακτήρα και τη ζωή της».

Σε απάντηση στη μήνυση, ένας εκπρόσωπος του Netflix είπε στο Page Six: «Σκοπεύουμε να υπερασπιστούμε αυτό το θέμα σθεναρά και να υποστηρίξουμε το δικαίωμα του Richard Gadd να πει την ιστορία του».

Η Fiona Harvey, η οποία εργάζεται ως δικηγόρος, αρνήθηκε ότι καταδίωξε και επιτέθηκε σεξουαλικά τον Gadd κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της στις 6 Μαΐου στην εκπομπή του Piers Morgan.

Φιόνα Χάρβεϊ

Ωστόσο, μια άλλη δικηγόρος με το όνομα Laura Wray ισχυρίστηκε στον Piers Morgan αυτή την εβδομάδα ότι ήταν η «μείζονα εμμονή» της Harvey για χρόνια – πριν από την υποτιθέμενη εμπλοκή της με τον Gadd.

Υπέθεσε επίσης ότι ο χαρακτήρας της Μάρθα βασίστηκε στην Harvey μόλις άρχισε να παρακολουθεί την περιορισμένη σειρά.

«Από την αρχή, ήταν προφανές ότι ήταν η ίδια γυναίκα. Ήταν η Fiona Harvey», ισχυρίστηκε η Wray στον Morgan.

«Η ηθοποιός κάνει πολύ καλή δουλειά. Μοιάζει με αυτήν, της μοιάζει, τη μιμείται  τρομερά. Έχω ένα αρχείο γεμάτο χαρτιά που είναι επιστολές από αυτήν — email, φαξ και ούτω καθεξής, και είναι όλα ίδια».Σκηνή από το "Baby Reindeer"Ο Gadd είχε πει προηγουμένως στο Hollywood Reporter ότι προστάτευε την πραγματική ταυτότητα οποιουδήποτε χρησιμοποιούσε ως έμπνευση στο έργο του.

«Εννοώ, υπάρχουν ορισμένες προστασίες, δεν μπορείς απλώς να αντιγράψεις τη ζωή και το όνομα κάποιου άλλου και να το βάλεις στην τηλεόραση», είπε.

«Και προφανώς, γνωρίζαμε πολύ καλά ότι ορισμένοι χαρακτήρες σε αυτό είναι ευάλωτοι άνθρωποι, επομένως δεν θέλαμε να κάνουμε τη ζωή τους πιο δύσκολη».

«Μικρό Ταρανδάκι»: Ποια είναι η πραγματική “Μάρθα” και που βρίσκεται τώρα;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Πιο κρίσιμη από ποτέ η κατάσταση της υγείας της – Στο Μπαλμόραλ όλη η βασιλική οικογένεια

Her News b

Kim Kardashian: Η συλλογή κοσμημάτων της – Από το ρολόι της Τζάκι Κένεντι μέχρι τον κρεμαστό σταυρό της πριγκίπισσας Νταϊάνα

HerNews ka

Scarlett Johansson: «Έπαιζα το αντικείμενο του πόθου, με εγκλώβισαν στο ρόλο του sex symbol»

HerNewskl