HerNews.gr
Beauty

Beauty: Πως να ενυδατώσετε το δέρμα σας με 3 απλούς τρόπους

Οι περισσότερες επισκέψεις στον δερματολόγο μας καταλήγουν σε διάγνωση της τρομερής αφυδάτωσης στο δέρμα μας.

Όσο και αν φροντίζετε το δέρμα σας, είναι ένα κοινό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσετε. Στην πραγματικότητα, πρόσφατη έρευνα καταναλωτών δείχνει ότι οι αναζητήσεις για «ενυδατική περιποίηση δέρματος» αυξήθηκαν κατά 86% σε σχέση με πέρυσι. 

Το αφυδατωμένο δέρμα είναι το δέρμα που δεν έχει αρκετή υγρασία ή αυτό που έχει μειωμένη ικανότητα να την συγκρατεί και μπορεί να αισθάνεται σφιχτό, ξηρό και, σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να παρατηρήσετε ξεφλούδισμα και ερεθισμό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς θα σας πούμε τους 3 απλούς τρόπους για να διατηρείστε πάντα ενυδατωμένη.

#1 Όλα ξεκινούν από την διατροφή μας

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το πόσιμο νερό είναι στην κορυφή της λίστας με τα πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν πρόκειται για την ενυδάτωση του δέρματος, αλλά είναι επίσης σημαντικό να το συνδυάσετε με μια υγιή δόση βασικών λιπαρών οξέων.

Εσωτερικά, το δέρμα μας είναι τόσο υδρόφιλο (έχει την τάση να αναμιγνύεται με νερό) όσο και λιπόφιλο (έλκεται από τα λιπίδια), που σημαίνει ότι χρειαζόμαστε νερό και λιπίδια για να το διατηρήσουμε ενυδατωμένο.

Τροφές όπως ξηροί καρποί, σπόροι, αβοκάντο και λιπαρά ψάρια μπορούν να έχουν θετική επίδραση στα συνολικά επίπεδα ενυδάτωσης του δέρματος, καθώς και στα επίπεδα του δέρματος.

#2 Προσέξτε τι συστατικά χρησιμοποιείτε στην περιποίησή σας

Για πραγματικά ενυδατωμένο δέρμα, πρέπει επίσης να εξετάσουμε τα συστατικά που χρησιμοποιούμε που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αφυδάτωση (ή διαεπιδερμική απώλεια νερού). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλους τους ενυδατικούς παράγοντες στον κόσμο, αλλά αν χρησιμοποιείτε υπερβολικά συστατικά όπως τα άλφα-υδροξυοξέα (AHA), θα  υποφέρετε πάντα από τις συνέπειες της αφυδάτωσης.

Ενώ τα ενεργά συστατικά όπως τα οξέα και η ρετινόλη είναι εξαιρετικά συστατικά που μπορούν να κάνουν θαύματα στο δέρμα

#3 Γεμίστε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας με ενυδατικά προϊόντα

Ενώ το υαλουρονικό οξύ είναι το συστατικό για το οποίο όλοι πολύ σωστά λατρεύουν για τις ενυδατικές του ικανότητες (μπορεί να κρατήσει έως και χίλιες φορές το βάρος του σε νερό), υπάρχουν άλλοι ήρωες ενυδάτωσης που πρέπει να προσέξετε στις ετικέτες συστατικών περιποίησης δέρματος.

Μερικά από τα συστατικά που πρέπει να χρησιμοποιείτε για ενυδατωμένο δέρμα είναι η πανθενόλη και η αλόε βέρα.

Όπως με όλα τα προϊόντα περιποίησης δέρματος, η συνέπεια και η μακροχρόνια χρήση είναι το κλειδί εάν θέλετε να δείτε αποτελέσματα. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Yαλουρονικό οξύ: Oι 3 βασικοί λόγοι που πρέπει να απόφυγετε τη χρήση του

HerNewskl

Μανικιούρ: Τα must χρώματα νυχιών για το καλοκαίρι

Her News

Τα καλύτερα αιθέρια έλαια για το δέρμα, σύμφωνα με τους δερματολόγους

Her News