HerNews.gr
Health

Μπανάνα: Τα οφέλη της και ένα extra tip

Η μπανάνα είναι ένα φρούτο, που λίγο πολλοί όλοι έχουμε στην διατροφή μας. Καλλιεργούνται σε107 χώρες και κατατάσσονται στην τέταρτη θέση μεταξύ των παγκόσμιων καλλιεργειών τροφίμων σε χρηματική αξία.

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε ένα μέταλλο, που ονομάζεται κάλιο. Αυτό το μέταλλο είναι σημαντικό καθώς βοηθάει στην διατήρηση των επιπέδων υγρών στο σώμα και ρυθμίζει την κίνηση των θρεπτικών ουσιών και των αποβλήτων προς και από από τα κύτταρα. Φυσικά είναι πλούσιες και σε βιταμίνη c, που είναι απαραίτητη για το ανασοποιητικό μας. 

 

 

Έχουν επίσης και υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β6. Μία μπανάνα μέσου μεγέθους μπορεί να παρέχει έως και το 33% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης Β6.

Οι κατανάλωση μπανανών μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του διαβήτη κύησης. Η έλλειψη ύπνου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να συμβάλει στον διαβήτη κύησης, ενώ το μαγνήσιο και η τρυπτοφάνη στις μπανάνες μπορούν να βοηθήσουν στην έλευση μιας ξεκούραστης νύχτας.

Από άποψη θρεπτικής αξίας έχει  τέσσερις φορές περισσότερη πρωτεΐνη, και δύο φορές περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες από ένα μήλο. 

Extra tip:

Η καλύτερη θεραπεία του Hangover είναι ι ένα milkshake μπανάνα. Και όμως, η μπανάνα ηρεμεί το στομάχι και, με τη βοήθεια του μελιού, αυξάνονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ενώ το καταπραΰνει το γάλα και ενυδατώνεται εκ νέου το σύστημά σας.

kelly

Κέλλυ Βρανάκη

Contact me @:

Instagram: https://www.instagram.com/story_kelling/

Facebook: https://www.facebook.com/Story_kelling-929217863902546/

 

Νεότερα Άρθρα

Ξηρότητα κόλπου: Πως να το αντιμετωπίσεις

Her News

Ξηροφθαλμία: Γιατί εμφανίζεται περισσότερο τον χειμώνα;

Her News b

Φασκόμηλο: Τα οφέλη του στον οργανισμό μας

Her News b