HerNews.gr
Συνταγές

Bitterballen: Βρήκαμε τη συνταγή για τα αγαπημένα μας ολλανδικά κεφτεδάκια

Bitterballen

Σήμερα, ταξιδεύουμε στην Ολλανδία για να απολαύσουμε τα δημοφιλή κεφτεδάκια, γνωστά ως bitterballen, που σερβίρονται σε πολλά καφέ και μπαρ.

Με την πρώτη μπουκιά, θα νιώθετε την απαλή και κρεμώδη γέμιση, η οποία είναι ξεχωριστή χάρη στο βραστό μοσχαρίσιο κρέας.

Ας εξερευνήσουμε μαζί τη συνταγή.

Bitterballen: Βρήκαμε τη συνταγή για τα αγαπημένα μας ολλανδικά κεφτεδάκια

Bitterballen: Βρήκαμε τη συνταγή για τα αγαπημένα μας ολλανδικά κεφτεδάκια

400 γρ μοσχαρίσιο κρέας

1 λίτρο νερό

150 γρ αλεύρι

100 γρ βούτυρο

30 γρ. λευκά κρεμμύδια

1 λίτρο νερό

150 γρ αλεύρι

100 γρ βούτυρο

30 γρ. λευκά κρεμμύδια

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά, βράζουμε το μοσχαρίσιο κρέας σε κατσαρόλα με νερό για περίπου μία ώρα. Κατά τη διάρκεια του βρασμού, αφαιρούμε τυχόν ακαθαρσίες που εμφανίζονται στην επιφάνεια. Αφού ψηθεί το κρέας, το αφήνουμε να κρυώσει και διατηρούμε 600 ml ζωμό. Κατά τη διάρκεια της ψύξης του κρέατος, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το κρεμμύδι.

Bitterballen: Βρήκαμε τη συνταγή για τα αγαπημένα μας ολλανδικά κεφτεδάκια

Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τον ζωμό μοσχαριού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση, σιγοβράζουμε και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τον μαϊντανό.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πήξει η σάλτσα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρέας και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και, αν είναι εφικυό, αφήνουμε το μείγμα  στο ψυγείο για μερικές ώρες.

Αλμυρά pancakes με κεφτεδάκια, σάλτσα ντομάτας και φέτα: Συνταγή απο την Εύη Κατσιώνη

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μαντί Καππαδοκίας: Τα λαχταριστά γεμιστά ζυμαρικά με κιμά και γιαούρτι

georgegsp

Συνταγή: Λουκουμάδες με μέλι και καρύδια

georgegsp

Μπανανοτηγανίτες: Η συνταγή που λατρεύουν τα παιδιά!

georgegsp