HerNews.gr
Διεθνή

Μπιλ Γκέιτς: Τώρα θα πιάσει σπίτι στον παράδεισο… – Η έπαυλη με την τεχνητή παραλία με άμμο από τη Χαβάη

Μπιλ Γκέιτς: Είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου – κάποια στιγμή μάλιστα ήταν ο πλουσιότερος – και είναι λογικό να θέλει το σπίτι του να είναι ανάλογο. Γι’ αυτό και η αξία της φουτουριστικής υπερπολυτελούς έπαυλης στην Χαβάη του που την ονόμασε «Xanadu 2.», εκτιμάται σε 120 με 154 εκατ. δολάρια!

bill gates

«Xanadu» είναι το όνομα που έδωσε στην τεράστια έπαυλη του στο Σιάτλ των ΗΠΑ, που σημαίνει «Γη της επαγγελίας», ένα ειδυλλιακό μέρος, ένας επίγειος παράδεισος, και παρά το γεγονός ότι είναι μόνο ένα από τα πολλά ακίνητα που έχει στην κυριότητά του ο ιδρυτής της Microsoft, είναι σίγουρα το πιο εντυπωσιακό.

Το 1988 αγόρασε μία έκταση στο Σιάτλ, κοντά στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας του, αντί 2 εκατ. δολαρίων, και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το therichest, ξόδεψε συνολικά, 63 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή της έπαυλης που θυμίζει περισσότερο οικοδομικό συγκρότημα.

Αγόρασε επίσης γειτονικές ιδιοκτησίες αξίας 14 εκατομμυρίων δολαρίων και χρειάστηκαν επτά χρόνια για να χτίσει το σπίτι – που σχεδιάστηκε από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Τιερί Ντεσπόν – όμως το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό: Διαθέτει 7 υπνοδωμάτια, 24 μπάνια και 6 κουζίνες, η κεντρική τραπεζαρία μπορεί να χωρέσει έως και 200 άτομα και διαθέτει επίσης, χαμάμ, σάουνα και γυμναστήριο.

Στην έπαυλη υπάρχουν πολύτιμα βιβλία και έργα τέχνης όπως ο «Codex Leicester», η συλλογή επιστημονικών συγγραμμάτων του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

μπιλ γκειτς

Tην οποία ο Γκέιτς αγόρασε για 30,8 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία πριν από μερικά χρόνια, ενώ φημολογείται πως ο διάσημος δισεκατομμυριούχος έχει δημιουργήσει στην έπαυλη και μια τεχνητή παραλία με άμμο που μεταφέρθηκε από τη Χαβάη!

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Εύα Καϊλή: Επιστρέφει στα καθήκοντά της στο Ευρωκοινοβούλιο

HerNews ka

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Χώρισε την Τζίτζι Χαντίντ και επέστρεψε στα… γνωστά – Εθεάθη με 23χρονη!

Her News b

Khloé Kardashian: Απάντησε ανοιχτά στο ενδεχόμενο απόκτησης τρίτου παιδιού!

HerNewskl